Áder: különbséget kell tenni a politikai menedékkérők és a jobb megélhetés miatt érkezők között

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

PAHOR, Borut; Áder János

Áder János szerint a politikai menekülteket be kell fogadni, azokat viszont, akik csak gazdasági okokból, a jobb megélhetés reményében szeretnének Európába jönni, inkább Európán kívül, a szülőföldjükön kell tartani.

A köztársasági elnök csütörtökön olaszországi és szlovéniai első világháborús emlékhelyeket keresett fel. E látogatás alkalmával egy újságírói kérdésre elmondta: Magyarország – Olaszország mellett – az illegális bevándorlás által az egyik legsúlyosabban érintett ország.

Tavaly év végén még kétezren kértek menedékjogot Magyarországon, ez a szám az idén már meghaladta az 50 ezret – közölte. Hozzátette: ha ez így folytatódik, ez az adat az év végére akár 100 ezer is lehet.

Áder János hangsúlyozta, hogy Magyarország álláspontja e kérdésben világos: a politikai menekülteket, a politikai okokból menedékjogot kérőket be kell fogadni, “azokat azonban, akik csak gazdasági okokból, csak a jobb megélhetés reményében szeretnének Európába jönni, azokat inkább Európán kívül, a szülőföldjükön kell tartani”.

Előző sztori

Író-olvasó találkozó Jókai Annával Hódmezővásárhelyen

Következő sztori

Ivóvízhálózat-ellenőrzés Kecskéstelep és Gyálarét területén