Bulvár

Vádemelési javaslat a vásárhelyi fegyveres rabló ellen

Vádemelési javaslat a vásárhelyi fegyveres rabló ellen

2015. június 22., hétfő
Vádemelési javaslat a vásárhelyi fegyveres rabló ellen
vasarhelyi_kocsmarablas_01

Vádemelést javasol a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az ellen a 24 éves férfi ellen, aki a nyomozás adatai szerint március 28-án 21 óra körül kirabolt egy hódmezővásárhelyi kocsmát.

A rendőrségi segélyhívóra március 29-én 0 óra 10 perckor érkezett bejelentés arról, hogy egy férfi a kezében egy fegyverrel vagy annak utánzatával hadonászott Hódmezővásárhelyen az egyik belvárosi szórakozóhely előtt. A rendőrök kiérkezéséig egy ott lévő fiatal kicsavarta

K. Viktor

kezéből a fegyvert és a férfit a földre nyomta. A 24 éves földeáki lakos zavart állapotban volt, ezért a rendőrök mentőt hívtak hozzá, akik kórházba vitték. Az egyenruhások a férfitől lefoglalták a fegyvert, egy kést, valamint egy acélbetéttel megerősített edzőkesztyűt, amihez két acéldrót volt erősítve. Március 29-én a reggeli órákban egy nyugdíjas rendőr jelentette be, hogy egy helyi kocsma tulajdonosa egy fegyveres rablásról értesítette. E szerint K. Viktor 2015. március 28-án 21 óra körüli időben bement egy a Hódtó városrészben lévő italozóba, ahol fegyverrel pénzt követelt. A támadás során nem sérült meg senki, a gyanúsított némi készpénzzel elmenekült. A sértett elmondása szerint az elkövető kezén lévő kesztyűből acéldrótok lógtak ki. A rendőrök a 24 éves földeáki férfit ez alapján a kórházból előállították.

vasarhelyi_kocsmarablas_02

A nyomozás kiderítette, hogy a flóbert kaliberű forgótáras pisztolyt március 28-án szerezte számítástechnikai alkatrészekért cserébe. Ennek megszerzéséhez azonban engedéllyel nem rendelkezett, ezért vele szemben lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt is büntetőeljárás indult. E cselekmény miatt az ügyészség már bíróság elé állította. A fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt folytatott nyomozást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a napokban befejezte, az ügy iratait az előzetes letartóztatásban lévő terhelt elleni vádemelési javaslattal az ügyészségnek megküldte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.