Közélet

Börcsök Józsefet kitüntették Bordányban

Börcsök Józsefet kitüntették Bordányban

2015. június 2., kedd
Börcsök Józsefet kitüntették Bordányban
borcsok_jozsef

Börcsök Józsefnek ítélték oda az első alkalommal átadott Bordány Sportjáért díjat, elismerésül a volt kézilabda edző munkásságáért.

A Bordány Sportjáért Alapítvány és a Bordány Sportkör 2015-ben határozott a Bordány Sportjáért díj alapításáról, mellyel minden évben a település sportjáért lelkiismeretesen, kitartóan dolgozó szakemberek, sportolók és támogatók munkáját szeretnék elismerni. A kuratórium és a sportkör elnöksége a díjat első alkalommal a közelmúltban elhunyt

Börcsök József

kézilabdaedzőnek ítélte oda. A települési elismerést a szakember lánya vette át a 23. Bordányi Falunapok hétfői napján.

Börcsök József

Küzdelmes, nehéz gyermek kora volt. A változó rendszerek miatt a sportot választotta életcéljának, melyet haláláig szenvedéllyel csinált. Nagyon jó fizikuma miatt már korán több sportágban is sikeres volt. Atlétika, labdajátékok, amiben családja is támogatta. Időközben két gyermeke született, és őket is a sport szeretetére nevelte. Az 1970-es évektől kötelezte el magát a kézilabda mellett (DÉLÉP, Tisza-Volán SE). Eleinte mint játékos, játékos-edző, majd csak edző. Edzőként jó meglátásaival, mentalitásával érte el legnagyobb sikereit. Nagy csapata a Textilművek SE, amely meghatározó együttese volt az NB II-nek, majd 1983-ban feljutott az NB I/B-be. Mindössze két évet kellett várni az újabb ünnepre, és 1985-ben a csapat már az NB I-ben szerepelt. Továbbá több nagyobb csapatnak volt edzője, mint például a Kazincbarcika, a DUTÉP, a Kiskundorozsma, illetve nem utolsó sorban a Pick Szeged, amellyel az 1996-1997-es a férfi bajnokság aranyérmese lett. Sikert hozott a környező településeken is, így Zákányszéken, Mórahalmon, Domaszéken és Bordányban. A városi bajnokságban szereplő bordányi kiscsapatot összefogva a 2009-2010-es szezont követően a megyében indította el a társaságot. Sok kemény edzést, edzőtábort követően a csapat magabiztosan szerepelt a bajnokságban és számtalan tornáról értékes érmekkel tért haza. A sport és a csapat iránti szeretete a végsőkig kitartott. Erőn felül tartotta az edzéseket, és vezényelte le a mérkőzéseket. A szemlélet, melyre a lányokat tanította, nemcsak a pályán, hanem az életben is ösztönző hatású volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.