Bújj, bújj, párakapu! – Frissítő pontok Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

ivokutak03_gs

Több párakapu és közel 60 ivókút várja Szeged-szerte a felfrissülésre vágyó helyieket. Összegyűjtöttük, hol olthatjuk szomjunkat a Tisza-parti városban.

Szeged közterületein mintegy 54 állandó, s további 4 ideiglenesen telepített ivókutat találnak a felfrissülni vágyók, amiket a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. állított és üzemeltet. A Dugonics téren például három ivókútra is bukkanhatnak az arra járók: egyet a kráternél, egyet a Kárász utca felőli oldalon és még egyet a körforgalomnál helyeztek el. A híresztelésekkel ellentétben a Tisza-parti város több díszkútjának vize is iható, így az Űrhajós utcai és a Piroska utcai, az Olajbányász téri, a Reök-palota előtti, valamint a Gutenberg utcai is ivókútként van minősítve.

Akik pedig nem kulacsaikat szeretnék felölteni, a párakapukon átsétálva frissülhetnek fel a nyári forróságban; a Szegedi Vízmű Zrt. 1-1 kaput helyezett el a Klauzál téren, illetve a Mars téren. A részletes listát ITT találják.

del_alfold_meteorologia

A regionális meteorológiai központ grafikája

A régióban aznap akár 40 Celsius-fokot is mérhet a hőmérő higanyszála.

Tartós hőség miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat is a legmagasabb, piros riasztást rendelte el hétfőre a július 2-i ÁNTSZ figyelmeztetést követően. A meteorológiai szolgálat Dél-alföldi Regionális Központ oldalán azt írják, a modellek szerint csak csütörtök virradóra érkezik felfrissülés, szerda délutánig azonban marad és tovább fokozódik a hőség. “Szerdán délutántól vagy estétől azonban egyre több felhő érkezik északnyugat felől, az éjszaka folyamán hidegfront fog átvonulni felettünk. Ekkor többfelé várhatóak záporok, zivatarok. Jégesővel, felhőszakadással és szélerősödéssel is számolnunk kell. Csütörtök délelőtt még előfordulhat csapadék, később azonban kiderül az ég, de már csak 28-29 fokig emelkedik a hőmérséklet. Élénk északnyugati szél várható” – írják.

Az UV-B sugárzás maximuma akár az extrém szintet jelző 8-as értéket is elérheti. Ez azt jelenti, hogy a napon akár 10-15 perc alatt is le lehet égni.

no images were found

Több párakapu és ivókút várja városszerte a szegedieket. Összegyűjtöttük, hol olthatjuk szomjunkat a Tisza-parti városban – KLIKK: http://szegedma.hu/?p=551845

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 7.

Előző sztori

Négylábúak fesztiválja az újszegedi ligetben

Következő sztori

Ülőröplabda: Mórahalmon edzőtáboroznak a Békák + FOTÓK