Közélet

Zenés mulatsággal szülinapozott az újszegedi biopiac + FOTÓK

Zenés mulatsággal szülinapozott az újszegedi biopiac + FOTÓK

2015. május 11., hétfő
Zenés mulatsággal szülinapozott az újszegedi biopiac + FOTÓK
DSC_1014

A Ménkű Banda húzta a talpalávalót vasárnap délelőtt az újszegedi biopiacon, Csongrád megye egyetlen hitelesített ökotudatos vására már ötödik éve kínálja vegyszermentes portékáit.

Ötödik születésnapját ünnepelte a hétvégén az újszegedi biopiac. A Délvidék Ház parkolójában felállított standoknál ezúttal élőzenére válogathattak a kilátogatók a vegyszermentes zöldségek és gyümölcsök között, a Ménkű Banda mellett a Cuháré Táncegyüttes is bemutatkozott, míg a gyermekek számára ugrálóvárral és kézműves foglalkozásokkal készültek a szervezők. Aki megéhezett, annak még marhapörkölt is jutott - persze az is csak szigorúan bio.

Immár fél évtizede

várja vendégeit minden vasárnap délelőtt 7 és 11 óra között az újszegedi piac, amely megyénk egyetlen minősítéssel is rendelkező

ökotudatos élelmiszervására

. Mind a vásárlók, mind pedig a termelők részéről is

egyre nagyobb az érdeklődés

a Közép fasor piaca iránt, ahol az idényzöldségek és gyümölcsök mellett gyümölcsleveket, lekvárokat, befőtteket és sajtokat is találhatunk. Persze a piaci árakhoz viszonyítva jóval kevésbé pénztárcakímélők az itt felsorakozó termékek, előállításuk azonban a termelőnek is többe kerül. Itt azonban csak bizonyítottan permetszer és műtrágya nélkül nevelt növények kerülhetnek az asztalokra, egészségünkre pénzt fordítani pedig - mint tudjuk - egy hosszú távon megtérülő befektetés!

Ötödik születésnapját ünnepelte a hétvégén az újszegedi biopiac - a Ménkű Banda mellett a Cuháré Táncegyüttes is bemutatkozott! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=536568

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 10.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.