Bulvár

Több mint egy év börtön vár a szegedi ékszertolvajokra

Több mint egy év börtön vár a szegedi ékszertolvajokra

2015. június 22., hétfő
Több mint egy év börtön vár a szegedi ékszertolvajokra

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen 1 év 4 hónap, illetve 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte azt a két férfit, akik a vád szerint tavaly július 20-án kiraboltak egy szegedi ékszerüzletet.

A bíróság ezen túlmenően minkét vádlottat két évre a közügyek gyakorlásától is eltiltotta. A vádlottak a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsáthatóak feltételes szabadságra. Az elsőfokú ítélet tényállásának lényege szerint

M. L.

I. rendű vádlott és társa,

R. A.

II. rendű vádlott 2014. július 20-án Szegeden, a Bartók téren leparkoltak, majd előzetes megbeszélésüknek megfelelően elindultak egy belvárosi ékszerüzlet felé, hogy onnan ékszereket hozzanak el. Az üzlethez megérkezve, M. L. a helyszínt figyeléssel biztosította, míg társa az üzletbe bement, és a bejárattal szemben lévő üvegvitrint az abban található nyakláncok megszerzése érdekében megütötte, mire az lezuhant a javító pultra. R. A. a vitrint végül felemelte és a földhöz vágva összetörte, majd ellopott nyolc darab, összesen 551.200 forint értékű nyakláncot, megrongált három ékszert 269.500 forint értékben, míg további vagyontárgyakat 322.800 forint értékben, majd a helyszínről társával együtt távozott. A cselekménnyel okozott kárból 244.590 forint térült meg, mivel sikerült lefoglalni három nyakláncot egy szentesi zálogházból. A bíróság kötelezte a vádlottakat, hogy fizessék meg a cselekményükkel összefüggésben keletkezett összesen 898.910 forint lopási és rongálási kárt a sértett részére. A bíróság ítéletét az ügyész, valamint a R. A. és védője tudomásul vették, míg M. L. és védője enyhítésért jelentettek be fellebbezést, így az ítélet az I. rendű vádlott vonatozásában nem emelkedett jogerőre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.