Közélet

Illegális bevándorlás: járványveszélyre figyelmeztet a WHO

Illegális bevándorlás: járványveszélyre figyelmeztet a WHO

2015. június 26., péntek
Illegális bevándorlás: járványveszélyre figyelmeztet a WHO
menekulttabor26_gs

Az illegális bevándorlók tömegeinek megjelenése járványügyi szempontból is veszélyforrást jelenthet - mondta az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Európai Regionális Irodájának magyar igazgatója a Napi Gazdaság pénteki számában.

Mint azt az

atv.hu írja

,

Jakab Zsuzsanna

felidézte: a régióban már hosszú ideje alacsony a fertőző betegségek gyakorisága, mert a védőoltásoknak köszönhetően sikerült megfékezni például a járványos gyermekbénulást, ami "egyes közel-keleti országokban ma is járványos méreteket ölt". A regionális igazgató szerint attól várhatóan nem kell tartani, hogy olyan betegségeket hurcolnak be a menekültek Európába, mint az ebola vagy a súlyos légzőszervi betegség, a SARS, a migránsok ugyanis jellemzően nem azokról a területekről érkeznek, ahol ezek jelen vannak. Ennek ellenére a WHO Európai Központja folyamatos kapcsolatot tart az afrikai és a közel-keleti irodával, hogy időben megakadályozzák a fertőző betegségek esetleges terjedését - tette hozzá. Jakab Zsuzsanna a Napi Gazdaságnak azt is elmondta: az illegális migráció egészségügyi hatásait kiemelt témaként kezelik majd a világszervezet szeptemberre tervezett miniszteri konferenciáján.

Az illegális bevándorlók tömegeinek megjelenése járványügyi szempontból is veszélyforrást jelenthet - mondta a WHO regionális irodájának magyar igazgatója. Részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=549758

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 26.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.