Kultúra

Gitártalálkozót rendeznek a szegedi piaristáknál

Gitártalálkozót rendeznek a szegedi piaristáknál

2015. június 5., péntek
Gitártalálkozót rendeznek a szegedi piaristáknál
SZS20140501_majalis_a_ligetben_073

Június 6-7. között immár hetedik alkalommal rendezi meg Szegeden a Dugonics András Piarista Gimnázium művészeti iskolája, a Mester Tanoda és a Karolina-gimnázium művészeti iskolája a Dél-alföldi Gitártalálkozót, amelynek helyszínéül a piarista gimnázium díszterme szolgál.

A találkozó idén is túlmutat a régió határain. Szerbia területéről is várnak gitáros növendékeket. A találkozó első napján a hagyományoknak megfelelően mutatják be produkciójukat a gitáros növendékek. A zsűri feladatait

Sára Erika

és

Bozóki Andrea

gitárművészek látják el. Az első napon a zsűri értékelését követően az SZTE Vántus István Szakközépiskola gitárosai inspiráló ajándékkoncerttel örvendeztetik meg a jelenlévő gitáros növendékeket és a publikumot. A találkozó programsorozatából a második napon a tanárok és növendékeik ismét gitár zenekart alapítanak. A második napon június 7-én a találkozó záró számaként a gitár zenekar felkészül a közös játékra, ahol a tanárok közösen irányított előkészítő munkája által felcsendülnek a kiválasztott kamaraprodukciók, aminek alkalmával lehetősége van minden jelenlévő gitáros növendéknek a hangszerjátékra. A programsorozat ingyenesen látogatható, amelynek pontos kezdési időpontja június 6-án szombaton délelőtt 10 óra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.