Közélet

Belgrádtól Orosházáig fogtak össze a rotaristák + FOTÓK

Belgrádtól Orosházáig fogtak össze a rotaristák + FOTÓK

2015. július 16., csütörtök
Belgrádtól Orosházáig fogtak össze a rotaristák + FOTÓK
rotary_regatta17kf

Idén is összefogtak a szerbiai és magyarországi Rotary Clubok a hátrányos helyzetűekért. A 13 hajó a ferencesek „szegénykonyhájának” támogatása céljából jött.

2015-ben negyedik alkalommal fogtak össze a szerbiai és magyarországi Rotary Club tagok a nehéz sorsúak megsegítése céljából. A Szerbia felől érkező 13 hajót a szegedi csoportok tagjai várták a Partfürdő kikötőjénél. „Közös szerb és magyar kezdeményezésre született meg a Nemzetközi Tiszai Regatta ötlete” – tudta meg portálunk

Nagy Gábor Dánieltől

, a Rotary Club Szeged – Tisza frissen megválasztott elnökétől. „A regatta útja során Titeltől Szegedig jótékony cselekedeteket hajt végre az útjába eső településeken. Második alkalommal jönnek észak felé, utoljára az első regatta jött a város felé. Idén itt hajtják végre legnagyobb jótékony cselekedetüket, az alsóvárosi ferences rend « szegénykonyháját » segítik tartós élelmiszerekkel és más alapanyagokkal” – emelte ki az elnök. A regatta fővédnökei között van volt szerb kormányzó is. Úgy gondolja, ez egy kiváló családi program, nagyon jó szórakozás, egyúttal önkéntesség, jótékonyság a cselekvő humanizmus megnyilvánulása. Szerb részről a belgrádi, újvidéki, magyarkanizsai, zentai, szabadkai rotaristák jöttek el, míg hazánkból mindhárom szegedi klub (Tisza, Szent-Györgyi, Dóm), a Mórahalom, Szentes-Csongrád, Hódmezővásárhely, Orosháza rotarista csoportjai képviseltették magukat. Zászlót lengetve, kürtölve érkeztek meg az első hajók délután három órakor. Miután három kört mentek a Tiszán, kikötöttek. Az útlevél és vámvizsgálatot követően a szegedi tagok fogadták a parton a frissen jött vendégeket.

Belgrádtól Orosházáig fogtak össze a rotaristák - hajtás után galéria!http://szegedma.hu/?p=553931

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 16.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.