Bulvár

Nyolc kilométeres kamionsor alakult ki a nagylaki határátkelő romániai oldalán

Nyolc kilométeres kamionsor alakult ki a nagylaki határátkelő romániai oldalán

2015. június 23., kedd
Nyolc kilométeres kamionsor alakult ki a nagylaki határátkelő romániai oldalán

Nyolc kilométeres kamionsor alakult ki kedden a nagylaki határátkelő romániai oldalán azt követően, hogy a magyar hatóságok műszaki okokból tíz órára lezárták az egyik kamionsávot – közölte a Mediafax hírügynökség.

A román hatóságok már előző nap arra kérték a kamionosokat, hogy kedden lehetőség szerint kerüljék el a nagylaki határátkelőt, mert a magyarországi oldalon 9 és 19 óra között karbantartási munkálatokat végeznek az egyik kamionsáv mérlegén. A műszaki beavatkozás felére csökkentette a határ áteresztőképességét. A Mediafax híre szerint a román rendőrök már Arad után leállítják a határ felé tartó teherautókat, és a Varsánd-Gyula, vagy a Bors-Ártánd átkelőhelyet ajánlják a sofőröknek. Ennek ellenére több száz kamion várakozik az E68-as országúton. A rendőrök ezeket a romániai határváros, Nagylak (Nadlac) bejáratánál állították meg, hogy a veszteglő járművek ne bénítsák meg a város forgalmát. A román határrendészet közlése szerint a személygépkocsi-forgalmat nem érinti a korlátozás, de megnehezíti a határátkelő megközelítését az E68-as egyik sávját elfoglaló kamionsor. Ezért a román rendőrség a fennmaradt sávon váltakozó irányban engedi közlekedni a személygépkocsikat. A román hatóságok valószínűsítik, hogy az éjszaka folyamán megszűnik a torlódás a nagylaki határátkelőnél.

Bedugult a nagylaki határátkelő - nyolc kilométer hosszú a sor! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=549006

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 23.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.