Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Kosárlabda – Elek András: meglepetés volt az idei siker

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

kosarsuli

Negyedik helyen zárta az NB I/B csoportos kosárlabda-bajnokságot a Vásárhelyi Kosársuli. A kék-sárgák ezzel túlteljesítették a 2014-15-ös idény előtt kitűzött célt. A szezon befejezése után Elek András edzőt, az egyesület elnökét kérdeztük a gárda teljesítményéről.

– Negyedik helyen zárták a bajnokságot. Borítékolom, hogy a szezon előtt elégedett lett volna ezzel az eredménnyel. Most hogyan értékeli ezt?

– A szezon előtt az volt célunk, hogy jussunk be a keleti legjobb négybe. Én egyébként ezt erőn felüli teljesítménynek tartottam. Ez évek óta nem sikerült, ezért hatalmas sikerként értékelem a play-off utáni helyezést. Vejinovics sérülése nagyon nem hiányzott a rájátszás előtt. Kis szerencsével akár előrébb is végezhettünk volna, pláne, ha nem változtatják meg menet közben a kiírást.

– Óriási versenyben nyerték meg a Keleti csoportot az alapszakasz végén. Mi a realitás, a mostani negyedik hely, vagy az az első?

– Nagyon jól kezdtük a bajnokságot, a sok győzelem kellő önbizalmat adott, így szinte végig vezettünk. A január eleji Hepp Kupa döntőt is megnyertük volna – ha tudunk évvégén edzeni. A mintegy 1000 néző előtt elvesztett döntő megfogott bennünket, ezért kaptunk ki utána Békésen és Debrecenben. Utána valahogy helyre rázódtunk, még a TF elleni hazai – és a salgótarjáni vereség is belefért. Az alapszakasz végén fantasztikus meccsen vertük meg a DEAC-ot, és nyertük meg a keleti csoportot. Az egész éves szereplésünk alapján a play-off negyedik hely a realitás. Az első három csapat jobb nálunk.

– Mennyire volt meglepetés az idei szereplés?

– Szerintem hatalmas meglepetést szereztünk a szakmának és magunknak is. A bajnokság előtt a Kezdő5 internetes portál azt írta, hogy szerencsés esetben elkerülhetjük a hátsó négy helyet (keleti csoport 9-12). Férfiasan bevallom, nagyjából én is így gondoltam. Álmunkban sem gondoltuk, hogy nyerni fogunk 26 meccset és csak 9 alkalommal veszítünk.

– Mindent kiadtak a srácok magukból, vagy azért maradt még hiányérzete velük szemben?

– Úgy gondolom csapatként mindent kiadtak, de egyénileg jócskán maradt mindenkiben.

– Ritkán látható olyan gárda, amelynek nincs kimondottan kiemelt játékosa. A Kosársuli viszont pont azért erős, mert sok hasonló képességű játékosa van, hosszú a kispad. Ez volt a jó eredmények titka?

– Valóban elképesztő volt, hogy egyetlen kiemelkedő játékos nélkül – néhány közepes spílerrel mindenkit megvertünk, pedig még csak nem is védekeztünk jól. Talán az volt a titkunk, hogy mindenki bizonyítani akart – bizonyítani, hogy jobb az éppen pályán lévőnél. Sokszor én is azt éreztem, hogy semmi gond a cserével, egy jobb játékos fog beállni. Minden meccsen volt 2-3-4 kimagasló teljesítmény, de szinte mindig másoktól. A gond maximum az volt, hogy senki nem tudta – ki lesz a nyerő ember az adott meccsen (szerencsére az ellenfél sem).

– Ki lehet-e emelni bárkit is az együttesből?

– Mindenképp ki kell emelni több személyt is, bár senki nem nyújtott folyamatosan jó teljesítményt. Sok-sok győzelemben volt döntő része Varga Daninak, Vas Petinek, Nyilasnak, Vejinovicsnak, Rostás Imrének, Genal Momirnak és Czibere Zolinak is.

– Két neves szponzoruk van, akik stabil hátteret biztosítottak a bajnokság alatt. Ez gondolom azért szintén hozzájárult ahhoz, hogy túlteljesítették az elvárásokat…

– A Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. és az MVM Magyar Földgáztároló Zrt. stabil támogatása döntő tényező volt sikereinkben. Ilyen szezonunk még sohasem volt, hiszen már a bajnokság előtt összejött az a pénz, ami kellett erre a 10 hónapra. Azt azonban el kell mondanom, hogy nehogy bárki is horribilis összegre gondoljon – a 24 NB I/B-s csapat közül legfeljebb csak háromnál lehet nagyobb a költségvetésünk.

– A Hódtói Sportcsarnokban sokszor a régi időket idézte a hangulat. A közönség volt a hatodik ember a pályán…

– Óriási siker számunkra, hogy az egész “B” csoportban messze nekünk volt a legtöbb nézőnk. Újra jó dolog lett kosármeccsre járni. Igaz “csak” nézők, nem szurkolók – mondják a fanyalgók, de mi ennek is nagyon örülünk. Sok száz embernek szereztünk hazai győzelmeinkkel hétről-hétre örömöt.

– Mit vetíthet elő a jövőre nézve a 2014-15-ös bajnokságban elért helyezésük? Egyáltalán le lehet-e vonni ebből valamilyen következtetést?

– Semmit nem jelent, hiszen az ellenfelek évről-évre erősödnek, mi meg folyamatosan fogyunk. Két éve elment Dani, Czuprák és Schéda, majd Drahos. Elvesztettük Szilágyi Lacit, majd elküldtük Marinkovicsot. Most Kukla Zsolt fejezte be decemberben és Nyilas Istvánnak is ez volt az utolsó szezonja. A felsoroltak simán vernék az idei sikercsapatunkat…

– Gondolom most pihenőt kapott a csapat. Mi a nyári program? Hogyan tovább?

– A szombati salgótarjáni meccsel befejeztük, már nincsenek edzések. Még nem pihennek a fiúk, mert kéthetes nyári tábort tartanak 5 iskolában vagy 130 kisgyereknek. Augusztus 3-án fogunk kezdeni, megkapták feladatként: “hozzon magával mindenki még egy személyt” az első edzésre (lehetőleg jobb kosarast, mint ő maga).

Tovább olvasom

Sport

Egy kiállítás okozta az SZVSE vesztét

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Két forduló után pont nélkül állnak a vasutasok.

Tovább olvasom

Sport

Továbbra is nyeretlen a Szeged-Csanád GA

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a Szentlőrinccel a Merkantil Bank Liga 3. fordulójában.

Tovább olvasom

Hírzóna

Győzelemmel zárta menetelését a kupában a szegedi vízilabdacsapat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Harmadik helyen végzett az alsóházban.

Tovább olvasom

Aktuál