Bulvár

Hat év nyolc hónapra ítéltek egy békéscsabai férfit, aki megszúrta ismerőseit

Hat év nyolc hónapra ítéltek egy békéscsabai férfit, aki megszúrta ismerőseit

2015. június 30., kedd
Hat év nyolc hónapra ítéltek egy békéscsabai férfit, aki megszúrta ismerőseit

Jogerősen hat év nyolc hónap börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden egy békéscsabai férfit, aki 2013 telén egy szóváltás után konyhakéssel megszúrta két ismerősét, egyiküket életveszélyesen megsebesítve.

A táblabíróság életveszélyt okozó testi sértés bűntettében és testi sértés vétségében mondta ki bűnösnek a jelenleg 37 éves férfit. A korábban többször büntetett vádlott 2013. december 19-én napközben szeszes italt és kábítószert fogyasztott, majd másnap délelőtt elment egy békéscsabai sörözőbe, ahol tovább italozott. Ide tért be a két későbbi sértett, akik korábban többször is meghívták a vádlottat, ezért szóvá tették, hogy a férfi visszahívhatná őket. A vádlott ezen feldühödött, ezért hazament a sörözőből, magához vett egy csőfogót és egy konyhakést, amelyeket a ruhájában elrejtett. Visszatérve megvárta, amíg a söröző pultosa és annak kolléganője kiment a kerthelyiségbe rágyújtani, majd odament a sértettekhez és „Még ti akartok lehúzni!” felkiáltással az egyiküket előbb a csőfogóval kétszer megütötte, majd a konyhakéssel hasba szúrta. A másik sértett próbált kitérni a támadás elől, de a vádlottnak őt is sikerült megütnie a szerszámmal, és a késsel is megsebesítette a karját. Az egyik férfi életveszélyes, a másik nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A vádlott elmenekült a helyszínről, egy héttel később fogták el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.