/

Újabb átfogó akció a határsértők ellen – lovasrendőröket is bevetnek + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

rendorlo10kf

Péntek délelőtt újabb rendőrségi akció kezdődött a medencés kikötőnél. Az illegális bevándorlók összegyűjtésében lovasrendőrök is részt vesznek.

Az akció a kikötőtől délre, a Tisza árterében zajlik, ahol a készenléti rendőrség lovas alosztályához tartozó lovasrendőrpáron túl helikoptert is bevetnek a felderítési munkába. A gáton – a korábban megszokott módon – autókkal közlekednek a rendőrségi egységek. Egy járőrpár a gyálaréti térséget ellenőrzi, szolgálatukat annak érdekében teljesítik, hogy javítsák a helyi lakosság szubjektív biztonságérzetét, hasonlóan Mórahalom és Ásotthalom körzetéhez. A lovas rendőrök olyan területeket is sikeresen el tudnak érni, amelyeket gépjárművel, vagy gyalogosan nem lennének képesek. A mai napon már 300 főnél is több illegális migránst fogtak el a rendőrség egységei.

Korábban írtunk róla, miután egyre több lakossági bejelentés érkezett, a rendőrség átfogó akciót hirdetett meg szerdán a migránsok ellen, amelynek keretében több mint ezeregyszáz határsértőt állítottak elő. Csütörtök késő délután tiltakozásba kezdtek az illegális bevándorlók szabadságot követelve, mert az úti céljuk nem Magyarország volt. Az ujjlenyomatvétel és a fényképkészítés miatt tiltakoztak, továbbá kifogásolták, hogy nem kapnak európai vízumot – tájékoztatott Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1-en csütörtök este. A rendőrségnek sikerült megnyugtatni a kedélyeket, nem sokkal később helyre állt a rend az idegenrendészeti előállítóban, majd megkezdték a migránsok elszállítását. Csütörtökön 814 határsértőt tartóztattak fel Csongrád megye területén, a legnagyobb csoportot Ásotthalomnál fogták el.

no images were found

Lovasrendőrökkel vizsgálja át a rendőrség a Tisza árterét illegális migránsokat keresve – részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=549753

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 26.

Előző sztori

Hátország: terítéken a Szeged 2011 up-csapatai

Következő sztori

Körözött Mercedest foglaltak le Röszkén