Közélet

Ban Ki Mun videóüzenete: az idei évnek a globális összefogás évének kell lennie

Ban Ki Mun videóüzenete: az idei évnek a globális összefogás évének kell lennie

2015. június 20., szombat
Ban Ki Mun videóüzenete: az idei évnek a globális összefogás évének kell lennie

Az idei évnek a globális összefogás évének kell lennie annak érdekében, hogy fenntarthatóbb jövőt biztosítsunk mindenki számára - mondta az ENSZ főtitkára Magyarországnak küldött videóüzenetében.

Ban Ki Mun

elmondta, hogy Magyarország és más országok idén csatlakoznak azokhoz az erőfeszítésekhez, hogy a klímaváltozás kérdésében "együtt tapossuk ki" a jövőbe vezető utat. "Olyan utat, amely az embereknek és a bolygónak is biztonságot nyújt, amely egy virágzóbb és élhetőbb jövő felé vezet" - fogalmazott. Az ENSZ főtitkára az Élő Bolygónk klímavédelmi honlapon megjelent üzenetében azt mondta, a decemberben Párizsban megrendezendő klímacsúcson a kormányoknak történelmi lehetőségük nyílik arra, hogy véglegesítsenek egy jelentőségteljes és egyetemes klímamegállapodást. Ban Ki Mun egyúttal köszönetet mondott

Áder János

köztársasági elnöknek azért, hogy a magyar államfő az ENSZ világméretű klímavédelmi akciója keretében vezető szerepet vállalt az elektronikus aláírásgyűjtésben, ezzel is elősegítve a párizsi találkozó sikerét. "Élő bolygónk útja Párizsba vezet" - mondta a főtitkár, hozzátéve, hogy ez a kezdeményezés egyesíti a világ különböző tájain élőket, felerősíti hangjukat, és a világ vezetőinek tudtára hozza, hogy polgáraik cselekvést várnak tőlük az egészséges, alacsony szén-dioxid-kibocsátású jövő megteremtéséért. Nincs vesztegetni való időnk - hangsúlyozta Ban Ki Mun, hozzátéve: rengeteget nyerhetünk, ha megragadjuk ezt a lehetőséget. Az ENSZ-főtitkár a klímaváltozás elleni cselekvésre biztatott mindenkit Magyarországon és a világ minden táján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.