Közélet

Nincs melegvíz a rendelőben, ahová átkerülhet a szőregiek körzeti gyermekorvosi ellátása

Nincs melegvíz a rendelőben, ahová átkerülhet a szőregiek körzeti gyermekorvosi ellátása

2015. május 6., szerda
Nincs melegvíz a rendelőben, ahová átkerülhet a szőregiek körzeti gyermekorvosi ellátása
sportbizottsagi02kf

Javasolja a foglalkoztatás, szociális és sportbizottság a közgyűlés számára annak a rendelettervezetnek a megtárgyalását, amely szerint a szőregieket érintő, 31. számú házi gyermekorvosi körzet ellátási feladatait felosztják három másik körzet között, miután az eddigi szolgáltató lemondott praxisjogáról.

Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a Szőregen élők, amennyiben a körzeti ellátást kívánják igénybe venni, úgy a Szerb utca helyett az Újszegeden lévő Korondi utcába kell, hogy átvigyék gyermekeiket. Ott június 1-től

Vojnár Tímea

(16. sz. körzet),

Makó Gabriella

(17.) és

Rudas Magdolna

(18.) látja majd el a fiatalokat.

Joób Márton

, a bizottság MSZP-s elnöke elmondta, kétszer is meghirdettek közbeszerzési eljárást annak érdekében, hogy egészségügyi szolgáltatót tudjanak biztosítani az érintett lakosság számára, de nem akadt jelentkező a pozíció betöltésére, így nem maradt más választásuk, mint az átszervezés. Hozzátette, ez egy kényszerhelyzet.

Kiss Magdolna

a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Szegedi Helyi Szervezetének képviseletében kitért rá, mindhárom érintett gyerekorvos megértette és elfogadta a döntést. Tájékoztatása szerint a 31-es körzetben mintegy 750 gyermek él, ugyanakkor azt nehéz megbecsülni, közülük hányan vehetik ténylegesen igénybe a körzeti ellátást, hiszen akadnak, akik máshova járnak.

Nagyon rossz állapotban van az újszegedi rendelő

sportbizottsagi09kf

Barna Ilona

, a Magyar Orvosi Kamara Csongrád Megyei Területi Szervezete titkára kifejtette, a betegellátásban az átcsoportosítás nem fog fennakadásokat okozni, annak azonban mindenképpen szeretne hangot adni, hogy a Korondi utcai épület infrastrukturális felújításra szorul. Mint mondta, rosszul szigetelnek, záródnak az ablakok, az elektromos vezetékhálózat sokszor a számítógépek jelentette terhelést sem bírja el, ráadásul nincs melegvíz a rendelőben.

Kovács Ferenc

, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Szegedi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályának vezetője megdöbbenéssel hallotta a panaszt, mint mondta, eddig neki sem volt tudomása ezekről a hiányosságokról. Hozzátette, az ügyet ki fogják vizsgálni, hiszen a szükséges tárgyi minimumfeltételek hiányában a gyermekorvosi tevékenységet nem lehet folytatni. Kiss Magdolna felhívta a figyelmet, hogy a 2020-ig tartó uniós pályázati ciklusban lehet majd pályázni rendelők felújítására, korszerűsítésére. Kovács Ferenc a bizottság egyik külsős tagja,

Tóth József

kérdésére rámutatott, amennyiben a jövőben mégis sikerülne találni egy megfelelő jelentkezőt a megüresedett szőregi gyermekorvosi pozícióba, úgy az önkormányzatnak áll majd jogában visszaadni a praxisjogot a városrészbe. A bizottság végül nyolc igennel fogadta el a rendelettervezetet. A jobbikos

Tóth Péter

nemmel szavazott, mert mint elmondta, elfogadhatatlannak tartják a praxisbezárást, hiszen az közel olyan jellegű lépés, mintha bezárna a város egy iskolát. A Korondi utcai rendelő túl messze van Szőregtől.

Rossz az elektromos vezetékhálózat és melegvíz sincs abban a rendelőben, ahová átkerülhet a szőregi házi körzeti gyermekorvosi ellátás. Részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=535060

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 6.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.