Sport

Kosárlabda - Juhos Levente: kiváló a közösség a Szedeáknál

Kosárlabda - Juhos Levente: kiváló a közösség a Szedeáknál

2015. június 18., csütörtök
Kosárlabda - Juhos Levente: kiváló a közösség a Szedeáknál
juhos_levente_szedeak03_gs

Csütörtök délelőtt hivatalosan is bemutatta új igazolását, Juhos Leventét a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata.

Mint azt

korábban megírtuk

, a 24 éves játékos az Alba Fehérvárt hagyta el a szegediek hívószavára. A magyar sportági szövetség honlapjának nyilvántartása szerint 207 centiméter magas, testsúlya pedig 100 kilogramm. Saját bevallása szerint a 4-es poszton érzi magát a legjobban, habár az irányítót leszámítva már mindent játszott az elmúlt néhány szezonban.

juhos_levente_szedeak02_gs

"Izgatott vagyok most, hiszen négy év után döntöttem a váltás mellett. Ez egy kellő és jó váltás volt, örülök, hogy egy remek csapat remek közösségébe kapcsolódhatok be. Persze,

Branislav Dzunic

érkezése okán nehéz volt elköszönnöm az Albától, de nem sokat gondolkodtam azon, hogy meglépjem-e ezt. Úgy éreztem, ha most nem váltok, akkor talán soha nem is fogok" - fogalmazott

Juhos Levente

. Kitért rá, az elmúlt két idényben maradt benne némi hiányérzet a pályán töltött játékpercei mennyisége okán, de reméli, hogy amit nem tudott magából kihozni Fehérváron, azt a Szedeáknál képes lesz megmutatni. Kifejtette,

Nikola Lazic

és

Milenko Topic

személye plusz motivációt jelentett számára abban, hogy elfogadja a szegedi klub ajánlatát, hiszen előbbit a hazai mezőny egyik legjobb trénerének tartja, de a korábban a hozzá hasonlóan szintén 4-es poszton szerepelt, világ- és Európa-bajnok Topictól is rengeteget szeretne tanulni.

Statisztika

Juhos Levente 2011 óta erősítette az Alba Fehérvár csapatát. Előtte a 2008/2009-es idényt a Kaposvárnál töltötte, majd megfordult az Egyesült Államokban, ahol a Moberly High School együttesénél szerepelt. Az elmúlt bajnokságban 31 mérkőzésen átlagban 17,6 percet töltött a pályán. 5,2 pontot és 3,6 lepattanót átlagolt.

"Többször játszottam már itt Szegeden a Szedeák ellen, és az érződött mindig, hogy itt egy kiváló közösség alakult ki. Még egy-egy ziccer értékesítésénél is olykor felugorva örültek a pontszerzésnek a játékosok, látszott az itteniek szemében a boldogság. Ezt egy hatalmas kincsnek gondolom ebben a sportágban. Magamat is abszolút csapatjátékosnak gondolom, ezért örülök, hogy csatlakozhatok ehhez a közösséghez" - árulta el Juhos Levente. Elmondta, a döntésében szerepet játszott, hogy a tavaly nyáron éppen a Szedeáktól Fehérvárra igazolt

Csorvási Milántól

nagyon sok jót hallott az egyesületnél lévő körülményekről. Kitért rá, kétéves szerződést írt alá, de adott esetben elképzelhetőnek tartja, hogy akár ennél is hosszabb távon maradjon a csapatnál. "Nem azért jöttem ide, hogy egy jobban sikerült szezon után máris továbbálljak egy nagyobb együtteshez. A Szedeák egyre magasabbra tör, úgy a klub, mint a csapat szintjén. Szeretném ebből kivenni a részem" - mondta.

juhos_levente_szedeak01_gs

Juhos Leventét párja, Kata is elkísérte a bemutatkozásra

A sajtóbeszélgetésen

Bonifert Domonkos

ügyvezető úgy fogalmazott, a Szedeák szintjén egy hatalmas erősítést jelent, hogy el tudták csábítani Juhos Leventét az Albától. Hozzátette, alakul már a keret is, a legtöbb játékossal közel a megállapodás a jövő évre.

Juhos Levente boldog, hogy a Szedeáknál folytathatja pályafutását - részletekért KLIKK: http://szegedma.hu/?p=547997

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 18.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.