George W. Bush ma már népszerűbb, mint Barack Obama

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kormányzását rendkívül népszerűtlen politikusként befejező előző amerikai elnök, George W. Bush ma népszerűbb, mint hivatali utódja, Barack Obama – derült ki a CNN hírtelevízió és az ORC közvélemény-kutató intézet szerdán közzétett közös felméréséből.

Több, mint egy évtized után most először kerültek többségbe azok az amerikaiak, akik jó véleménnyel vannak az ifjabb Bush exelnökről, 52-43 százalék arányban. Obama teljesítményével kapcsolatban a válaszadók két egyenlő, egyformán 49 százalékos táborra szakadtak.

George W. Bushról utoljára 2005 áprilisában, második ciklusa harmadik hónapjában vélekedtek pozitívan az amerikaiak. A Fehér Házból való távozása után a népszerűsége mindössze 33 százalékon állt, de azóta folyamatosan növekedett és tavaly elérte a 46 százalékot.

A még életben lévő elnökök közül George H.W. Bush és Bill Clinton a legnépszerűbb, róluk egyaránt a megkérdezettek 64 százaléka van jó véleménnyel. Az idősebb Busht 30, Clintont pedig 33 százalék látta rossz fényben.

A CNN-ORC-felmérés egy 1025 fős mintán, telefonon készült, május 29-31 között, a statisztikai hibahatár plusz-mínusz 3 százalékpont.

Előző sztori

G. Fodor Szegeden: A Fidesz a baloldal sorsára jut, ha nem lesz egy a tábor, egy a zászló

Következő sztori

Néma főhajtással emlékezett a szegedi Fidesz és a KDNP a trianoni békediktátumra + FOTÓK