Budapesten a vásárhelyi kerámiaszimpózium kiállítása

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

17_Keramiszimpozium_megnyito_20150517_08

Budapesten az ART IX-XI. Galériában is bemutatkozik a 17. Hódmezővásárhelyi Kerámia Szimpózium kiállítása, melynek témája az alföldi város szavának etimológiája volt. A Bartók Béla úti kiállítóhelyen június 9-én, kedden 18 órakor nyílik beszámoló kiállítás a tavalyi szimpózium anyagából. A tárlatot Lovag Zsuzsa régész-muzeológus, a szimpózium fővédnöke nyitja meg.

A HÓD–MEZŐ–VÁSÁR–HELY címet viselő kiállításon Antal András, Albert Ildikó, B. Kovács Emőke, B. Kovács Katalin, Jáger Margit, Kerezsi Györgyi, Kertész Géza, Kiszely Mária, Krajtsovits Margit, Pannonhalmi Zsuzsa, Eva Pelekova (Cz), Serge dos Santos (Fr) és Tuza László mintegy hetven alkotását tekintheti meg a főváros közönsége. A tárlat anyagát rendező Pannonhalmi Zsuzsa Ferenczy Noémi-díjas keramikusművész elmondta, hogy téma választásának egyrészről Hódmezővásárhely népszerűsítése volt a célja, másrészről a szó etimológiájával foglalkozott. A vásárhelyi szimpózium a lehetőségek bő tárházát biztosítja a művészeknek az anyaggal, technikával és formával történő kísérletezésre, melyeket a tárlatlátogatók a kiállított alkotásokon figyelhetnek meg.

Előző sztori

Péter Szilvesztert választották az Élhető Szegedért Egyesület elnökének

Következő sztori

Az áldott spárgát ünnepelték Öttömösön + FOTÓK