//

Illegális bevándorlás: járványveszélyre figyelmeztet a WHO

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

menekulttabor26_gs

Az illegális bevándorlók tömegeinek megjelenése járványügyi szempontból is veszélyforrást jelenthet – mondta az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Európai Regionális Irodájának magyar igazgatója a Napi Gazdaság pénteki számában.

Mint azt az atv.hu írja, Jakab Zsuzsanna felidézte: a régióban már hosszú ideje alacsony a fertőző betegségek gyakorisága, mert a védőoltásoknak köszönhetően sikerült megfékezni például a járványos gyermekbénulást, ami “egyes közel-keleti országokban ma is járványos méreteket ölt”. A regionális igazgató szerint attól várhatóan nem kell tartani, hogy olyan betegségeket hurcolnak be a menekültek Európába, mint az ebola vagy a súlyos légzőszervi betegség, a SARS, a migránsok ugyanis jellemzően nem azokról a területekről érkeznek, ahol ezek jelen vannak. Ennek ellenére a WHO Európai Központja folyamatos kapcsolatot tart az afrikai és a közel-keleti irodával, hogy időben megakadályozzák a fertőző betegségek esetleges terjedését – tette hozzá.

Jakab Zsuzsanna a Napi Gazdaságnak azt is elmondta: az illegális migráció egészségügyi hatásait kiemelt témaként kezelik majd a világszervezet szeptemberre tervezett miniszteri konferenciáján.

Az illegális bevándorlók tömegeinek megjelenése járványügyi szempontból is veszélyforrást jelenthet – mondta a WHO regionális irodájának magyar igazgatója. Részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=549758

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 26.

Előző sztori

Több mint nyolcszáz határsértőt tartóztattak föl Csongrád megyében

Következő sztori

Adócsalás miatt vádat emeltek egy makói iskolaszövetkezet vezetői ellen