Kultúra

Retró diafilm-est felnőtteknek a REÖK-ben

Retró diafilm-est felnőtteknek a REÖK-ben

2015. május 29., péntek
Retró diafilm-est felnőtteknek a REÖK-ben

Ki ne szerette volna gyerekkorában a diafilmeket? A vetítő otthonosan ismerős zajára és arra, ahogy a port felkavarta a fénycsóvájában talán mindannyian szeretettel gondolunk vissza. Kevésbé ismert tény azonban, hogy a diafilmet népnevelésre is használták az 50-es, 60-as években. Sőt, a diafilmnek hosszú utat kellett megtennie, míg a népnevelés és ismeretterjesztés decens eszközéből a Kádár-kori gyerekszobák elmaradhatatlan kelléke lett.

Június 2-án, kedden 19 órakor a REÖK-ben sem meséket láthatnak az érdeklődők, hanem felnőtteknek szóló, ma már szórakoztató tekercseket ezekből a korai évtizedekből.

Mészáros Béla

, a Katona József Színház színművésze és a Swing c. mozisiker sztárja és egy korábbi nagy sikerű REÖK-ös előadás, a 40! Véges élet színésze olyan örökbecsűket vetít le az esten mint a Botrány Bögölyön (politikai mese, 1953), az Egy hűtlen kutya kalandjai Ugatóniában (politikai mese, 1957), A titkos őrs naplója (1956), az Amit az alkoholról tudni kell. Szó lesz még arról is, hogyan lehetett bemutatni a szocialista-kapitalista ellentétet krumpliföldön zajló eseményeken keresztül, illetve hogy hogyan képzelték el a magyarok 2111-ben esedékes Holdra lépését. Popcornnal várják a REÖK-ben a közönséget, az estre a belépő 800 forintba kerül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.