Sport

Bozóky Imre: hamarosan lesz modern stadion Szegeden

Bozóky Imre: hamarosan lesz modern stadion Szegeden

2015. május 12., kedd
Bozóky Imre: hamarosan lesz modern stadion Szegeden
stadion02_gs

A Szeged-Csanádi Egyházmegye jogi ügyeit képviselő, egykori MLSZ-elnök Bozóky Imrével készített interjút Vitos György, a szegedi futball krónikása.

A

szeged2011.eu szurkolói oldalon

megjelent cikket, amely a szegedi stadionépítés ügyét feszegeti, az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

Mikor épül végre a szegedi stadion?!

Elöljáróban annyit leszögezhetünk:

Kiss-Rigó László

nem csak szavakban, de tettekben is a szívén viseli a szegedi labdarúgás sorsát! A megyés püspök 2010-től érdekelt a csongrádi megyeszékhely futballjában, ekkor alapították a KITE-Szegedet, melyet a Profi Futball Kft működtetett - egyik tulajdonosa pedig Kiss-Rigó László volt. Az is tény, hogy az immár 116 éves szegedi labdarúgás az elmúlt évtizedekben kevés sikert tudott felmutatni, 25 év alatt mindössze kétszer (1990-91,1999-2000) volt NB I-es csapat a városban, így már azt is bravúrnak könyvelhetjük el, hogy a kék-fekete gárda jelenleg stabil NB II-es csapat, sőt, közvetlenül a feljutásra esélyes klubok mögött tanyázik. De nem itthon játszik, így a fanatikus szurkolókat már hónapok óta egyetlen kérdés izgatja szüntelen: mikor lesz meg végre az új stadion?! Különösen annak tudatában fontos ez, hogy négy éve a KITE-Szeged fuzionált a makói NB II-es csapattal és még a dorozsmaiakkal is, annak érdekében, hogy Szeged 2011 néven már az NB II-ben léphessen pályára a püspöki klub és az ezt működtető gazdasági társaság tulajdonosa a Szeged-Csanádi Egyházmegye lett. Két év után ugyan kiestek a másodosztályból 7.(!) helyezettként egy szerencsétlen osztályozóval, de lendületből sikerült a visszajutás és az immár

Nyilas Elek

által irányított kék-feketék újoncként ismét a hetedik helyre "betonozták be" magukat az immár egycsoportos NB II-ben. Köztudott, hogy Kiss-Rigó László a megyei labdarúgó életben és ráadásul a stadionépítésben is rendkívül aktív. Az elsőben ő lett a Csongrád megyei Labdarúgó Szövetség tiszteletbeli elnöke, de aktív részvétele mellett alapították Gyulán a Grosics Gyula Katolikus Labdarúgó Akadémiát is! Sőt, az európai színvonalú szegedi stadion felépítése mellé ugyancsak odaállt teljes mellszélességgel a püspök úr és a számos támadás ellenére erről így beszélt a médiákban: - Olyan speciális sportközpontok létesülnek országszerte - amelyeket annyian kritizálnak, de szerintem alaptalanul -, ahol a profi sport is megfelelő infrastruktúrát kap, miként a számunkra létfontosságú utánpótlás-nevelés is. Ezek egytől-egyik otthonra lelnek a stadionépítések során, ergo szó sincs arról, hogy csak a felnőtt csapatoknak építtetünk milliárdokból stadionokat... Ezentúl még a profi és az utánpótlás műhelyeken kívül kulturális, ifjúsági , családi, rekreációs és még számos más eseményt, programot lehet szervezni ezekben az újonnan épülő stadionokban! Szegeden is egy ilyet próbálunk minden erőnkkel megvalósítani - zárta nyilatkozatát Kiss-Rigó László. De mikor?! Kérdeztük a Szeged-Csanádi Egyházmegye jogi ügyeit képviselő egykori MLSZ-elnököt, dr.

Bozóky Imrét

: - Megnyugtatok minden szegedit és környékbeli szurkolót, hogy hamarosan lesz modern stadion a dél-alföldi megyeszékhelyen - tért azonnal a lényegre a népszerű ügyvéd - a pontos időpontot azért nem jelölöm meg, mert folyamatban lévő ügyről (több kisebb terület egy helyrajzi számra történő egyesítése, stb., stb.) még egyáltalán nem beszélhetek. De... csupán halkan jegyzem meg. Ha 30 évig nem zavarta Szegedet, a város vezetését (ez alól persze, a helyi drukkerek az örök, jó értelemben vett kivételek...), hogy nincs korszerű stadionja, bizony, akkor ezt a pár hónapot, uram bocsá' egy évet már igazán ki lehetne bírni... - zárta nyilatkozatát nem kis éllel dr. Bozóky Imre a kecskeméti irodájában. Azt viszont már e sorok írója teszi hozzá: országunkban példátlan eset, hogy egy nagyváros (jelen esetben Szeged) első számú labdarúgó-csapata több, mint két (!!) éven keresztül ne játszhasson saját városában, saját otthonában bajnoki vagy kupamérkőzést. Ezáltal egy fanatikus szegedi drukkernek 240 (!) km-t kell utaznia oda-vissza, ha mindenképpen látni akarja kedvencei aktuális összecsapását... A kupameccsekkel együtt ez több mint 4000 km, Kőrösi Csoma Sándor, egykori ismert magyar világutazónknak is becsületére vált volna... Ennél sokkal, de sokkal többet érdemelne országunk harmadik legnagyobb városa, a sok ezer szegedi és környékbeli drukker, akik szíves-örömest megtöltenének akár egy tízezres arénát is a Szeged majdani NB I-es mérkőzésein...

Vitos György

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.