Sport

Bronzért küzd a Kosársuli

Bronzért küzd a Kosársuli

2015. június 3., szerda
Bronzért küzd a Kosársuli
kosarsuli30

Szombaton este 18 órakor rendezik az NBI B csoportos kosárlabda bajnokság harmadik helyéért folyó párharc második felvonását a hódmezővásárhelyi Hódtói Sportcsarnokban. Az első mérkőzésen a Salgótarján 14 ponttal győzte le a Vásárhelyi Kosársulit. A kék-sárgáknak 15 ponttal kell nyerniük, hogy hazai pályán rendezhessék meg a mindent eldöntő harmadik találkozót.

Az ennél kisebb arányú diadalnál azonban elképzelhető rosszabb forgatókönyv is. Ha ugyanis Nyilasék kikapnak, akkor véget ér számukra a bajnokság. Mint ismert dr. Elek András csapata hiába nyerte meg az alapszakaszt, mivel a rájátszásban ezzel pályaelőny helyet pálya hátrányhoz jutottak, ami igencsak megnehezítette a dolgukat. (A párharcokban a rosszabb bajnoki helyezést elérő együttesek játszhattak először otthon.) A vásárhelyieknek nincs túl jó statisztikájuk a Nógrád megyeiek ellen. Eddig háromszor találkoztak a szezonban. Ezekből kettőt húzott be a Konecranes-Salgótarjáni KSE. az őszi bajnoki fordulóban a Vásárhely 18, míg a két idegenbeli rangadón az addigra már összeállt és megerősített tarjániak 28, majd 14 egységgel nyertek. Mindeközben a döntő első összecsapására is sor került múlt hétvégén. A DEAC hazai pályán csak a hajrában tudott fordítani, és kisebb előnyre szert tenni a visszavágóra, így még teljesen nyíltnak tűnik a bajnoki cím sorsa. A Vásárhelyi Kosársuli – Konecranes Salgótarjáni KSE mérkőzés 2015. június 6-án szombaton 18 órakor kezdődik. A belépés a TakarékBank Zrt-nek és a Magyar Földgáztároló Zrt-nek köszönhetően ezúttal is ingyenes lesz a Hódtói Sportcsarnokba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.