Sport

Nyilas Elek: Modern stadionban telt házas mérkőzést Szegeden!

Nyilas Elek: Modern stadionban telt házas mérkőzést Szegeden!

2015. június 4., csütörtök
Nyilas Elek: Modern stadionban telt házas mérkőzést Szegeden!
nyilas_vitos_szeged2011eu

Az NB II-es pontvadászat végeztével Nyilas Elekkel, a Szeged 2011-Grosics Akadémia vezetőedzőjével készített évértékelő interjút Vitos György, a szegedi futball krónikása.

Véget ért egy újabb nehéz bajnoki idény az immár 116 éves szegedi labdarúgás történetében... S a jelenlegi élcsapat, a Szeged 2011-Grosics Akadémia 2013 nyári, horror-osztályozóját, a "kisvárdai csapást" még mindig nehéz elfelejteni, megemészteni nem is lehet(...), hisz Gálhidi György távozását követően az újonnan megbízott vezetőedzőnek, Nyilas Eleknek mindent elölről kellett kezdenie a csapat felépítésében! De minden jó ha jó a vége alapon a magyar fiatalokra építő kék-feketék ezüstérmesként is visszajuthattak az NB III-ból az immár egycsoportos második ligába! S akkortájt jegyezte meg találóan Tanács Attila, a Szeged 2011-GA technikai igazgatója: amit a sors elvett tőlünk a 2013-as osztályozón, azt 2014 nyarán hiánytalanul visszaadta! Azóta pedig a Szeged 2011 újoncként az értékesnek mondható 7. helyet szerezte meg az NB II-ben, amúgy fényesen igazolván, csöppet sem érdemtelenül jutottak vissza a profi másodosztályba! Erről és egyéb aktualitásokról, valamint a jövő évi célkitűzésekről beszélgettünk Nyilas Elekkel a hagyományos

évadzáró interjúnkban

...

- Honlapunk szerkesztői, támogatói nevében szívből gratulálunk az újonc kék-fekete gárda egész évi NB II-es szerepléséhez! Jól emlékszem... tavaly nyáron gyulai találkozásunkkor azt mondtad: hallani sem akarsz az újoncokra jellemző panelszövegről, a biztos bennmaradásról...

- Úgy gondolom, hogy egyértelműen bebizonyítottuk szereplésünkkel ennek a kijelentésnek a hitelességét! - kezdte széles mosollyal hagyományos interjúnkat Nyilas Elek, majd így folytatta - Maximalista emberek lévén megpróbáltuk a lehető legtöbbet kihozni mindenkiből és ebből az évből! Azt azért csak halkan jegyzem meg, hogy a jónak mondható szezon, lehetett volna még sokkal jobb is!

- Edzői szemmel nézve mennyire lett teljes ez az évad az előzetes várakozások tükrében?

- Mindenképpen pozitívnak értékelem ezt az évet, hiszen nem mondhatnám azt, hogy akár csak egy hónapot is készülhettünk volna ideális állapotban... Gondolok itt a mindig visszatérő, már-már nyomasztó problémára, a komoly sérülésekre. Hihetetlen balszerencse kísérte végig ebből a szempontból az egész esztendőt! Ezen felül szót kell ejteni azokról a tényekről, amikor számunkra nagyon sokszor elmarasztaló bírói ítéletek születtek! Ezért is mondhatom azt, hogy ennek az évnek számomra még nagyobb az értéke. hiszen a CSAPAT (így, végig nagybetűvel), ezek a játékosok még ezt is elbírták és egyáltalán nem roppantak össze! Itt meg is ragadnám a lehetőséget ahhoz, hogy megköszönjem a klub összes munkatársa egész évi áldozatos közreműködését!

- Mik voltak a legfőbb pozitívumok és negatívumok?

- Pozitívumként az előzőekben említetteken kívül el kell még mondanom, hogy a játékosokon kívül, akik végig nagyon fegyelmezetten, vérprofi sportolóként játszottak, éltek és viselkedtek. számomra nagyon fontos volt az a tény is, hogy minden segítséget, támogatást megkaptam a klub vezetőitől és segítőimtől ahhoz, hogy a futballról bennem kialakult filozófiát megpróbáljam átadni és gyakorlatban megvalósítani! Negatívumokról nem szeretek beszélni! Biztos voltak, de azok azért vannak, hogy tanuljunk belőle és a lehetőségekhez képest minél hamarabb találjunk rá közösen megoldást!

- Az ismert licencproblémák miatt mi a véleményed arról, hogy a Szegednek a következő idényben "előre kell menekülnie", azaz NB I-be jutnia, mielőtt a Nyíregyháza, Pécs, Győr, Kecskemét és a többiek visszaverekednék magukat legalább az NB II-be?

- Nyilván a szövetség ezen döntésével új, elég pikáns helyzet teremtődött, de továbbra is eltökélten úgy gondolom, ez a változás az előzetesen eltervezett elképzeléseinken egyáltalán nem változtat... Alapvető célunk továbbra is a szegedi futball első osztályba való mielőbbi visszajuttatása!!

- A kialakított legújabb MLSZ-model, a 12 csapatos NB I mennyiben kedvező vagy hátráltató tényező a püspöki klub élvonalbeli terveit tekintve?

- Természetesen ennek megfelelően kell kialakítani s finomítani a stratégiánkat! Még erősebbnek és stabilabbnak kell lennünk ahhoz, hogy ebbe a szűk elitbe hosszú évekre biztosítsuk a helyünket, hiszen az biztos, hogy a soha nem látott dotációk miatt nagyon nagy lesz a verseny, a harc ezekért a pozíciókért!

- De mi a személyes meglátásod?!

- A személyes véleményem az, hogy a patinás múltú Szegednek lesz olyan erős bázisa, ami lehetőséget teremt a legjobb tizenkét csapatba való bekerüléshez!

- Korábbi interjúinkban már többször elhangzott, de jelen állás szerint megvalósítható-e az ígéreted, miszerint 2016 nyarán dupla ünnepet ülnénk a Szeged NB I-be jutása és a vadonatúj stadionunk elkészülte kapcsán?

- Nagyon remélem, hiszen rengeteget, úgymond "emberfelettit" dolgozunk érte mindannyian! Magunk részéről kifejezetten örülnénk ennek, mert mi lehetne egy futballcsapatnak annál szebb, minthogy egy európai színvonalú, modern stadionban telt házas mérkőzést játszik Szegeden!

- Köszönöm az interjút! Több ezer szegedi és környékbeli drukker érdeke, hogy a grandiózus tervek végre valósággá váljanak...

Vitos György

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.