Közélet

A tavalyi költségvetési maradványok felhasználásáról döntött a kormány

A tavalyi költségvetési maradványok felhasználásáról döntött a kormány

2015. július 28., kedd
A tavalyi költségvetési maradványok felhasználásáról döntött a kormány

A múlt évi költségvetés kötelezettségvállalással terhelt maradványainak, illetve a kötelezettségvállalással terhelt, de időközben meghiúsulás miatt kötelezettségvállalással nem terheltté vált költségvetési maradványok felhasználásáról döntött a kormány - az erről szóló határozat a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

A kötelezettségvállalással terhelt költségvetési maradványokból az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala 212 millió, a Miniszterelnökség 4,1 milliárd, a Földművelésügyi Minisztérium 3,3 milliárd, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 758 millió, míg az Emberi Erőforrások Minisztériuma 39,9 milliárd forint - változatlan célú - további felhasználását engedélyezte a kormány. A kötelezettségvállalással nem terhelt maradvány összege 56,7 milliárd forint. Ebből a Nemzetgazdasági Minisztériumra jut a legnagyobb összeg, 15,5 milliárd forint. Ebből 9 milliárd - további intézkedésig - nem használható fel, a maradék visszamaradhat a tárcánál. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a 12,1 milliárdból 5 milliárdot használhat fel. A Földművelésügyi Minisztérium 6,8 milliárd forintos maradványából pedig 2,5 milliárd forint használható fel. A bíróságok a maguk 2,2 milliárdos maradványából semennyit, míg az ügyészségek az 1,2 milliárdból 25 millió forintot használhatnak fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.