Bulvár

Tulipánt nevezett el egy holland kertész Paul McCartneyról

Tulipánt nevezett el egy holland kertész Paul McCartneyról

2015. június 9., kedd
Tulipánt nevezett el egy holland kertész Paul McCartneyról

Egy holland kertész tulipánt nevezett el kedvenc zenészéről Paul McCartneyról, aki a múlt hétvégén adott két teltházas koncertet Amszterdamban - írja az MTI.

A tűzvörös színű, a szirmok szélein fehér tulipán nemesítésén húsz éven át dolgozott

Jaap Uittenbogard

, a hollandiai Lisse-ben működő Érdemes Tulipánkertészek Szövetségének tagja. A növényt a múlt szombati koncert előtt adták át

Paul McCartneynak

. "Régi vágyam volt, hogy megajándékozzam legkedvesebb zenészemet egy igazi holland tulipánnal, amelyet én álmodtam meg, és amely ezentúl az ő nevét fogja viselni" - mondta az eseményről a mesterkertész. Uittenbogard szerint a zenész a névadást megpecsételő pohárnyi pezsgő egy részét a növényre locsolta, és egyben megígérte, hogy hazatérve londoni kertjében ültet a virágból. A tulipán színeiben minden benne van, ami fontos az életben, a vörös a szerelmet, a fehér pedig a korlátlan lehetőségeket jelképezi - idézte a kertész Paul McCartney szavait. A McCartney-tulipán - korlátozott mennyiségben - kereskedelmi forgalomban is kapható lesz, várhatóan a jövő évtől lesz elérhető a boltokban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.