//

Zenés mulatsággal szülinapozott az újszegedi biopiac + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

DSC_1014

A Ménkű Banda húzta a talpalávalót vasárnap délelőtt az újszegedi biopiacon, Csongrád megye egyetlen hitelesített ökotudatos vására már ötödik éve kínálja vegyszermentes portékáit.

Ötödik születésnapját ünnepelte a hétvégén az újszegedi biopiac. A Délvidék Ház parkolójában felállított standoknál ezúttal élőzenére válogathattak a kilátogatók a vegyszermentes zöldségek és gyümölcsök között, a Ménkű Banda mellett a Cuháré Táncegyüttes is bemutatkozott, míg a gyermekek számára ugrálóvárral és kézműves foglalkozásokkal készültek a szervezők. Aki megéhezett, annak még marhapörkölt is jutott – persze az is csak szigorúan bio.

Immár fél évtizede várja vendégeit minden vasárnap délelőtt 7 és 11 óra között az újszegedi piac, amely megyénk egyetlen minősítéssel is rendelkező ökotudatos élelmiszervására. Mind a vásárlók, mind pedig a termelők részéről is egyre nagyobb az érdeklődés a Közép fasor piaca iránt, ahol az idényzöldségek és gyümölcsök mellett gyümölcsleveket, lekvárokat, befőtteket és sajtokat is találhatunk. Persze a piaci árakhoz viszonyítva jóval kevésbé pénztárcakímélők az itt felsorakozó termékek, előállításuk azonban a termelőnek is többe kerül. Itt azonban csak bizonyítottan permetszer és műtrágya nélkül nevelt növények kerülhetnek az asztalokra, egészségünkre pénzt fordítani pedig – mint tudjuk – egy hosszú távon megtérülő befektetés!

no images were found

Ötödik születésnapját ünnepelte a hétvégén az újszegedi biopiac – a Ménkű Banda mellett a Cuháré Táncegyüttes is bemutatkozott! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=536568

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 10.

Előző sztori

Labdarúgó SZEGEDma-kupa: a Mórahalomé és az FK-é a pályaelőny

Következő sztori

Jégeső, hó, tornádók az Egyesült Államok középső vidékein