A kommandósok is bemutatót tartottak az ÁGOTA-táborban + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

agota_rendorseg_bemutato81_gsMint minden évben, úgy idén is prevenciós programokkal készültek a szervezők a táborlakóknak. Ezúttal a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaitól a KRESZ szabályairól, valamint az internet káros hatásairól tanulhattak a gyerekek.

Az ÁGOTA Alapítvány szervezésében megvalósuló ÁGOTA-tábornak évek óta célja, hogy a többnapos felszabadító élményekkel és terápiás foglalkozásokkal tarkított nyári vakáción olyan prevenciós programokon is részt vegyenek a gyerekek, amelyekből tanulhatnak. Az idei táborban ilyen volt a Polyák Zsolt, Békés Megyei Rendőr-főkapitányság dandártábornok, rendőrségi főtanácsos közreműködésével és a Belügyminisztérium támogatásával létrehívott közlekedésbiztonsági és bűnmegelőzési nap, ami egyébként a tábor egyik eddig legnépszerűbb programjának bizonyult.

agota_rendorseg_bemutato01_gs

Balogh Zsolt táborvezető helyettestől megtudtuk, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésbiztonsági és a Bűnmegelőzési osztályának munkatársai hétfőn érkeztek a doboz-szanazugi táborba. A gyerekek KRESZ-ről tanulhattak: hogyan biciklizzenek helyesen közúton, milyen tartozékokkal kell felszerelniük a biciklit, hogyan közlekedjenek a gyalogátkelőhelyeken, illetve, hogy milyen karjelzéseket használnak a rendőrök forgalomirányításkor.

Bűnmegelőzés témában az internet káros hatásainak, valamint az illegális szerhasználat kivédéséről kaphattak tanácsokat, az prezentációk végén pedig kötetlen beszélgetés vette kezdetét az ÁGOTA-táborban a rendőrök és állami gondoskodásban élő gyerekek között. „Azért tartjuk kiemelten fontosnak, hogy rendőrök tartsák az ÁGOTA prevenciós programjait, mert számos gyermeket ők emelnek ki családjukból, így negatív véleménnyel vannak a rend őreiről. Az ilyen alkalmakon viszont kötetlenül kérdezhetnek, s azt is megtapasztalhatják, a rendőrök az ő biztonságérzetüket is szolgálják” – mondta portálunk érdeklődésére a táborvezető helyettes. Az előadásokat egy látványos bemutató követte: a kommandósok harminc percben demonstrálták izgalmas munkájukat.

Interaktív prevenciós programokból sem volt hiány az ÁGOTA-táborban, még a kommandósok is kivonultak egy bemutató erejéig.http://szegedma.hu/?p=556150

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 28.

Default thumbnail
Előző sztori

Elfogták a királyhalmi gyilkosság gyanúsítottját + VIDEÓ

Default thumbnail
Következő sztori

Budapest Európa egyik legnépszerűbb úti célja a szállodaszövetség elnöke szerint

Legutóbbi hasonló cikkek