Tizenegy napig ismét a boré a főszerep a Széchenyi téren

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

borfesztival_elso_nap22_gs

A XXI. Szegedi Borfesztivál rekordokat döntöget: soha ennyi borászt, kiállítót és programot nem vonultatott fel a szegedi gasztronómiai rendezvény. Tizenegy napig fesztiválhangulatúvá válik a belváros, ami talán csak a környéken lakóknak okozhat álmatlan éjszakákat…

Túl van a második X-en a Szegedi Borfesztivál, a város legnagyobb gasztronómiai rendezvénye Pünkösd hétfőjével együtt 11 napos, maratoni programsorozattal várja a kilátogatókat. Idén is lesz Hídivásár, megnyit a Kézművesek Utcája és a Gasztroudvar, számos fellépő színpadra lép, valamint a Fény Nemzetközi Évéhez is több megmozdulással csatlakoztak a szervezők. Nyolc helyszínen rekordszámú fellépő és borász gondoskodik a szokásos belvárosi fesztiválhangulatról – annak minden velejárójával egyetemben. A Kárász utcai lakók januári kérése, hogy az Europa Nostra-díjas Klauzál teret kíméljék meg a hajnalig tartó fesztiválozástól, úgy tűnik süket fülekre talált. A bódék ismét Kossuth szobráig érnek, ami az Acapella cukrászda felett lakóknak jópár nyugtalan éjszakát jelent majd.

Idén rekord számú pincészet sorakozik fel a pavilonokban, 155 borász italai között válogathatunk. Negyvenhatan közülük a fesztiválon hagyománnyá vált borversenyre is jelentkeztek, italuk közül választják majd meg Szeged Város Borát. Fellépőkből sem lesz hiány, a tizenegy nap alatt színpadra lép Tóth Vera, Zséda, Falusi Mariann, Radics Gigi, Janicsák Veca, Delhusa Gjon, Kökény Attila, Charlie, Bornai Tibor és Berki Tamás. A Szegedi Szimfonikus Zenekar közreműködésével áthangszerelt slágereit adja majd elő a Molnár Dixie Band, a Fool Moon és a Honeybeast. Koncertet ad még Rúzsa Magdi, a Gypo Circus és Demjén Ferenc.

szeged_napja_sajtotajekoztato01kf

A Szegedi Hídivásár ismét a záróhétvégére marad, ezúttal három napig foglalják el a Belvárosi hidat a kereskedők. Kézműves termékekből a Kárász utcán is válogathatunk majd, ahol tizenegy napig nyitva tart a Kézművesek Utcája. A Fény Nemzetközi Éve alkalmából egy óriási fényábrát is megjelenítenek a Dóm téren, a villámcsődület során mintegy 3500 ember mobiltelefonját a magasba tartva jeleníti meg a fény évének logóját.

Bővebben a Szegedi Borfesztivál 2015 nevű okostelefonos applikációval olvashat a fesztiválról, melyre Mucsi már gőzerővel edz.

Idén rekord számú pincészet sorakozik fel a pavilonokban, 155 borász italai között válogathatunk – pénteken indul a XXI. Szegedi borfesztivál! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=537416

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 13.

Default thumbnail
Előző sztori

Bemutatkozott Berlinben a szegedi lézeközpont

Default thumbnail
Következő sztori

Látogatási tilalom a SZTE Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központjában

Legutóbbi hasonló cikkek