Több mint egy év börtön vár a szegedi ékszertolvajokra

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen 1 év 4 hónap, illetve 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte azt a két férfit, akik a vád szerint tavaly július 20-án kiraboltak egy szegedi ékszerüzletet.

A bíróság ezen túlmenően minkét vádlottat két évre a közügyek gyakorlásától is eltiltotta. A vádlottak a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsáthatóak feltételes szabadságra.

Az elsőfokú ítélet tényállásának lényege szerint M. L. I. rendű vádlott és társa, R. A. II. rendű vádlott 2014. július 20-án Szegeden, a Bartók téren leparkoltak, majd előzetes megbeszélésüknek megfelelően elindultak egy belvárosi ékszerüzlet felé, hogy onnan ékszereket hozzanak el. Az üzlethez megérkezve, M. L. a helyszínt figyeléssel biztosította, míg társa az üzletbe bement, és a bejárattal szemben lévő üvegvitrint az abban található nyakláncok megszerzése érdekében megütötte, mire az lezuhant a javító pultra. R. A. a vitrint végül felemelte és a földhöz vágva összetörte, majd ellopott nyolc darab, összesen 551.200 forint értékű nyakláncot, megrongált három ékszert 269.500 forint értékben, míg további vagyontárgyakat 322.800 forint értékben, majd a helyszínről társával együtt távozott. A cselekménnyel okozott kárból 244.590 forint térült meg, mivel sikerült lefoglalni három nyakláncot egy szentesi zálogházból.

A bíróság kötelezte a vádlottakat, hogy fizessék meg a cselekményükkel összefüggésben keletkezett összesen 898.910 forint lopási és rongálási kárt a sértett részére.

A bíróság ítéletét az ügyész, valamint a R. A. és védője tudomásul vették, míg M. L. és védője enyhítésért jelentettek be fellebbezést, így az ítélet az I. rendű vádlott vonatozásában nem emelkedett jogerőre.

Előző sztori

Háború a felhők felett – Szegeden is

Következő sztori

Szakértő: egyre inkább keletre kell figyelnie az uniónak a menekültkérdésben