Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: nyolcat gurított az Üllés Apátfalván + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

apatfalva-ulles12kf

Magabiztos, hétgólos sikert aratott az Üllés az Apátfalva otthonában, Bazsó Ferencék azonban így sem tudták megelőzni a végül a bajnoki címet besöprő Szőreget.

Már a mérkőzés elején egymásnak estek a felek, egyik csapat sem félt bevállalni a nyílt támadójátékot. A számtalan helyzet végül a 21. percben érett góllá, amikor Buknicz Zoltán asszisztját Cseh Richárd pofozta a hálóba. (0-1) Egy rövid ivószünet után azonban szinte azonnal egyenlítettek a hazaiak, miután Szabó Norbert gyönyörűen tekert a jobb alsóba egy 25 méteres szabadrúgást. (1-1) Ugyanakkor nem tartott sokáig az apátfalviak öröme, mert újabb három perc elteltével Cseh már a második találatát jegyezte, majd fél óra elteltével Buknicz belőtte a harmadikat is. (1-3) A szünetig már nem változott az állás, mivel pedig a Szőreg eközben 0-0-ra állt a Balástyával szemben, az Üllés átvette a vezetést a virtuális tabellán.

Fordulás után vehemens rohamokat indított az Apátfalva a felzárkózás reményében, Bazsó János eszén mégsem tudtak túljárni a zöld-fehérek, a 63. minutumban pedig Kovács Sándor már háromra növelte a differenciát. (1-4) A Rákóczi ezzel egyidejűleg már vezetett a Balástya ellen, ami azt jelentette, az üllésieknek horribilis különbségű győzelemre lett volna szükségük a bajnoki cím elhódításához. A gárda el is indult ebbe az irányba, hiszen a 71. percben Kovács újfent eredményes tudott lenni, majd Szél Róbert már hatodikat lőtte a hajrához érve. (1-6) Ezt Bazsó Ferenc és Kormos Attila révén még kettővel tudták megfejelni a vendégek, az üdvösséghez azonban ez is kevésnek bizonyult.

A Szőreg ugyanis a pontegyenlőség, illetve a nyert meccsek azonos száma okán a jobb gólarányával megelőzte az Üllést (+39 és +32). Az újonc Apátfalva a 12. helyen fejezte be a bajnokságot.

Apátfalva, 50 néző
2015. június 13., 18.00
Apátfalva SC
Üllési ISE
Vége a mérkőzésnek.

játékvezető: Szöllősi Ferenc • asszisztens: Bába Dávid, Török Tamás Imre
1
8

Csongrád megyei II. osztály, 30. forduló:

Apátfalva SC – Üllési ISE 1-8 (1-3)
Apátfalva, 50 néző. Vezette: Szöllősi Ferenc (Bába Dávid, Török Tamás Imre).
Apátfalva: Ragity – Szabó, Horváth, Tóth, Varga (Langó – a szünetben), Ocskó, Sóki, Herczeg (Gaudi 58′), Kovács I., Sinoros-Szabó (Fodor 58′), Szalkai. Vezetőedző: Majó Ádám.
Üllés: Bazsó J. – Gyuris Zs., Kormos A., Zámbó (Lippai 77′), Kormos K., Kiss, Cseh, Gyuris M., Szél, Buknicz (Bazsó F. 81′), Kovács S. Játékos-edző: Bazsó Ferenc.
Gólszerzők: Szabó (25′), ill. Cseh (21′, 28′), Buknicz (31′), Kovács S. (63′, 71′), Szél (80′), Bazsó F. (84′), Kormos A. (85′).
Sárga lap: Sóki (19′), Langó (56′).

Majó Ádám: “Gratulálunk az Üllésnek a bajnoki ezüstéremhez!”

Bazsó Ferenc: “Nagyon szépen csillog az ezüst, persze titkon szerettük volna megnyerni ezt a meccset annyi góllal, hogy meg tudjuk előzni a Szőreget. Majdnem sikerült, a helyzeteink alapján egy 15-ös különbség is benne lett volna akár ebben a mérkőzésben. Titokban bíztunk abban is, hogy a Balástya esetleg elér egy döntetlent Szőregen, ugyanakkor egyáltalán nem vagyunk szomorúak. Sikerült odaérnünk a második helyre, amit nem gondoltunk volna még a szezon elején. Boldogok vagyunk összességében, most már indulhat a fieszta.”

Online közvetítésünk:

VÉGE

90′
Vége a találkozónak, az erejét jobban beosztó Üllés nagy arányú győzelmet aratott, ugyanakkor a Szőreg Balástya elleni sikere okán ez is kevésnek bizonyult a bajnoki címhez.
85′
GÓÓÓL!!! Kormos fejjel talált be. 1-8!
84′
GÓÓÓL!!! Az imént beállt Bazsó Ferenc is feliratkozott a gólszerzők közé! 1-7!
83′
Kormos Attila beadását Kiss fejelhette el szabadon az ötösön állva, de Ragity lábbal hatalmasat védett!
81′
Bazsó Ferenc is beszállt a meccsbe, Buknicz számára ért véget a találkozó.
80′
GÓÓÓL!!! Szél lépett ki középen szabadon, majd nyugodtan a jobb alsóba helyezte a labdát 10 méterről. 1-6!
80′
Szél Róbert bólintott kapu mellé egy beadást. Nagyon sok gól kellene még a vendégeknek, hogy jobb legyen a gólarányuk a Szőregnél.
77′
Az üllésieknél Zámbónak eleredt az orra vére, Lippai állt be helyette.

74′
Az apátfalviak kezdenek elkészülni az erejükkel, amiben szerepet játszik persze a tetemes hátrány okozta enyhe kedvtelenség is. A ritmus ennek megfelelően már nem olyan magas a találkozón, de egy pár gól még mindkét fél lábában ott van.
71′
GÓÓÓL!!! Szél ügyesen lőtte be a labdát üres területre Kovács Sándor elé, aki egy állítás után kilőtte a jobb alsót 16 méterről. 1-5!
67′
Ismét egy ivószünet, a játékvezető megértően bánik a játékosokkal a nyári hőségben.
66′
Hihetetlen! Szabó Norbert a tizenhatoson belül szerzett labdát, a kapus mellett az érkező Szalkai elé készített volna le, de pontatlan lett az átadás, így a védők fel tudtak szabadítani.

Szőregen váratlanul a Balástya szerzett vezetést, de a hazaiak rövid idő alatt fordítani tudtak, így most vezetnek 2-1-re. Ez az eredmény már az itteni állástól függetlenül is a Rákóczi bajnoki címét jelentené.

63′
GÓÓÓL!!! Három üllési is szabadon érkezett középen egy jobbról érkező beadásra, végül Kovács Sándor továbbított a kiszolgáltatott Ragity mellett a kapuba. 1-4!
61′
Szabó laposan passzolt a rövidre egy oldalsó szabadrúgást, Szalkai berobbant rá, de a kapujából kivetődő Bazsó alatt, csak az oldalhálót találta el.

58′
Kettős csere a zöld-fehéreknél: Herczeg és Sinoros-SZabó hagyta el a gyepet, Gaudi és Fodor állt be.
56′
Langó nem értett egyet Szöllősi sporttárs egyik ítéletével, aminek hangot is adott azon nyomban. Nem a legirodalmibb szóhasználattal tette, így kapott egy sárgát az apátfalvi.
52′
…ezúttal elakadt a balos a sorfalban.
51′
Kovács Imrét rántották le 25 méternél, ismét Szabó állítja le a labdát a szabadhoz.
50′
Apátfalvi rohamokkal indul a második felvonás, de máris megmutatják a vendégek, miért húzódnak kicsit visszább: Kiss Márió robogott el egy kontrával a balon, hosszúra átlőtt passzát Kovács nem sokkal tette kapu mellé becsúszva.
46′
Varga helyét Langó vette át a folytatásra.
46′
Folytatódik a mérkőzés, egyet cseréltek a szünetben a hazaiak.

SZÜNET

45+1′
Vége az első félidőnek, amely jó iramú, helyzetekkel teli játékot hozott. Ha a második felvonás csak fele ennyire izgalmasan alakul majd, aligha fogunk unatkozni.
43′
Szél eresztett meg egy lapos löketet a bal alsóra, a próbálkozás csak kevéssel suhant el a célja mellett. Ragity mindenesetre rajta volt.
42′
Szél remek ütemű indítást kapott a tizenhatoson belülre, eltolta volna Ragity mellett, de a hálóőr kiváló reflexmozdulattal lekapta a labdát a csatár lábáról.

Az első félidő hajrájába érkezve még 0-0-ra áll a Szőreg – Balástya csata, így jelen állás szerint az Üllés a bajnok!

36′
Mi maradt ki?! Szél szerzett labdát Sókitól a középpályán, kényszerítőzött egyet Kovács Sándorral, majd szabadon roboghatott kapuig. 16-ról elvállalta a lövést, amely viszont elszáguldott a jobb alsó mellett egy kevéssel.

35′
Pörgős, változatos a játék, egyik fél sem áll vissza védekezni, nyílt sisakos küzdelem zajlik a pályán.
31′
GÓÓÓL!!! Kiss lapos keresztlabdájára rávetődött Ragity, de a labda végül átcsorgott a kapus hasa alatt, az érkező Buknicz pedig köszönte szépen és az üres kapuba gurított. 1-3!
28′
GÓÓÓL!!! Potyognak a gólok! Kiss Márió beadását Cseh először a keresztlécre stukkolta, de a lepattanót kapásból bevágta utána a hálóba közvetlen közelről. 1-2!
25′
GÓÓÓL!!! Óriási bombagóllal egyenlített az Apátfalva! Szabó Norbert ballal, a sorfal külső oldala mellett eltekerve a labdát csavart a rövid alsóba egy 25 méteres szabadrúgást! 1-1!
22′
Szöllősi Ferenc ivószünetet rendelt el a az iménti gólt követően.
21′
GÓÓÓL!!! Buknicz hozta kihagyhatatlan helyzetbe Cseh Richárdot a tizenhatoson belül, a társnak már csak azt kellett megnéznie 10 méterre a kaputól, melyik sarokba rúgja a labdát. 0-1!

Az első húsz perc végén még Szőregen sincs gól. Azt a találkozót is élőben közvetítjük ITT.

19′
Sóki kapott egy sárga lapot, miután engedély nélkül elhagyta a pályát – egy kis vízért szaladt kia kispadhoz.
15′
Kovács Sándor fineszesen próbálta meg átverni Ragity kapust: a tizenhatos sarkánál visszavette a labdát a jobb lábára, majd a hosszú felső felé tekert. A kísérlet centikkel zúgott el csupán a sarok mellett.

14′
Elcsúszott az apátfalvi védelem, Gyuris Máté előtt nyílt meg így a jobb oldalon a lövés lehetősége, jobbösszekötőből eleresztett bombája azonban lepördült a külsőjéról, így elkanyarodott a kapufa mellett.
12′
Kováccsal játszott össze a tizenhatos előterében Szabó, majd az ötös sarkához érve éles szögből vette célba a rövid sarkot. Bazsó csak szögletre tudta paskolni a labdát.
8′
Kovács Imre kapott tapsot a hazai kispadtól egy 25 méteres átlövését. Bár a labda éppen a középre helyezkedő Bazsó János ölébe hullott, a próbálkozást megelőző kontra mindenképpen dicséretet érdemel.
7′
A vendégek a kezdéstől fogva igyekeznek magukhoz ragadni a kezdeményezést, de az apátfalvi védelem eddig jól állja a sarat.
3′
Szél legurítását követően Cseh mutatta be a meccs első lövését. Nem volt különösebben pontos, hiába volt benne erő, de a szándékot jól tükrözte az Üllés részéről.
1′
A zöld-fehér mezes hazaiak indították útjára a labdát, a vendégek piros-fehér csíkos felsőben, kék nadrágban és kék sportszárban játszanak ma.

A mérkőzés Szöllősi Ferenc sípjelér 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

“Ahogyan tavaly, a mostani szezonban is a dobogón szeretnénk végezni” – nyilatkozta portálunknak a tavaly nyári felkészülési időszak végén Polgár Attila, az üllésiek játékos-edzője. A kitűzött célt azóta maximálisan teljesítette csapata, amely harmadik helynél lejjebb már semmilyen esetben sem csúszhat a táblázaton, ugyanakkor az utolsó körben akár túl is teljesítheti a tervet. A táblázat élén ugyanis pontegyenlőséggel áll a Szőreg és az Üllés, előbbi mindössze – sokkal – jobb gólkülönbségével előzi meg a riválist. A Rákóczi tehát mindenképpen bajnok, ha megveri hazai környezetben a vendég Balástyát. Ha viszont nem, úgy megnyílhat az út az elsőség felé Polgár Attiláék számára. Akiknek azonban mindeközben hátrafelé is figyelniük kell, miután a Csengele szintén lőtávolból várja az első két helyet elfoglaló együttesek botlását. Izgalmas 90 percre van tehát kilátás a megyekettő utolsó körében, arról nem is beszélve, hogy minden bizonnyal az Apátfalva sem fog feltett kezekkel pályára lépni saját közönsége előtt a szezonzárón!

FOCIFANOK! A megyei futballszezon utolsó hétvégéjén is bőven akad még izgalom – szombat este például páros aranycsatát v…

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 13.

Hírzóna

Szegedre érkezik a fallabda elitje

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

Szerző:

A szegedi Squash Club Szabadidőközpont ad otthont szombaton az I. osztályú férfi csapatbajnokság mindent eldöntő 3. fordulójának.

Tovább olvasom

Sport

Marin Sego Franciaországban is szurkol a Szegednek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Sport

Elhunyt Göröcs János, az UTE legendás labdarúgója

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Nyolcvanéves volt.

Tovább olvasom

Aktuál