Bulvár

Több mint ezeregyszáz határsértőt tartóztattak föl Csongrád megyében szerdán

Több mint ezeregyszáz határsértőt tartóztattak föl Csongrád megyében szerdán

2015. június 25., csütörtök
Több mint ezeregyszáz határsértőt tartóztattak föl Csongrád megyében szerdán
bevandorlok_begyujtese18kf

Szerdán 1141 határsértőt - köztük 106 gyereket - tartóztattak föl a rendőrök Csongrád megye déli részén – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Mint arról

korábban beszámoltunk

, a rendőrök szerdán átfogó razziát tartottak a Tisza szegedi árterében. "Mai napon a rendőrségi segélyhívóra több bejelentés érkezett azzal kapcsolatosan, hogy Szeged több pontján illegális migránsokat látnak a városban, ezért a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője Szeged város területére, valamint vonzáskörzetére fokozott ellenőrzést rendelt el. Ebbe a fokozott ellenőrzésbe a rendőrség a polgárőrség munkatársait is bevonta" - nyilatkozta

Szenti Szabolcs

az akciót követő sajtótájékoztatón. A szóvivő az MTI kérdésére elmondta, az elfogottak többsége afgán, pakisztáni és szíriai állampolgárnak vallotta magát. A határsértők ellen idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség. Legutóbb az év elején volt ilyen magas a megyében elfogottak száma, amikor Koszovóból érkeztek tömegesen a határsértők. Az országban tiltott határátlépés miatt 1314 embert fogtak el a rendőrök, két esetben közokirat-hamisítás, három gyanúsított ellen pedig embercsempészés miatt indult büntetőeljárás – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

1141 - összesen ennyi határsértőt fogtak el tegnap Csongrád megyében. Részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=549447

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 25.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.