Bulvár

A kommandósok is bemutatót tartottak az ÁGOTA-táborban + FOTÓK

A kommandósok is bemutatót tartottak az ÁGOTA-táborban + FOTÓK

2015. július 28., kedd
A kommandósok is bemutatót tartottak az ÁGOTA-táborban + FOTÓK
agota_rendorseg_bemutato81_gs

Mint minden évben, úgy idén is prevenciós programokkal készültek a szervezők a táborlakóknak. Ezúttal a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaitól a KRESZ szabályairól, valamint az internet káros hatásairól tanulhattak a gyerekek.

Az ÁGOTA Alapítvány szervezésében megvalósuló ÁGOTA-tábornak évek óta célja, hogy a többnapos felszabadító élményekkel és terápiás foglalkozásokkal tarkított nyári vakáción olyan prevenciós programokon is részt vegyenek a gyerekek, amelyekből tanulhatnak. Az idei táborban ilyen volt a

Polyák Zsolt

, Békés Megyei Rendőr-főkapitányság dandártábornok, rendőrségi főtanácsos közreműködésével és a Belügyminisztérium támogatásával létrehívott közlekedésbiztonsági és bűnmegelőzési nap, ami egyébként a tábor egyik eddig legnépszerűbb programjának bizonyult.

agota_rendorseg_bemutato01_gs

Balogh Zsolt

táborvezető helyettestől megtudtuk, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésbiztonsági és a Bűnmegelőzési osztályának munkatársai hétfőn érkeztek a doboz-szanazugi táborba. A gyerekek KRESZ-ről tanulhattak: hogyan biciklizzenek helyesen közúton, milyen tartozékokkal kell felszerelniük a biciklit, hogyan közlekedjenek a gyalogátkelőhelyeken, illetve, hogy milyen karjelzéseket használnak a rendőrök forgalomirányításkor. Bűnmegelőzés témában az internet káros hatásainak, valamint az illegális szerhasználat kivédéséről kaphattak tanácsokat, az prezentációk végén pedig kötetlen beszélgetés vette kezdetét az ÁGOTA-táborban a rendőrök és állami gondoskodásban élő gyerekek között. „Azért tartjuk kiemelten fontosnak, hogy rendőrök tartsák az ÁGOTA prevenciós programjait, mert számos gyermeket ők emelnek ki családjukból, így negatív véleménnyel vannak a rend őreiről. Az ilyen alkalmakon viszont kötetlenül kérdezhetnek, s azt is megtapasztalhatják, a rendőrök az ő biztonságérzetüket is szolgálják” – mondta portálunk érdeklődésére a táborvezető helyettes. Az előadásokat egy látványos bemutató követte: a kommandósok harminc percben demonstrálták izgalmas munkájukat.

Interaktív prevenciós programokból sem volt hiány az ÁGOTA-táborban, még a kommandósok is kivonultak egy bemutató erejéig.http://szegedma.hu/?p=556150

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 28.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.