Közélet

A fogyasztóvédelemhez fordult a Tisza Lajos Közéleti Egyesület az IKV-s számlák ügyében

A fogyasztóvédelemhez fordult a Tisza Lajos Közéleti Egyesület az IKV-s számlák ügyében

2015. június 24., szerda
A fogyasztóvédelemhez fordult a Tisza Lajos Közéleti Egyesület az IKV-s számlák ügyében
tiszalajoskozeletiegyesulet

Közérdekű bejelentést tett a Tisza Lajos Közéleti Egyesület Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Osztályán az IKV által kibocsátott hőszolgáltatós számlák kapcsán. Az egyesület erről szóló közleményét közöljük.

A Tisza Lajos Közéleti Egyesület június 19-én tette nyilvánossá

Lakossági Érdekvédelmi Értesítését

az IKV Zrt. Távhő Üzletág által kiadott számlák miatt. Ebben tájékoztattuk az érintett lakosságot a megítélésünk szerint szabálytalan számlákkal kapcsolatos jogorvoslati lehetőségeikről. Az eltelt néhány napban jelentősen megnövekedett a lakossági panaszok száma. Az a kérés fogalmazódott meg, hogy kezeljük „egységesen” ezeket, hiszen a téves számla kibocsájtás minden szegedi hőszolgáltatást igénybe vevő lakossági ügyfelet, közel 28.000 családot érinthet! Értesítjük a távhőszolgáltatást igénybe vevőket, hogy a Tisza Lajos Közéleti Egyesület az Alapszabályában rögzített tevékenységének megfelelően (... jogvédelmi, fogyasztóvédelmi és érdekvédelmi tevékenység szervezése;) június 24-én a Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Osztályán Közérdekű bejelentést tett és kezdeményezte a fogyasztóvédelmi hatósági eljárást az IKV Zrt. Távhő Üzletág által 2015. április 16-tól 2015. május 31-ig, illetve a 2015.június 1-jétől 2015. június 30-ig időszakban kiadott számlákkal kapcsolatban. Ezzel szeretnénk biztosítani minden szegedi távhőszolgáltatást igénybe vevő közel 28.000 családnak a jogorvoslatot, érdekeik védelmét!

Közérdekű bejelentést tett a Tisza Lajos Közéleti Egyesület Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Osztályán az...

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 24.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.