Augusztus 9-ig lehet szavazni az Armel közönségdíjára

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Marlene_Assayag

Az Armel Nemzetközi Operaverseny és Fesztivál június 29-én a Szegedi Nemzeti Színház Mozart-produkciója, az Alföldi Róbert rendezte A varázsfuvola nagy sikerével indult.

Az operaprodukció július 7-én az Európa Kulturális Fővárosa 2015 címet viselő Plzeńben vendégszerepelt. A német nyelvű előadás a nyugat-csehországi városban még a budapestit is meghaladó közönségsikert aratott; magyarországi kritikai visszhangja is kedvező. Márok Tamás kritikája a Tiszatáj online portálon jelent meg, míg Koltai Tamás kritikáját az Élet és Irodalom közölte.

A fesztivál közönségdíjára ebben az évben kizárólag az interneten lehet szavazni. Annak érdekében, hogy az utolsóként színre kerülő produkció is gyakorlatilag ugyanolyan eséllyel versenyezzen a közönség díjáért, mint az első, a szavazás nem zárult le a fesztivál végével, július 3-án. Még augusztus 9-éig jelölhetik meg a nézők az Arte weblapján a nekik legjobban tetsző produkciót. A lapon lefelé görgetve az öt produkció egyikét lehet megjelölni a címe melletti kis karikára, majd az „Abstimmen” (szavazás) billentyűre kattintással. (A lap franciául is elérhető.)

Az Armel fesztivál idén az fiatalabb közönség érdeklődésének felkeltése céljából jelen lesz a Sziget Fesztiválon is, itt adják át a közönség szavazatai alapján odaítélt Közönségdíjat.

Előző sztori

Nemzetközi ifjúsági csere öt ország fiataljaival Szegeden + VIDEÓ

Következő sztori

6140 új hallgatóval kezdi a tanévet az SZTE