/

Vádemelési javaslat a vásárhelyi fegyveres rabló ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

vasarhelyi_kocsmarablas_01

Vádemelést javasol a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az ellen a 24 éves férfi ellen, aki a nyomozás adatai szerint március 28-án 21 óra körül kirabolt egy hódmezővásárhelyi kocsmát.

A rendőrségi segélyhívóra március 29-én 0 óra 10 perckor érkezett bejelentés arról, hogy egy férfi a kezében egy fegyverrel vagy annak utánzatával hadonászott Hódmezővásárhelyen az egyik belvárosi szórakozóhely előtt. A rendőrök kiérkezéséig egy ott lévő fiatal kicsavarta K. Viktor kezéből a fegyvert és a férfit a földre nyomta. A 24 éves földeáki lakos zavart állapotban volt, ezért a rendőrök mentőt hívtak hozzá, akik kórházba vitték. Az egyenruhások a férfitől lefoglalták a fegyvert, egy kést, valamint egy acélbetéttel megerősített edzőkesztyűt, amihez két acéldrót volt erősítve.

Március 29-én a reggeli órákban egy nyugdíjas rendőr jelentette be, hogy egy helyi kocsma tulajdonosa egy fegyveres rablásról értesítette. E szerint K. Viktor 2015. március 28-án 21 óra körüli időben bement egy a Hódtó városrészben lévő italozóba, ahol fegyverrel pénzt követelt. A támadás során nem sérült meg senki, a gyanúsított némi készpénzzel elmenekült. A sértett elmondása szerint az elkövető kezén lévő kesztyűből acéldrótok lógtak ki. A rendőrök a 24 éves földeáki férfit ez alapján a kórházból előállították.

vasarhelyi_kocsmarablas_02

A nyomozás kiderítette, hogy a flóbert kaliberű forgótáras pisztolyt március 28-án szerezte számítástechnikai alkatrészekért cserébe. Ennek megszerzéséhez azonban engedéllyel nem rendelkezett, ezért vele szemben lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt is büntetőeljárás indult. E cselekmény miatt az ügyészség már bíróság elé állította.

A fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt folytatott nyomozást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a napokban befejezte, az ügy iratait az előzetes letartóztatásban lévő terhelt elleni vádemelési javaslattal az ügyészségnek megküldte.

Előző sztori

Szeptembertől egy órára rövidül az átutalások ideje

Következő sztori

Háború a felhők felett – Szegeden is