/

Az Emmi köszönetet mondott a pedagógusok áldozatos munkájáért

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pedagógusnap alkalmából az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közleményben mondott köszönetet a köznevelésben és a felsőoktatásban dolgozók áldozatos munkájáért, hivatásuk teljesítéséért – közölte az MTI.

A minisztérium az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében kiemelte: “az óvónők, tanítók, tanárok, főiskolai, egyetemi oktatók a jövő formálói, ők alakítják, tanítják, nevelik a gyermekeket, az ifjúságot, ezért rendkívüli a felelősségük”.

Színvonalas oktató, nevelő munkát csak a társadalom elismerését is érző pedagógusok képesek végezni, olyanok, akiket nem gyötör a létbizonytalanság – emelte ki a tárca, megjegyezve: az elmúlt évtizedek mulasztásait pótolta azzal a kormányzat, hogy a köznevelésben bevezette a pedagógus előmeneteli rendszert, és ezzel kiszámítható jövőt biztosított.

Egy év alatt – 2013 szeptembere, az új előmeneteli rendszer bevezetése és 2014 szeptembere között – háromszor is emelkedett a pedagógusok alapilletménye, átlagosan több mint 40 százalékkal. A béremelés 2015-ben, 2016-ban, majd 2017-ben is folytatódik – írták.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma mindig kiáll a pedagógustársadalom megbecsülése mellett – szögezték le a közleményben.

Előző sztori

Hétfői programajánló: Könyvhét, Bartók és a fából faragott királyfi, Bagdy Emőke

Következő sztori

Labdarúgás: a hétvége összes megyei eredménye + TABELLÁK