Közélet

MVM: a következő gázévre biztosított a teljes lakossági gázellátás

MVM: a következő gázévre biztosított a teljes lakossági gázellátás

2015. május 22., péntek
MVM: a következő gázévre biztosított a teljes lakossági gázellátás

A Magyar Földgázkereskedő Zrt. (MFGK) a következő gázévre összesen 3,75 milliárd köbméter földgázt értékesített az egyetemes földgázszolgáltatóknak, ami várhatóan fedezi a lakosság teljes gázellátását - tájékoztatta az MVM Csoport földgázkereskedő társasága pénteken az MTI-t.

A társaság közleményében felidézte: a földgázellátásról szóló törvény május 8-án kihirdetett és május 9-én hatályba lépett módosítása értelmében az MFGK köteles a le nem kötött földgázforrásait a lakosságot is ellátó egyetemes szolgáltatóknak felajánlani. Ennek megfelelően az MFGK 2,87 milliárd köbméter földgázt ajánlott fel május 8-án, amelyet az egyetemes szolgáltatók május 10-éig elfogadtak. A felajánlás és egyéb értékesítés keretében az egyetemes földgázszolgáltatók összesen 3,75 milliárd köbméter földgáz vásárlását igazolták vissza a 2015. július 1. és 2016. október 1. közötti gázévre, amely a tavalyi adatokat alapul véve fedezni fogja a teljes lakossági gázellátást - közölték. A tájékoztatás szerint az MFGK Magyarország legnagyobb földgázkereskedője és az egyetemes földgázszolgáltatók legfontosabb partnere a lakossági fogyasztók megbízható földgázellátásában. A társaság elkötelezett Magyarország hosszú távú biztonságos földgázellátása iránt, és megbízható forrásai segítségével biztosítja a magyar földgázfogyasztóknak az ellátásbiztonságot - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.