Közélet

George W. Bush ma már népszerűbb, mint Barack Obama

George W. Bush ma már népszerűbb, mint Barack Obama

2015. június 3., szerda
George W. Bush ma már népszerűbb, mint Barack Obama

A kormányzását rendkívül népszerűtlen politikusként befejező előző amerikai elnök, George W. Bush ma népszerűbb, mint hivatali utódja, Barack Obama - derült ki a CNN hírtelevízió és az ORC közvélemény-kutató intézet szerdán közzétett közös felméréséből.

Több, mint egy évtized után most először kerültek többségbe azok az amerikaiak, akik jó véleménnyel vannak az ifjabb

Bush

exelnökről, 52-43 százalék arányban.

Obama

teljesítményével kapcsolatban a válaszadók két egyenlő, egyformán 49 százalékos táborra szakadtak. George W. Bushról utoljára 2005 áprilisában, második ciklusa harmadik hónapjában vélekedtek pozitívan az amerikaiak. A Fehér Házból való távozása után a népszerűsége mindössze 33 százalékon állt, de azóta folyamatosan növekedett és tavaly elérte a 46 százalékot. A még életben lévő elnökök közül

George H.W. Bush

és

Bill Clinton

a legnépszerűbb, róluk egyaránt a megkérdezettek 64 százaléka van jó véleménnyel. Az idősebb Busht 30, Clintont pedig 33 százalék látta rossz fényben. A CNN-ORC-felmérés egy 1025 fős mintán, telefonon készült, május 29-31 között, a statisztikai hibahatár plusz-mínusz 3 százalékpont.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.