Közélet

A Fidesz a magyar családok kiszolgáltatottsága ellen emelt szót

A Fidesz a magyar családok kiszolgáltatottsága ellen emelt szót

2015. július 13., hétfő
A Fidesz a magyar családok kiszolgáltatottsága ellen emelt szót

A Fidesz mindent megtesz azért, hogy fenntartsa a rezsicsökkentés eredményeit és nem hagyja, hogy a magyar családok ki legyenek szolgáltatva a külföldi közműszolgáltatóknak - közölte a kormánypárt képviselőcsoportja hétfőn az MTI-vel.

Azt írták: a baloldal a mai napig támadja a rezsicsökkentést és a külföldi közműszolgáltatók érdekeit védi, ahogy tette ezt kormányzása alatt is, amikor a külföldi szolgáltatók több mint ezermilliárd forint tiszta profitot tudtak "kisöpörni" az országból, eközben a magyar családok rezsijét tizenötször emelték meg. A magyarok 2010 előtt a fizetésükhöz képest a legmagasabb gázárat és a második legmagasabb áramdíjat fizették Európában - jegyezte meg a Fidesz, hozzátéve: működő reformokkal és a rezsicsökkentésekkel mára Európában a magyar családok fizetik a második legkevesebbet a földgázért és az áramért is. Mostanra egy család átlagosan évente 170 ezer forintot takarított meg - összegeztek. A kormánypárt célként jelölte meg, hogy Magyarországon legyen a legolcsóbb az energiaellátás Európában és a magyar lakosság soha többé ne legyen kiszolgáltatva a külföldi szolgáltatóknak. Előzőleg

Fónagy János

, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára értékelte sikeresnek a rezsicsökkentést, jelezve: 2013-ban és 2014-ben, két év alatt 334 milliárd forint megtakarítást biztosítottak mintegy 3,8 millió háztartásnak. Hozzátette: a rezsicsökkentés 2015-ben év végéig további 240 milliárd forint megtakarítást fog hozni a családoknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.