Ban Ki Mun videóüzenete: az idei évnek a globális összefogás évének kell lennie

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az idei évnek a globális összefogás évének kell lennie annak érdekében, hogy fenntarthatóbb jövőt biztosítsunk mindenki számára – mondta az ENSZ főtitkára Magyarországnak küldött videóüzenetében.

Ban Ki Mun elmondta, hogy Magyarország és más országok idén csatlakoznak azokhoz az erőfeszítésekhez, hogy a klímaváltozás kérdésében “együtt tapossuk ki” a jövőbe vezető utat. “Olyan utat, amely az embereknek és a bolygónak is biztonságot nyújt, amely egy virágzóbb és élhetőbb jövő felé vezet” – fogalmazott.

Az ENSZ főtitkára az Élő Bolygónk klímavédelmi honlapon megjelent üzenetében azt mondta, a decemberben Párizsban megrendezendő klímacsúcson a kormányoknak történelmi lehetőségük nyílik arra, hogy véglegesítsenek egy jelentőségteljes és egyetemes klímamegállapodást.

Ban Ki Mun egyúttal köszönetet mondott Áder János köztársasági elnöknek azért, hogy a magyar államfő az ENSZ világméretű klímavédelmi akciója keretében vezető szerepet vállalt az elektronikus aláírásgyűjtésben, ezzel is elősegítve a párizsi találkozó sikerét.

“Élő bolygónk útja Párizsba vezet” – mondta a főtitkár, hozzátéve, hogy ez a kezdeményezés egyesíti a világ különböző tájain élőket, felerősíti hangjukat, és a világ vezetőinek tudtára hozza, hogy polgáraik cselekvést várnak tőlük az egészséges, alacsony szén-dioxid-kibocsátású jövő megteremtéséért.

Nincs vesztegetni való időnk – hangsúlyozta Ban Ki Mun, hozzátéve: rengeteget nyerhetünk, ha megragadjuk ezt a lehetőséget.

Az ENSZ-főtitkár a klímaváltozás elleni cselekvésre biztatott mindenkit Magyarországon és a világ minden táján.

Előző sztori

Magyarországon a legolcsóbbak a ruházati cikkek az EU tagállmai közül

Következő sztori

Megindult a forgalom a baleset miatt lezárt M5-ös autópályán (FRISSÍTVE)