Vízilabda: Chilkó Márton újra Universiadén szerepelne

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeged_ftc30_gs_chilko_marton

Varga Péter együttese kiváló tavaszt futva ért be a rájátszásba, Honvéd ellen 2-0-ra megnyert párharc után az ötödik helyen zárta az idei OB I-et a Tiszavirág Szeged Diapolo. A csapathoz a nyáron érkezett jobb szélsővel, az Universiadére készülő Chilkó Mártonnal értékeltük a mögöttünk hagyott évadot.

Nehezen indult az idei szezon a Tiszavirág Szeged Diapolo számára, hiszen Kiss Csabáék több szoros meccset is elvesztettek az ősszel, azonban a tavasszal remek győzelmek sorát aratva, végül a Honvédot az utolsó fordulóban megelőzve az ötödik helyet szerezték meg az alapszakaszban a szegedi pólósok. „Az őszi szezon nem teljesen úgy alakult, ahogy azt az előzetes elképzeléseink alapján terveztük. A tavaszi szezonban ezt úgy gondolom, javítottuk, olyan győzelmeket is arattunk, amelyek a bravúr kategóriájába tartoznak, de nem azt mondom, hogy nem volt benne a csapat játékában. Három fontos meccset emelnék ki, amit a Vasas, a BVSC és a Honvéd ellen megnyertünk. Ez egy olyan tartást adott a csapatnak, aminek köszönhetően az Egert is sikerült hazai pályán megvernünk. Ezzel sikerült elérnünk az ötödik helyet, a győzelmeink mellett a többi csapat is olyan eredményt játszott egymással, ami pozitívan befolyásolta számunkra a bajnokság kimenetelét” – értékelte az alapszakaszt Chilkó Márton, a Tiszavirág Szeged Diapolo jobb szélsője.

Az elődöntőért a szegediekre a negyedik helyen végzett Ferencváros várt, ahol a Népligetben elszenvedett vereség után hazai pályán nem tudta megismételni korábbi remek játékát a Tiszavirág, így 2-0-al a Fradi lépett tovább. Ezt azonban a Honvéddal szemben az ötödik helyért vívott csata során javította a gárda, és két győzelemmel eldöntötte ezt a párharcot.

„A két-Fradi meccset olyan szempontból sajnálom, hogy nem sikerült a korábbi teljesítményünket nyújtani azokon a találkozókon. Gondolok itt a kimaradt helyzetekre, vagy védekezésben követtünk el olyan hibákat, amelyeket a korábbi tavaszi fordulókban nem, ezek pedig összességében megbosszulták magukat. Nem gondolom, hogy a Fradi jobb csapat nálunk, viszont azon a két meccsen jobban tudták érvényesíteni az akaratukat. A Honvéd ellen az itthoni győzelmünk után nekünk Pesten is nyernünk kellett, sokkal rosszabbul játszottunk a hazai meccsen, de sikerült nyernünk, és így teljesítettük a célunkat, hogyha lehet, akkor két meccs alatt tudjuk le a párharcot. A pesti meccsen a jó kezdés megalapozta a továbbiakban a mérkőzés kimenetelét” – tekintett vissza a két, rájátszásban vívott párharcra a szegedi játékos.

Pozitív hangulatban telt a szezon

A szezon előtti minimális elvárást teljesítette az együttes a rájátszásba jutással, és jó szájízzel is fejezhette be a szezont a Honvéd legyőzésével, így Chilkó Márton is egyet értett abban, hogy helyt álló a régi mondás, mi szerint „minden jó, ha a vége jó”. „A csapat hangulatával egyetlen percben sem volt gond, én nagyon szívesen jártam le edzésre, szívesen dolgoztam együtt az egész csapattal, valamint Pepével (Varga Péter, a Tiszavirág Szeged Diapolo vezetőedzője – a szerk.) és Bóka Ferenccel, a kondicionális edzőnkkel. Ez a hangulat szerintem teljes mértékben pozitívan befolyásolta a meccsek kimenetelét” – válaszolta a SZEGEDma.hu érdeklődésére Chilkó Márton.

szeged_kaposvar28_gs_chilko_marton

Chilkó Márton saját teljesítményével kapcsolatban önkritikusan úgy fogalmazott, támadásban és egyben gólszerzésben többet kellett volna hozzátennie a csapat játékához. „A védekezésben, a többi mutatóban úgy gondolom, sikerült a megfelelő, magamtól elvárt szintet is hozni. Szeretnék ezen még javítani, és e mellett a támadásban is sokkal több energiát kell belefektetnem, hogy ez a jövőben még pozitívabb irányba terelődjön” – mondta el önmaga szezonjáról a végül 19 góllal záró szegedi játékos.

A jobb szélső tagja volt a 2013-ban, Kazanyban Universiadét nyert magyar válogatottnak, a napokban pedig az idei, július 3.-14. között esedékes, Gwangjuban sorra kerülő Universiadéra készülő bő, 21 fős keretbe is bekerült Chilkó Márton, a szegediekből még Manhercz Ádám is helyett kapott Vincze Balázs edző bő keretében. „Ez még nagyon bő keret, a 21 emberből csak 16 fő kezdi el a felkészülést, nem biztos, hogy benne leszünk a végleges keretben. Bízom benne, hogy sikerül bekerülni, egyszer már ott voltam, és nagyon szeretnék újra ott lenni. Ez számunkra egy nagy elismerés, hiszen a magyar válogatottban játszhatunk. Ahhoz, hogy a csapat tagjai lehessünk, szükséges, hogy egyetemi tanulók legyünk, én úgy gondolom, hogy nagyon fontos a tanulás az élsport mellett. Szeretnék odakerülni, hogy lehetőségem nyíljon, hogy újra ott lehessek egy Universiadén. Talán az szólhat mellettem, hogy ott voltam Kazanyban, együtt sikerült már nyernünk. Négy bal kezes van a keretben, ebből véleményem szerint kettő fog utazni, ebbe a kettőbe szeretnék bekerülni. Ha odakerülök, hogy részt vehetek a közös edzéseken, akkor mindent meg fogok tenni, hogy ott legyek ebben a kettőben, de ez majd Vincze Balázs döntése lesz, az ő fejében van ezzel kapcsolatosan valamilyen elképzelés, én ebbe szeretnék bekerülni” – tért ki csapatba kerülési esélyeire Chilkó Márton, aki hozzátette, a testnevelő-edző szakot végzi a szegedi egyetemen, ahol jelenleg másodéves, és jövőre szeretné befejezni tanulmányait.

Korábban a kevés játéklehetőség miatt távozott Egerből Chilkó Márton, majd egy debreceni kitérő után tavaly nyáron érkezett a szegedi csapathoz a 24 éves játékos, ahol szinte minden mérkőzésen lehetőséget kapott Varga Péter vezetőedzőtől. „Debrecenben nem teljesen úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettük volna, de itt Szegeden maximálisan megtaláltam a számításaimat, így nagyon szeretnék itt maradni. Bízom abban, hogy ez így is lesz, még egyelőre nem alakult ki a kép a vezetőséggel, de nagyon szeretem Szegedet, az iskola és a magánélet is ideköt, mindenképpen maradnék a jövőben” – nyilatkozta jövőjével kapcsolatban Chilkó Márton.

Bekerült az Universiade bő keretébe Chilkó Márton, aki megismételné a korábbi sikereket, és maradna Szegeden a jövőben is.http://szegedma.hu/?p=537507

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 14.

Előző sztori

Labdarúgás: nagy múltra visszatekintő meccs vár a Szeged-Grosicsra

Következő sztori

Telt ház előtt játszottak a roma szakkollégisták a kisszínházban + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek