Női labdarúgás: szegedi rangadón aratott sikerével bajnok a SZAK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

dorozsmaibombazok_hfc_ mj 69

Az utolsó előtti fordulóban eldőlt a legfontosabb kérdés: miután a Szegedi AK megnyerte a SZVSE elleni mérkőzését, bebiztosította bajnoki címét a Csongrád megyei női labdarúgó bajnokságban.

A SZAK bajnoki címének jogosságához nem igazán fér kétség: a gárda az idény eleje óta az élen áll, és igazából egyetlen pillanatra sem ingott meg pozíciója a szezon során. A SZVSE elleni városi rangadón ugyan gól nélkül álltak a felek a szünetben, a fordulás után azonban tíz perc alatt két gólt szerzett Kovács Attila együttese, előbb Szarka Dóra, majd öt perccel később Lovászi Zita is betalált, ezzel pedig eldöntötte a mérkőzést és egyben a bajnoki cím kérdését is a SZAK, amely egy körrel a befejezés előtt vitte döntésre a dolgot. Mindössze egyetlen alkalommal szenvedett vereséget az együttes, amelyet a Mezőberény tudott legyőzni áprilisban – de a SZAK nevéhez fűződik a legtöbb lőtt és a legkevesebb kapott gól és egyben a legtöbb győzelem is, így felszabadultan várhatják a hétvégi, Csengele elleni szezonzárót, a SZVSE pedig ezzel a vereségével lecsúszott a dobogóról.

Az is eldőlt, hogy a második helyen a Mezőberény végez, miután a Komlósi Trans Baktó nem állt ki a Békés megyeiek ellen az utolsó előtti fordulóban, így játék nélkül jutott három ponthoz a berényi együttes. Sőt, a harmadik dobogós hely is elkelt: bár a Nagymágocs közel állt a győzelemhez a St. Mihály elleni idegenbeli meccsen, végül bő 10 perccel a vége előtt Dékány Dóra ki tudta egyenlíteni az állást, azt követően, Gazdag Nóra vezetést szerzett a mágocsiaknak, így megosztoztak a pontokon a felek, Gila László tanítványai pedig szintén egy játék nélkül elért három pontnak köszönhetően már nem csúszhatnak lentebb a harmadik helyről.

Először játszott döntetlent tavasszal a HFC: a vásárhelyiek a Csanytelek elleni hazai meccs után szereztek először egy pontot a szezon második felében, annak ellenére, hogy a félidő vége előtt Szabados Adrienn góljával még vezetett is a vásárhelyi együttes, azonban a második félidő elején kapott korai gól után nem tudta újra bevenni ellenfele kapuját, így meg kellett elégednie egy ponttal. Mindkét együttes még egyel jobb helyezésben reménykedhet a szezon végén, a HFC a hatodik, míg a Csanytelek a negyedik helyre érhet oda, ha hozza saját mérkőzését az utolsó fordulóban.

Szintén a forduló slágereredményével, azaz az 1-1-el zárult a Kistelek-Csengele mérkőzés, amelyen már úgy nézett ki, hogy a Csengele Becsei Ibolya góljával mindhárom pontot elviheti Kistelekről, de mindössze négy perccel a vége előtt Berezvai Gizella ki tudott egyenlíteni, így végül legalább egy pontot otthon tudott tartani a Kistelek, ezzel pedig egyértelművé vált, hogy a Kistelek a nyolcadik, míg a Csengele a kilencedik helyen végez, utóbbi pedig nem tudja megelőzni már Keresztes László együttesét, hiszen maradt a két csapat közötti négypontos különbség.

Eredmények, 21. forduló

Hódmezővásárhelyi FC-Csanytelek SC 1-1 Gól: Szabados Adrienn ill. Szabó Evelin.
Kisteleki TE-Csengele KSE 1-1 Gól: Berezvai Gizella ill. Becsei Ibolya.
Mezőberényi FC-Komlósi Trans Baktó SC 3-0 (játék nélkül)
Szegedi AK-Szegedi VSE 2-0 Gól: Szarka Dóra, Lovászi Zita.
St. Mihály FC-Nagymágocs SE 1-1 Gól: Dékány Dóra ill. Gazdag Nóra.

A Dorozsmai Bombázók szabadnapos volt.

A bajnokság állása

A 22. forduló párosítása

június 13., szombat 10.00 Csanytelek SC-Kisteleki TE. Június 14., vasárnap 10.00 Dorozsmai Bombázók-St. Mihály FC, Komlósi Trans Baktó SC-Hódmezővásárhelyi FC, Nagymágocs SE-Mezőberényi FC. 11.00 Szegedi AK-Csengele KSE.

A Szegedi VSE szabadnapos lesz.

Default thumbnail
Előző sztori

Női labdarúgás: megőrizte NB I-es tagságát a SZAK

Default thumbnail
Következő sztori

Újabb együttműködés keretében fogadja a joghallgatókat a Szegedi Törvényszék

Legutóbbi hasonló cikkek