Közélet

Egy szatymazi tanya gyulladt ki kedd este

Egy szatymazi tanya gyulladt ki kedd este

2015. június 3., szerda
Egy szatymazi tanya gyulladt ki kedd este

Három esetben riasztották a Csongrád megyei egységeket kedden. Egy tűzesetnél és két műszaki mentésnél avatkoztak be a tűzoltók.

Egy meghibásodott gázpalackhoz riasztották a csongrádi egységet kedden, délután fél négykor. Tömörkényről településéről, a Ságvári Endre utcából érkezett a bejelentés. A telefonáló elmondta, hogy az általa használt gázpalack csonkja megsérült, a gáz folyamatosan szivárog. A tűzoltók percek alatt a helyszínre értek, a palackot leszerelték, majd az udvaron felügyelet mellett kiengedték a maradék gázt. Az eset során senki sem sérült meg. Kigyulladt egy szatymazi tanya előszobája kedden, az esti órákban. A helyiségben a hűtőszekrény, valamint a környezetében található berendezési tárgyak kaptak lángra. Három hivatásos szegedi egység, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat érkezett a helyszínre. Az egységek a tüzet eloltották, majd hőkamerával vizsgálták át a füsttel telítődött tanya épületét. A tanyában élő idős asszonyt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. Gázvezeték sérült meg Szegeden, a Derkovics fasoron a délután fél ötkor. Favágás közben teljes terjedelmében átvágtak egy bekötővezetéket, amely a fa gyökerei közé nőtt. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat a helyszínre érkezve azonnal elszorította a gázcsövet, majd elvégezték a szükséges méréseket. A szivárgás csekély mértékű volt, a levegőben nem mértek veszélyes koncentrációt a szakemberek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.