Sport

Labdarúgás: hatossal zárta az évet az FK-fakó + FOTÓK

Labdarúgás: hatossal zárta az évet az FK-fakó + FOTÓK

2015. június 10., szerda
Labdarúgás: hatossal zárta az évet az FK-fakó + FOTÓK
fk_ii_tanarkepzo31_gs

Nem tudta megismételni hétvégi produkcióját a Tanárképző, az FK-fakó főleg pontrúgásokból veszélyeztetve 6-0-s sikerrel zárta az évet, így búcsúztatta technikai vezetőjét.

Megadta a módját a Londonba távozó

Keresztúri János

búcsúztatásának az FK 1899 Szeged második csapata: mindenki "Kekéje" tízes mezben, csapatkapitányként lehetett ott a csapat szerda esti szezonmérkőzésén az első sípszótól az USC Tanárképző elleni találkozón. Hamar magához ragadta a kezdeményezést az FK, és az ötödik percben meg is szerezte a vezetést:

Imre

szögletét

Makai

továbbította a kapuba, 1-0. Pár perccel később

Fenyvesi

óriási bravúrja mentette meg a Tanárképzőt a második kapott góltól, a vendégek nehezen jutottak lövőhelyzetig, labdabirtoklásban is ellenfele fölé nőtt az FK-fakó.

Miskolczi József

tanítványai közül főleg az elmúlt fordulóban mesterhármast szerző

Kukorelli

veszélyeztetett, de bravúrra ő sem kényszerítette

Vér Dávidot

. Kisebb lehetőségek adódtak a diszkoszvetősök előtt, de végül a második gól a 41. percben jött el: ismét egy sarokrúgás után talált be az FK, Imre kornerére

Lengyel

érkezett remekül a hosszú saroknál, aki kapásból a léc alá vágta a labdát, 2-0. A második gól után a pályán is elbúcsúztak Keresztúri Jánostól: a 42. percben elhagyta a pályát, csapattársai sorfalat álltak neki, és a lelátó népe is megköszönte mindazt, amit Keresztúri János tett a klubért. A második félidőben közel állt a szépítéshez a Tanárképző, de

Härter

ziccerébe még éppen beleért Vér, így végül csak centik híján, de nem a kapuban kötött ki a labda. A cseréket követően

Zombori

szakadt el védőjétől, majd az ötösről háromra növelte a hazaiak előnyét, 3-0. Néhány momentummal később jóformán az első labdaérintéséből gólt szerzett a csereként beállt

Bánfi

, így már néggyel vezetett az FK, 4-0. Negyed órával a vége előtt harmadjára is betalált szöglet után az FK: ezúttal is Lengyel érkezett remek ütemben a belőtt labdára, aki így duplázni tudott, 5-0. Az utolsó percekre kicsit szétesett a Tanárképző védelme, és sorra alakította ki a helyzeteket az FK, végül pillanatokkal a lefújás előtt

Szélpál

állította be a 6-0-s végeredményt, miután a vendég védelem jobb oldalán hagyta el őrzőjét, és lőtte ki a hosszú alsót. Így az FK Szeged második csapata jó szájízzel vonulhat el a nyári pihenőre, sikerével a diszkoszvetősök feljöttek a 10. helyre, ugyanakkor még a 13. helyen is végezhetnek a hétvégi eredményektől függően. A Tanárképző nem tudta megismételni hétvégi teljesítményét, és vereséget szenvedett, ugyanakkor Miskolci József együttesének helyezése már korábban eldőlt, biztosan az utolsó, 15. helyen zár a gárda.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 50 néző
2015. június 10., 19.00
FK 1899 Szeged II.
USC Tanárképző Szeged
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Hegyi Eszter * Asszisztens: Kakuk Szabolcs, Tóth Csaba.
6
-
0

Labdarúgó Csongrád megyei III. osztály, Tisza-Maros csoport, 30. forduló

FK 1899 Szeged II. - USC Tanárképző Szeged 6 - 0 (2-0)

Felső Tisza-parti stadion, műfű, 50 néző. Vezeti: Hegyi Eszter (Kakuk Szabolcs, Tóth Csaba)

FK Szeged II.:

Vér - Meszes (Becsei, 57'), Sergiu, Havas (Németh, 57'), Kálmán (Nikolényi, 54'), Süli (Szélpál - a szünetben), Imre, Makai, Lengyel, Zombori (Bánfi, 62'), Keresztúri (Holecska, 42').

Játékos-edző:

Holecska Norbert.

Tanárképző:

Fenyvesi - Babicz, Módra, Langó, Bánhidi, Herczeg, Juhász, Kukorelli, Mucsi, Kormos (Barta, 52'), Härter.

Vezetőedző:

Miskolczi József.

Gól:

Makai (5'), Lengyel (41', 75'), Zombori (60'), Bánfi (63'), Szélpál (90+1')

Sárga lap:

Holecska Norbert:

"Elég nehéz volt az egész tavasz, mert sok sérültünk volt, valamint munka és családi elfoglaltság miatt nagyon sok emberünk ritkán tudott eljönni. Sem az ifisták, sem az első csapatunk játékosai nem tudtak segíteni, volt olyan meccs, amikor nagyon foghíjasan álltunk ki, épp hogy két cserét le tudtunk ültetni a padra. Nyáron feltöltjük a keretünket a kiöregedett ifistáinkkal, ha minden jól megy, akkor egy nagy ikonunk visszatér az FK Szeged csapatához, de ez egyelőre még legyen titok. Szeretnénk megköszönni Keresztúri János tíz éves, technikai vezetői munkáját, egy remek hangulatú mérkőzéssel, csapatkapitányi karszalaggal, tízes mezben szépen tudtuk őt búcsúztatni."

Miskolczi József:

"Három szögletgólt kaptunk, ami egy kicsit túlzás. A Pázsittól 1-0-ra kaptunk ki, akkor is szögletből kaptuk a gólt. Azt hittük, hogy ezt az utolsó meccsre sikerül elkerülnünk. Két napnyi pihenő kevésnek bizonyult, ráadásul tegnap másfél órás edzésünk volt, elfáradtak a játékosaim. A hozzáállással meg vagyok elégedve, ugyanakkor bánt a dolog, mert kicsit szebb búcsút képzeltem el. Azt viszont nagy dolognak tartom, hogy összetartó csapatunk van, ahol nincs veszekedés."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+1'
Vége, Hegyi Eszter lefújja, már a középkezdésre sincs idő: 6-0-ra nyer a szezonzárón az FK-fakó.
90+1'
GÓÓÓÓL! Szélpál kerül a védelem mögé egy jó indítással, és lövi ki a bal sarkot, ezzel 6-0!
87'
Holecska! Centiken múlott, vagy talán még annyin sem! Egy remek beadás találta meg az ötös bal sarkánál érkező csatárt, aki azonban mellépasszolta a labdát.
85'
Holecska ugrik ki középen a védője mellett, majd lapos gurításába az utolsó pillanatban lépnek bele, így szöglettel folytatódik a játék. Ezúttal nincs helyzet a kornerból.
82'
Holecska tornáztatja meg Fenyvesit, miután a felívelt labdát az ötösről egyből kapura fejeli, de az ívelt fejese a hálón landol.
81'
Góó... mégsem! "Hogy lehetett les?!" - kérdezik a hazaiak, hiszen Lengyel remekül érkezett egy lapos keresztpasszra, és a léc alá vágta a labdát, de már a magasban a partjelző zászlaja, így érvénytelen a találat.
79'
Makai kínálja meg távolról Fenyvesit, de nem talál kaput lövése. Nem veszélyezteti semmi az FK győzelmét, így az őszi meccs után tavasszal is megveri a Tanárképzőt az FK.
75'
GÓÓÓÓL! Megint egy szöglet után eredményes az FK, és ismét Lengyel érkezik a kornerre: a röviden érkezik Lengyel, és a felső léc alá fejel, így megszerzi második gólját, 5-0!
69'
Herczeg ismét veszélyeztet! Ezúttal Vér a hátratett labdát vágná ki a mezőnybe, de elakad Herczegben, viszont nem a kapu felé pattan róla a labda.
63'
Micsoda csere! Alighogy beáll Bánfi, szinte az első labdaérintéséből gólt is szerez, távolról mattolja a vendégek kapusát, 4-0!
62'
Az imént gólt szerző Zomborit tapsolhatja meg a közönség: helyette Bánfi a folytatásban.
60'
GÓÓÓÓL! Már 3-0 az FK-nak, miután egy lapos indítás eljut Zomborihoz, aki csak Fenyvesivel áll szembe, és higgadtan a bal alsóba gurít az ötösről, 3-0.
57'
Kettős csere a hazaiknál: Németh és Becsei állt be, Havas és Meszes pedig le.
54'
Változtat az FK is: Kálmán számára ér véget a meccs, a helyére Nikolényi érkezik.
53'
Cserélnek a vendégek: Kormost Barta váltja a Tanárképzőben.
50'
Centinken múlt a Tanárképző szépítése! Egy jobb oldali akció végén Herczeg tálalt jó ütemben a középen érkező Härter elé, aki okosan a léc alá küldte volna a labdát, de Vér még ujjheggyel beleér, ez pedig annyira elég, hogy elkerülje a kaput a labda. A szögletet kivágja a hazaiak védelme.
46'
A szünetben cserélt az FK, Süli nem jött ki a folytatásra, helyette Szélpál érkezik a hazaiakhoz a második játékrészre.
46'
Folytatódik a mérkőzés.
SZÜNET
45+1'
Hegyi Eszter minimális hosszabbítással véget vet az első játékrésznek: két szöglet után 2-0-ra vezet az FK-fakó a Tanárképző ellen.
45'
Lengyel tör be szépen a bal oldalról indulva a tizenhatos előterébe, majd jobbal el is tekeri,de túl magas lett lövése.
42'
Csere, Keresztúri jön le, akit egy nagyon szép gesztussal búcsúztatnak: sorfalat áll az egész csapat, megtapsolják "Kekét", a lelátóról is mindenki megköszöni munkáját, így búcsúzik a csapattól Keresztúri János. A folytatásban Holecska a helyén.
41'
GÓÓÓÓL! 2-0! Megint egy szöglet után kapitulál a Tanárképző, Imre ezúttal a hosszúra íveli a kornert, ahol az érkező Lengyel kapásból a léc alá vágja azt, 2-0!
38'
Úh! Sergiu jó 18 méteres, kapuval szemben leadott lövése száll mindössze centikkel a keresztléc felett, nem támadta meg senki a hazai játékost, aki így zavartalanul lőhetett is, de nem használta ki ezt a lehetőséget.
35'
Ez most egy jó lehetőségnek látszik a Tanárképző számára: jobbról, mintegy 25 méterről, az oldalvonal mellől végezhetnek el szabadrúgást: a beívelést azonban nem tudja kapura csúsztatni Kukorelli, így kirúgással folytatódik a játék.
32'
Langó valósággal letarolja Lengyelt: fel is hördül a lelátón népe, de nincs lap. Imre távolról nagy erejű bombát ereszt el, de centikkel a felső léc felett suhan el lövése.
27'
Ismét Kukorelli veszélyeztet a vendégektől: ezúttal három hazait is kicselez, majd a kapuval szemben, mintegy húsz méterről tüzel, és ezúttal valamennyivel ugyan közelebb jár a kapuhoz, de még mindig nem elég közel.
24'
Továbbra is nehezen tud helyzetbe kerülni a Tanárképző, egyelőre viszont a védelem az egyetlen szögletből kapott gólon kívül jól állja a hazai rohamokat. Közben lágy szellő is elkezdett fújni, ez mindenképpen könnyítheti a pályán lévők dolgát.
18'
Megint a szöglet után veszélyeztet az FK, a pontrúgásokból eddig erős a diszkoszvetős csapat: ismét balról jön a sarokrúgás, ami az ötösön üresen álló Keresztúrit találja meg, de nem tudja a kapuba fejelni a labdát a cséká, blokkolják fejesét.
12'
Mit fogott Fenyvesi! Egy jobb oldali akció végén végül Zombori centerezése után Makai előtt pattogott a labda, majd Süli dőlt rá 16 méterről, Fenyvesi pedig az alsó sarok elől ütötte ki szögletre a labdát. A sarokrúgásból nem adódott hazai helyzet.
10'
Továbbra is főleg az FK-nál van a labda, most Kukorelli töri meg a csendet a vendégek részéről egy távoli lövéssel, de messze elkerüli Vér kapuját lökete.
5'
GÓÓÓÓL! Máris itt az első gól, Imre bal oldali szögletét a rövidre berobbanó Makai csúsztatja meg, a labda pedig Fenyvesi mellett a kapuba vágódik, 1-0!
2'
Rögtön magához ragadja a kezdeményezést, Makai indulhat meg a jobb szélen, de lövését végül Langó blokkolja. A szögletet egy kavarodás után tisztázza a vendég védelem.
1'
A vendégek kezdték a mérkőzést egy térfélcsere után, így előbb Fenyvesi szemébe fog sütni a nap az első 45 perc alatt.
18:59 - Érkeznek a játékvezetők: az FK kék-feketében, míg a Tanárképző tiszta zöldben lép pályára. 18:54 - Keresztúri János ezúttal csapatkapitányként, tízes mezben a kezdőcsapat tagjaként futhat ki a pályára: a technikai vezető hamarosan Angliába, Londonba költözik, a klub pedig szeretné ezúton is meghálálni neki mindazt, amit a csapatért tett. 18:48 - Köszöntjük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a két csapat már a pályán melegít. Az FK-fakóban ezúttal szerelést húz Havas Péter is, valamint Imre Zoltán és Makai Árpád kap szerepet a szezonzárón a megyeegyes csapatból, a vendégeknél pedig ott van az a Kukorelli Zsolt, aki mesterhármasával két év után hozott győzelmet a Tanárképző számára a hétvégi fordulóban. A mérkőzés Hegyi Eszter sípszavára 19 órakor kezdődik!

A találkozó elé

A presztízsen kívül már egyik csapat számára sincs tét az egymás elleni idényzárón: az FK-fakó 29 egységgel áll a tabella 13. helyén, és akár a 10. helyre is felkapaszkodhat a szezonzárón aratott esetleges sikerével, míg a Tanárképző már jobb pozíciókban sem reménykedhet a szezon végére. Hüvös Gábor együttese hat forduló óta nyeretlen, legutóbb a Földeák elleni hazai 4-1-s siker alkalmával szerzett három pontot a gárda még április 18-án, a Tanárképző azonban az előző fordulóban éppen a Földeák ellen aratta szezonbeli, sőt, az elmúlt két év alatti első győzelmét, miután 749 nap után újra nyerni tudott, és legyőzte a Földeákot az előző hétvégén 3-2-re. A két csapat őszi meccsét az FK-fakó 4-2-re nyerte idegenben, és ezúttal is esélyesebbnek számít a szerda esti szezonzárón.

Szegedi csörtével zárul a megyei III. osztály Tisza-Maros csoportja: az FK-fakó a Tanárképzőt fogadja a szerda esti zárómérkőzésen.http://szegedma.hu/?p=545662

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 9.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.