Labdarúgás: a Csongrád II. elleni vereséggel zárta a szezont a Baktó + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

bakto_csongrad31_gs

Nem sikerült a győzelem a Baktó-Petőfitelep számára, az ötletesen futballozó Csongrád mindhárom pontot elvitte a Balaton utcából, így a HFC II. győzelmének köszönhetően harmadik helyen zárt Szabó Zsolt együttese.

Mindenképp három pontra lett volna szüksége a Baktó-Petőfitelepnek a Csongrád II elleni szezonzárón ahhoz, hogy életben maradjanak a bajnoki címmel kapcsolatos álmai.

Már az első percben nagyon közel állt a gólhoz a vendég csapat, de ekkor még a kapufa megmentette a Baktót a góltól egy távoli lövés után. Csongrádi fölényben zajlott a találkozó, ahol a vendégek előtt több lehetőség is adódott, a hazaiak nehezen tudtak odakerülni Bíró kapuja elé. Végül a csongrádi próbálkozásoknak a 23. percben lett meg az eredménye: Túri a tizenhatoson belülről lőtt Győri kapujába, ezzel megszerezte a vezetést a Csongrádnak, 0-1. A gól után ritmust váltott a Baktó, de sem a három a kettő elleni szituáció végén, sem pedig Tranger megindulása végén nem tudták végigjátszani a szituációt Szabó Zsolt tanítványai. A félidő vége ismét a Csongrádé volt: Pálfi közeli lövésénél Győri hatalmas bravúrja is kellett ahhoz, hogy ne szerezzen újabb gólt a vendég gárda, majd egy az ellenfél térfelén szerzett labda utáni akció végén sem talált be ismét a Csongrád, amely akár az első 45 perc alatt több góllal is vezethetett volna, a Baktó viszont kevés igazi lehetőséget tudott kidolgozni az első félidőben.

Legalább két gólra lett volna szüksége a második félidőben a Baktónak ahhoz, hogy legyen esélye az aranyra, ennek megfelelően jött ki a második játékrészre a hazai együttes, de Pálinkó lövése elkerülte a kaput. Mintegy 10 perc elteltével szinte szétszakadt a pálya: a Baktó óriási erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, ugyanakkor a szélen vezetett kontrákkal a Csongrád is rendre odakerült Győri kapuja elé. Szentmártoni előtt adódott a legnagyobb baktói lehetőség: kiugrása után csupán centiket tévesztett a bal alsóba tartó lövése. Néhány perc múlva még jobban bánhatták ezt a lehetőséget a hazaiak: Ormándi megpattanó lövése utat talált Győri mellett a kapuba, így kettő-nullra vezetett a Csongrád, sőt, nem csak hogy kétgólos hátrányba, hanem emberhátrányba is került a Baktó, miután Czomba reklamálta, hogy a gól előtti akció faulttal indult, ezért pedig Förgeteg Lívia felmutatta a sárga lapot Czombának, akinek viszont már volt egy, így pirosat kapott. Az utolsó meccsét játszó Póth László szabadrúgását remek mozdulattal védte Győri, azonban a végén a fellazuló védelem ellen mögött már a kapus is tehetetlen volt Póth remek csavarása után, amivel a csongrádi játékos beállította a 0-3-s végeredményt.

Mivel a Hódmezővásárhelyi FC II. legyőzte a Pázsitot, ezért a Baktó-Petőfitelep végül a harmadik helyen végzett a megyehárom Tisza-Maros csoportjában vereségével, a SZVSE II. elleni sikerével pedig bajnok lett a Makó II. A Csongrád II. 44 ponttal zárja az idei szezont, amivel a hetedik helyre futott be a csapat.

Szeged-Baktó, 100 néző
2015. június 14., 18.00
Komlósi Trans Baktó SC
Csongrád TSE II.
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Förgeteg Lívia * Asszisztens: Kádár Németh Zoltán, Kozák Tibor.
0
3

Csongrád megyei III. osztály Tisza-Maros csoport, 30. forduló:

Komlósi Trans Baktó SC – Csongrád TSE II. 0 – 3 (0-1)
Szeged-Baktó, 100 néző. Vezette: Förgeteg Lívia (Kádár Németh Zoltán, Kozák Tibor).
Baktó: Győri – Busa D. (Kis, 70′), Kratochwill, Pálinkó, Szabó Á., Kohlrusz, Tranger Zs. (Tranger M., 80′), Szentmártoni, Major, Czomba,Sárai (Lengyel, 85′). Vezetőedző: Szabó Zsolt.
Csongrád II.: Bíró – Horváth K., Kozma, Túri, Pálfi, Mészáros, Deli, Ormándi (Gresó, 78′), Póth L., Busa T., Muskó (Rácz, 60′). Játékos-edző:Póth László.
Gólszerző: Túri (23′), Ormándi (71′), Póth (90+1′)
Sárga lap: Czomba (33′), Pálinkó (52′) ill. Busa T. (76′)
Kiállítva: Czomba (72′)

Szabó Zsolt: “Természetesen győzelemmel szerettünk zárni, hogy esélyt adjunk annak, hogy elsők legyünk. Már tudjuk, hogy a Makó lett a bajnok, viszont ha belegondolunk, mi mindkétszer legyőztük őket. Sajnos kiénekelték a szánkból a sajtot, a mai meccsen nem keressük a magyarázatot. Két hete jó játékkal sikerült nyernünk a Fábiánsebestyén ellen, előtte szintén jó játékkal vertük a Makót, ma viszont közel nem nyújtottuk azt a teljesítményt. Hiányoztak embereink, de nem olyan meghatározó játékosok, akiken ez múlt volna, a többieknek meg kellett volna oldania ezt. Enerváltabb volt a társaság,lehet, hogy a meleg is okozta ezt, illetve már a szezon végén járunk. Nem úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna, sokat hibáztunk, illetve hozzá kell tenni, hogy jó volt az ellenfél is. Lett volna rajtuk fogás, de hiába beszéltük meg a szünetben, ezt nem tudtuk megvalósítani. Az első hely az nagyon nagy lett volna, de az nem csak rajtunk múlt volna, de legalább a második helyet szerettük volna megszerezni, az még sikernek mondható, a harmadik helyet pedig nem vártuk a vezetőséggel. Nagy előnnyel indultunk neki a tavasznak, ez lehet, hogy elkényelmesítette a srácokat, néhány meccsen azt hitték, hogy elég, ha a cipőjüket kiviszik a pályára, aztán ráébredtek, hogy oda kell tenni magukat. Több alkalommal szívüket-lelküket kitették a pályára, az FK ellen kiállították a kapusunkat, és volt lehetőségünk a győzelemre, ha nem hibázzuk el a tizenegyest. Tudnak hihetetlen szívvel is játszani a fiúk, de ez ma nem jött össze. Szeretnénk együtt tartani a társaságot a jövőben, az a fontos, hogy tudjanak sportolni együtt ezek a fiúk, és örömet tudjunk okozni ennek a közönségnek.”

Póth László: “Egy elég kemény meccsre készültünk, hiszen a Baktónak kellettek a pontok ahhoz, hogy első vagy második helyen végezzenek. Szomorú nap ez számukra, hiszen mi ezt meghiúsítottuk. Csapzottan érkeztünk a meccsre, de a pályán mutatott játékunkkal bebizonyítottuk, hogy igenis ez a csongrádi csapat tud győzni, ha akar. Számomra ez volt az utolsó mérkőzés, bízom benne, hogy a Csongrád továbbra is két megyehármas csapatot fent tud tartani, és picit megerősödve tudunk majd a következő bajnokságnak nekivágni, és lehetőség szerint nem a hatodik-hetedik helyen zárni, hanem az élmezőnyben, ahová véleményem szerint ez a csapat tartozik is.”

no images were found

Online közvetítésünk

VÉGE

90+2′
Vége, Förgeteg Lívia lefújja: a Csongrád legyőzte a Baktót, így a hazaiak lecsúsztak az aranyéremről, a hatékonyabb támadójátékkal előrukkoló vendégek ellen ma nem volt ellenszere a Baktónak.
90+1′
GÓÓÓL! Az utolsó mérkőzését játszó Póth szerez gólt a vendégek legnagyobb örömére, miután több hazai játékos is elölragadt, a fellazult védelem mellett Póth egy remek testcsellel elküldte ellenfelét, majd ballal a jobb felső sarokba tekert a tizenhatoson belülről, 0-3.

Közben véget ért a SZVSE II-Makó II mérkőzés: bár szépített a SZVSE, de ennél közelebb nem tudott férkőzni ellenfeléhez, így a hagymavárosiak megszerezték a bajnoki címet a megye III Tisza-Maros csoportjában.

86′
Győri érdemli ki a hazai nézők tapsát egy remek védéssel: Póth távoli szabadrúgása remekül tekeredett a felső léc alá, de Győri nagy bravúrral szögletre tolta azt.
85′
Sárait Lengyel váltja a Baktóban.
83′
Rácz elé pattan oda a labda a hazaiak tizenhatosának előterében, majd éppen annyi helye van, hogy kapura lőjön: a pattogós labdát Győri fogja magabiztosan.

Közben valószínűleg eldőlt a kérdés: a Makó II. megszerezte második gólját, így mindkét helyszínen három hazai gól kellene ahhoz, hogy változzon a bajnok kiléte.

80′
Változtat a Baktó is: Tranger Zsolt helyére Tranger Milán jön a hazaiaknál.

no images were found

78′
Cserél a Csongrád: a gólszerző Ormándi jön le, akit Gresó vált a vendégeknél.
76′
Eddig nem volt egy durva mérkőzés, de most Busa Tamás is besárgul egy elkésett belépő után, övé a vendégek első figyelmeztetése.
72′
Még nagyobb a baj, nem elég, hogy kettővel vezet már a Csongrád, Czomba addig reklamál, amíg megkapja a második sárgáját, így kiállítja őt Förgeteg Lívia, 10 emberrel a Baktó.
71′
GÓÓÓÓL! Megduplázza előnyét a Csongrád, Ormándi 16 méterről leadott lövése megpattan egy baktói védőn, ami így a balra dőlő Győri mellett a kapuba vágódik, ezzel 2-0-ra vezet a Csongrád.

no images were found

70′
Cserél a Baktó: Busa helyére Kis érkezik a hazaiaknál.

A Makó II. továbbra is vezet a SZVSE II. ellen – bár ez az eredmény addig nem is számottevő, amíg nem vezetne a Baktó, hiszen ahhoz, hogy a Baktó első helyen végezzen, mindenképpen nyernie kellene.

66′
A legnagyobb baktói lehetőség maradt ki! Szentmártoni ugrott ki a jobbösszekötő helyén két védő között, majd 14 méterről lőhetett, de lapos lövése centikkel a bal kapufa mellett vágódik el.
60′
A vendégek változtatnak először: Muskó helyére Rácz érkezik a csongrádiaknál.
58′
Megélénkült a mérkőzés, szinte megszűnt a középpálya: az imént Pálinkó kiugratásával Szentmártoni lépett meg a jobb oldalon, majd centerezését Major elől Bíró szedte fel, az ellentámadásból pedig egy bal oldali akció végén Busának kellett a gólvonal elől kivágnia a labdát.

no images were found

52′
Pálinkó kap sárgát, miután reklamál egy elmaradt büntetőt, a Tranger elleni tizenhatoson belüli szerelést követően.

A SZVSE-stadionban továbbra is szűk előnyben a Makó, így a hagymavárosiak a bajnokok a jelenlegi állás szerint.

48′
Helyzetre helyzettel válaszol a Csongrád, egy jobb oldali szögletet üt ki Győri, azonban csak a tizenhatosig, az ott érkező Mészáros pedig kapásból a félig üres kaput célozza meg, de lövése pontatlan lett.
46′
Máris egy baktói lehetőség: Pálinkó bújik ki két ember között, majd ballal, 18 méterről lő, de kapu fölött köt ki a lövése.
46′
Folytatódik a mérkőzés.

SZÜNET

45′
Förgeteg Lívia nem hosszabbít, kereken a 45 perc leteltével lefújja az első félidőt, ami alatt kapura jóval veszélyesebben játszott a Csongrád, amely vezet is a szünetben.
45′
Ismét egy csongrádi helyzet, ami kimarad: a félpályánál szerez labdát a vendég együttes, majd laposan kigurigázzák a hazaiak védelmét, és a balról középre tett labdát végül Deli lövi fölé a kapuval szemben, 10 méterről.

no images were found

39′
Mit úszott meg a Baktó! A jobb szélről érkező beadás végén Póth László lövése pattan meg Kratochwillen, és a hulló falevélként csapódó labda éppen a bal kapufa mellett hagyja el a játékteret.

A helyzet változatlan egyébként a SZVSE-stadionban: továbbra is vezet a Makó II., amely ezzel az eredménnyel bajnok, függetlenül a Baktóban történtektől.

35′
Óriási Győri-bravúr! Busa verte meg ellenfelét ismét a bal oldalon, majd lapos beadását 10 méterről egyből kapura tűzte Pálfi, a jobb alsó sarokba tartó labdát Győri remek mozdulattal tolta ki.
33′
Czomba kapja a meccs első sárgáját, miután egy bedobást követően Busa tud róla lefordulni, majd rossz ütemben csúszik oda ellenfelének a baktói. Még egy jó helyről elvégezhető szabadrúgás is a jutalma a Csongrádnak: a sértett tekert labdája Győri kezében köt ki.
30′
Tranger húzta meg a bal szélen, majd védője mellett középre is tudta adni laposan, de ott nem érkezett senki, csak a hosszún Szentmártoni, ez sem volt kis helyzet, de nem tudott belőle veszélyeztetni a Baktó.

no images were found

26′
Ez most ígéretes hazai akció volt: Szentmártoni vezethette a labdát két társával együtt csupán két csongrádi védőre, de pontatlan volt a passza, így odalett a helyzet.
23′
GÓÓÓÓL! Immáron gólban is megmutatkozik az eddigi csongrádi fölény: egy bal oldalról beívelt labdát középre szabadít fel a baktói védelem, majd mintegy 15 méterről az érkező Túri ballal lő Győri kapujának jobb oldalába, ezzel vezet a Csongrád, 0-1.
20′
Sportszerű jelenet: bár a játékvezető makói dobást ítélt, a hagymavárosiak visszaadták a labdát. Egyelőre változatlan a helyzet, csongrádi mezőnyfölény a pályán.

Az első félidő felénél továbbra is vezet a Makó-fakó a Vasutas-stadionban, így jelenleg bajnok a Makó II. Közvetítésünket arról a meccsről IDE KATTINTVA követhetik.

no images were found

11′
Mi maradt ki! Megint egy formás csongrádi akció, aminek a végén a jobb szélről betörve Deli okosan visszagurít az ötösön érkező Busának, aki a bal alsót célozza meg laposan, de labdája éppen a kapufa mellett kívülről suhan el, ez óriási lehetőség volt.
8′
“Messze vagyunk, gyerekek!” – szól Győri intelme a társakhoz, ugyanis Busa Tamás ismét lőni tudott a tizenhatos előteréből, de ez most centikkel a felső léc fölött suhant el.

Közben a Baktó számára fontos másik mérkőzésen megszerezte a vezetést a Makó II.: innentől két SZVSE-találat kellene ahhoz, hogy ne a makóiak nyakába kerüljön az arany, meg persze nyernie kellene Pálinkó Attiláéknak is.

5′
Veszélyesebben kezd a Csongrád, a hazaiak egyelőre nem találják a megfelelő ritmust, többször is labdát vesztenek sasját térfelükön. Az imént Ormándi bal oldali beadását csak másodjára fogta meg Győri, a kipattanóra már vércseként érkezett Muskó, de a bakóti kapus felszedte előle a labdát.
1′
Rögtön egy kapufával nyit a Csongrád! Egy távoli lövést ereszt meg Busa, lökete pedig a jobb kapufán csattan, rögtön egy nagy lehetőség a csongrádiak előtt.
1′
A vendégek kezdték a mérkőzést. A Baktó pirosban, míg a vendég csongrádiak sárgában lépnek pályára, így a meccs előtt a játékvezetőknek még szerelést is kellett váltani, hiszen ütközött a vendég játékosok dresszével, így a ma nem túl kellemesnek ígérkező feketét húztak a sporik.

18:05 – Köszöntjük olvasóinkat, kisebb késéssel kezdődik a Baktó és a Csongrád-fakó mérkőzése a perzselő melegben.

A mérkőzés Förgeteg Lívia sípszavára 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Csak a győzelem jelenthet bajnoki címet a a Komlósi Trans Baktó SC számára: ugyanakkor a Csongrád II elleni esetleges győzelem sem jelent automatikus feljutást, ugyanis csak az első helyezett lép fel a megyekettőbe alanyi jogon, amennyiben pedig a Makó II. csak egyetlen pontot szerez a SZVSE II. vendégeként, az már elegendő a hagymavárosiak bajnoki címéhez. A Baktónak ugyanakkor hátra is tekingetnie kell, hiszen ha nem nyer, még a Hódmezővásárhely II meg is előzheti Szabó Zsolt együttesét, és az osztályozóról is lecsúszhat, ugyanis a versenykiírás szerint a két megyei III. osztályú csoport második helyezettje egy osztályzó meccsen eldönti a harmadik feljutó kilétét a két csoport bajnoka mellett. A baktóiak a nagyon fontos, Makó II. elleni rangadót ugyan megnyerték, ám azonban azóta kétszer is botlottak idegenben, így lépéshátrányba kerültek, és az aranyéremhez már szükségük lesz a makóiak vereségére is, ugyanakkor jobb gólkülönbségük miatt egy aprócska győzelem is elegendő, amennyiben a vasutasok otthon tartanák mindhárom pontot a Makó II.-vel szemben. A Csongrád második együttese a meccs eredményétől függetlenül hetedikként zár a bajnokságban, az ősszel pedig Palásti Attila duplájával legyőzte a Baktót 2-1-re, így van miért visszavágniuk Pálinkó Attiláéknak – a győzelem pedig az aranyat is jelentheti a Baktó számára a vasárnapi zárófordulóban.

Előző sztori

Két “szegedi” döntő lesz hétfőn Bakuban

Default thumbnail
Következő sztori

Gripen-balesetek - Hétfőn kiengedhetik a kórházból a kitüntetett pilótát

Legutóbbi hasonló cikkek