Közélet

Hat év után frissítette útvonaltérképét Szeged

Hat év után frissítette útvonaltérképét Szeged

2015. június 15., hétfő
Hat év után frissítette útvonaltérképét Szeged
szeged_terkep_uj

A tömegközlekedési eszközökre már a múlt héten elkezdték kiragasztani az új szegedi közlekedési térképeket, s hamarosan a megállóhelyeket is felszerelik az utastájékoztatóval.

Az átszállási lehetőségeket bemutató, úgynevezett sematikus vonalhálózati térképekkel látják el a szegei buszokat, villamosokat és trolikat, megkönnyítve a turistáknak az eligazodást, illetve a helyieknek az útvonaltervezését. Több mint 300 ilyen térképet helyeznek ki a járművekre, s ugyancsak több mint 300 hagyományos, utcaszerkezeti térkép kerül a megállóhelyekbe - mutatta be a grafikákat

Nagy Sándor

alpolgármester a hétfői sajtótájékoztatón.

tomegkozlekedesi_terkep01kf

Utoljára 2009-ben adott ki a város útvonaltérképet, megérett tehát a frissítés gondolata - folytatta

Németh Zoltán Ádám

, a Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. projektigazgatója. Szem előtt tartva az igényt, a térképek online is elérhetők lesznek: a közlekedési társaságok weboldaliról lehet majd letölteni azokat. A troli-, villamos- és buszvonalakat külön színnel jelölték, rajtuk a járatok számával, ügyelve arra is, hogy az időszakos járatokat is megkülönböztessék az állandóktól. A járművek többségére már kiragasztották az új tájékoztatót, hamarosan a megállóhelyekbe is kikerülnek a nyomtatványok.

Ti találkoztatok már az új térképekkel?http://szegedma.hu/?p=547269

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 15.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.