Közélet

Vita és kérdések nélkül hangolt a közgyűlésre a városüzemeltetési bizottság + FOTÓK

Vita és kérdések nélkül hangolt a közgyűlésre a városüzemeltetési bizottság + FOTÓK

2015. június 25., csütörtök
Vita és kérdések nélkül hangolt a közgyűlésre a városüzemeltetési bizottság + FOTÓK
varosuzemeltetesibizottsag_04_gs

Mindössze negyedóra alatt szavaztak tizennégy napirendi pontról a városüzemeltetési bizottság csütörtöki ülésén.

November elseje és április vége között összesen 8 alkalommal ülésezett a Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság – derült ki a bizottság beszámolójából, amelyet a közgyűlés is tárgyal pénteken. A grémium összesen 96 döntést hozott ebben az időszakban, a közgyűléstől átruházott hatáskörben pedig 26 döntést, míg véleményezési jogkörében 64-et. A bizottság csütörtöki ülésén döntött arról, hogy hol létesítsenek új autóbusz és villamos megállókat, illetve esőbeállókat. Újszegeden két helyen, a belváros irányába a Derkovits fasor – Diófa utcai meglévő megállóba építenek esőbeállót, valamint szintén Újszegeden a Bérkert utca – Marostői utcai megállóhoz. A kivitelezés becsült összeged 4,3 millió forint. Szintén a napirendi pontok között szerepelt, hogy a pénteki közgyűlésen módosíthatják a város idei büdzséjét, mely –

ahogy megírtuk

– azt is tartalmazza, hogy 18 millió forintból megújítják a rakpart lépcsősorát, melynek megújítását nem tartalmazta a 2,21 milliárdos partfalrekonstrukciós projekt. Ahogy

a pénzügyi bizottság ülésén elhangzott

, a költségvetés módosítása zömében fejlesztésekhez kapcsolódik. Az elektromos tömegközlekedési nagyprojekthez például kiegészítő támogatást kapott az önkormányzat, bruttó 342 millió forintból végeznek el beruházásokat. A „Szeged-Algyő” Ivóvízminőség-javító projekthez kapcsolódóan állami támogatást kaptak a saját forrás kiegészítésére, míg a hulladékgazdálkodási társulásnak egy nyertes pályázat miatt a korábbi 110 millió forintos önerőt nem kell biztosítaniuk, így ezt a forrást átcsoportosítják. Az előterjesztésben szerepel többek között, hogy a Szegedi Sport és Fürdők Kft. kazánház rekonstrukciójára 45,5 millió forintot javasolnak fordítani.

A közgyűlésre tartogatják a lőport? Rapid, vitamentes ülést tartott a városüzemeltetési bizottság: http://szegedma.hu/?p=549458 Posted by Szegedma Hírportál on2015. június 25.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.