Közélet

Európai uniós támogatásból megvalósuló gyakornokfoglalkoztatás és eszközbeszerzés a Dr. Szántó és társa vállalkozásban

Európai uniós támogatásból megvalósuló gyakornokfoglalkoztatás és eszközbeszerzés a Dr. Szántó és társa vállalkozásban

2015. június 30., kedd
Európai uniós támogatásból megvalósuló gyakornokfoglalkoztatás és eszközbeszerzés a Dr. Szántó és társa vállalkozásban
szechenyi_2020

A „Gyakornoki program a tanulószerződés keretében tanult pályakezdők támogatására a konvergencia régiókban” című pályázati kiírás során „Gyakornokok foglalkoztatása és eszközbeszerzés a Dr. Szántó és Társa vállalkozásban” címmel, TÁMOP-2.3.4.A-13/1-2014-0211 azonosítószámmal nyert 5 477 257 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást az Európai Szociális Alapból a Dr. Szántó és Társa Általános Vállalkozásmenedzselő és Könyvelő Kft.

Az 5 872 780 forint összköltségvetésű projekt elsődleges célja a közvetlen munkahelyteremtés elősegítésén túl az iskolai rendszerű képzésben szerzett első szakképesítés hasznosulásának elősegítése, a pályakezdők korai munkahelyi tapasztalathoz segítése, ezzel a későbbi foglalkoztathatóságuk növelése. Az európai uniós támogatás az új foglalkoztatottak 9 hónapon keresztül járó teljes vagy részleges bér- és járuléktámogatásából, továbbá a cégen belüli segítő mentor bérpótlékából és az új munkahely tárgyi feltételei kialakításának támogatásából áll. A projekt keretein belül 2 gyakornok került felvételre, mindkét fő Pénzügyi-számviteli ügyintézőként tevékenykedik. A gyakornokok munkáját mentoruk segíti és irányítja. A mentor a Dr. Szántó és Társa Kft. alkalmazásában áll. A projekt során a gyakornokok munkáját elősegítve, szorosan a munkájukhoz szükséges eszközök is beszerzésre kerülnek. A beszerzendő eszközök a következők: egy laptop, egy asztali számítógép, kettő íróasztal, kettő szék, kettő irattartó szekrény, egy iratrendező állvány és egy STOKKE Balans térdeplősszék. Ezek a berendezések mind a két gyakornok munkájához szükségesek. A projekt során a III. számú kommunikációs csomag elkészítésére is sor kerül. A beruházás eredményeként a Dr. Szántó és Társa Kft. hozzásegíti a pályakezdő fiatalokat a tapasztalatszerzéshez és a sikeres elhelyezkedéshez szakmájuk területén. A gyakornokok oktatását a munkájukhoz szükséges legmegfelelőbb eszközök segítéségével valósíthatja meg a vállalkozás a támogatásnak köszönhetően.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.