Közélet

A települések igényeihez igazodnak az új tanodapályázatok

A települések igényeihez igazodnak az új tanodapályázatok

2015. június 21., vasárnap
A települések igényeihez igazodnak az új tanodapályázatok

A tanodák támogatását célzó új pályázati kiírást úgy módosítják, hogy minden településtípuson lehessen tanoda, nagyvárostól az egészen kicsi faluig, és az elvárásokat is a települések igényeihez szeretnék igazítani - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Langerné Victor Katalin

elmondta: a tanodákkal kapcsolatban a cél továbbra is egy jó közösség, családias környezet megszervezése, szakemberek összegyűjtése és olyan emberek alkalmazása, akik szót értenek a hátrányos helyzetű gyermekekkel. A helyettes államtitkár ahhoz kapcsolódva beszélt a tanodaprogramról, hogy a Magyar Közlönyben nemrég megjelent a tájékoztató, amely szerint a kormány 4 milliárd forintot biztosít a tanodák támogatására az elkövetkező három évben az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében. A pályázatok várhatóan szeptemberben jelennek meg. Langerné Victor Katalin szólt arról is, hogy a tapasztalatok azt mutatják, a gyerekek szeretik a tanodát, egy országos felmérés pedig arról tanúskodik, hogy a programban résztvevők 29 százalékának javult a tanulmányi eredménye.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.