Bulvár

Cigarettacsempészet támogatásával gyanúsítanak pénzügyőröket

Cigarettacsempészet támogatásával gyanúsítanak pénzügyőröket

2015. július 30., csütörtök
Cigarettacsempészet támogatásával gyanúsítanak pénzügyőröket
dohanyzas_cigaretta

Az ukrán határ mentén zajló cigarettacsempészet támogatásával gyanúsítja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 18 pénzügyőrét a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) - tájékoztatta a KNYF főügyészhelyettese csütörtökön az MTI-t.

Waltner Rolland

közölte: a hatóság hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt hallgatta ki a pénzügyőröket a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján. A közlemény szerint a KNYF Debreceni Regionális Osztálya szerdán 25 helyszínen tartott házkutatást, majd a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek közreműködésével elfogtak 21 gyanúsítottat: 18 pénzügyőrt és 3 civilt. Mindannyiukat őrizetbe vették; arról később döntenek, hogy kezdeményezik-e az előzetes letartóztatásukat - írták. A nyomozás adatai szerint a NAV Záhonyi Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága állományába tartozó pénzügyőrök jogtalan előnyért, hivatali kötelességüket megszegve azzal segítették a cigarettacsempészeket, hogy szándékosan nem fedték fel a beléptetett gépkocsikban elrejtett, ukrán eredetű dohányárut - tette hozzá a Központi Nyomozó Főügyészség. A NAV Sajtó- és Kommunikációs Főosztálya azt közölte, hogy a NAV közreműködésével büntetőeljárás indult a szervezet hivatásos állományába tartozó pénzügyőrök ellen. "A NAV - a nyomozó hatóságokkal szorosan együttműködve - továbbra is a legszigorúbban fellép a hivatal személyi állománya által elkövetett korrupciós és hivatali bűncselekmények ellen. A szervezet célja, hogy egyetlenegy ilyen eset se forduljon elő a NAV-nál" - fogalmazott közleményében az adóhivatal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.