Kajak-kenu: nyolc szegedi arany az első válogatón – Kárász, Vajda és Nagy is brillírozott

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

karasz_anna_k1_200m_ifjusagi_es_u23_vb

Női kajakban Kárász Anna, férfi kenuban Vajda Attila, az ifjúsági mezőnyben pedig a kenus Nagy Bianka nyújtott a legjobb teljesítményt a vasárnap véget ért első világbajnoki kajak-kenu válogatón. Mindhárom EDF DÉMÁSZ-Szegedi VE versenyző parádés formában evezett a Maty-éren – olvasható a szegedlive.hu oldalon.

Kárász Anna három aranyérmével és egy ezüstjével messze kimagaslott a mezőnyből, Kozák Danuta legyőzésével pedig történelmet írt, hiszen az olimpiai címvédőt 2011 óta senki nem tudta megverni 500 méteren. Kovács László tanítványa vasárnap megnyerte a K2-200 métert is Vad Ninettával, egyesben pedig második lett ugyanezen a távon Kozák mögött. Anna ezzel a teljesítménnyel óriási lépést tett a milánói világbajnokság felé.

A decemberben trombózison átesett Vajda Attila szombaton oktatta a mezőnyt C1-1000 méteren. Kiválóan versenyzett, taktikusan evezett és a hajrában “megette” ellenfeleit, magabiztosan győzött. Vasárnap 5000 méteren sem lazított, komoly fölénnyel nyert, így ő két arannyal zárta a hétvégét.

Az ifi mezőnyben a 15 esztendős Nagy Bianka volt a hétvége szegedi hőse. Kása Péter tanítványa három számban indult és mind a hármat megnyerte. A nagyon tehetséges kenus az elmúlt két évben is remekelt a válogatókon, de a nemzetközi szövetség által megszabott korhatár miatt a korosztályos világbajnokságon nem szerepelhetett. 2015-ben azonban szinte biztosan ott lesz a mezőnyben, amennyiben átmenti a formáját a második válogatóra is, akkor júliusban rajthoz állhat a portugáliai vb-n.

Az EDF DÉMÁSZ-Szegedi VE versenyzőinek eredményei ITT olvashatóak.

Taroltak a szegediek a kajak-kenu válogatón.http://szegedma.hu/?p=545020

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 7.

Előző sztori

Felszentelték az újszegedi reformátusok templomát - Kövér László az őrző szeretetről + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Hétfői programajánló: Könyvhét, Bartók és a fából faragott királyfi, Bagdy Emőke

Legutóbbi hasonló cikkek