Közélet

Több mint 50 százalékkal növelné a kistelepülési polgármesterek bérét az LMP

Több mint 50 százalékkal növelné a kistelepülési polgármesterek bérét az LMP

2015. június 14., vasárnap
Több mint 50 százalékkal növelné a kistelepülési polgármesterek bérét az LMP

Az LMP módosító javaslatot nyújtott be annak érdekében, hogy a mostani bruttó 149 ezer forintnak több mint 50 százalékával emeljék meg a jövő évi költségvetésben az 500 fő alatti településeket vezető polgármesterek bérét - ezt Sallai R. Benedek mondta vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a közel 3300 magyar település több mint egyharmadán 500-nál kevesebben élnek. Szavai szerint a rendszerváltozás óta a falvak helyzete folyamatosan romlik. A tsz-ek szétbomlása miatt nagy számban szűntek meg a munkahelyek, az MSZP-s kormányok a közszolgáltatásokat, az iskolákat, a közlekedést számolták fel, most pedig a közigazgatási rendszert és az önkormányzatok működését lehetetleníti el a költségvetés - fogalmazott. Az LMP azt szeretné, hogy ne az átlagos diplomás minimálbért sem elérő bérekért kelljen vezetni az 500 fő alatti településeket - indokolta javaslatukat. Hangsúlyozta: a témában öt módosító indítvány érkezett a parlament elé, de ezek közül az LMP-é tartalmazza a legmagasabb emelést. A kistelepülések helyzetét ecsetelve arra is kitért, hogy miközben több száz milliárd forintos autópálya-építések zajlanak, még mindig nem kezdődött meg a bekötő és a 4, illetve 5 számjegyű vidéki utak fejlesztése, pedig ezek elengedhetetlenek a munkába és iskolába járáshoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.