Közélet

Magyar-német gazdasági fórum a Kamarában

Magyar-német gazdasági fórum a Kamarában

2015. május 20., szerda
Magyar-német gazdasági fórum a Kamarában
tn9_41822-dsc_0018_ok

Közös magyar-német gazdasági fórumot tartott szerdán a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozata, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Enterprise Europe Network Szegeden. A résztvevők a németországi vállalkozási feltételekről, az adózásról, valamint az exportbiztosítási és finanszírozási lehetőségekről hallhattak a Kamarai Székházban.

Szeri István, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozatának alelnöke bemutatta, hogy mivel tudják támogatni a Németország irányt érdeklődő vállalkozásokat. Kiemelte, hogy legfőbb céljuk a hazai cégek piachoz jutásának segítése. Ennek érdekében vásári és kiállítási megjelenéseket biztosítanak, üzletember találkozókat, delegációkat és szemináriumokat szerveznek. Sőt a németországi üzleti tevékenység útvesztőiben való eligazodáshoz információs kiadványokat is készítenek. Emellett szakértői és szaktanácsadói hálózatot tartanak fenn, munkavállalással kapcsolatos, adózási, jogi, bírósági, hatósági képviseleti és befektetési kérdésekkel várják a hozzájuk fordulókat. Emellett profiljukból nem hiányzik a befektetési tanácsadás, céginformációk nyújtása és a piackutatás sem. Koji László, a MKIK Magyar-Német Tagozatának elnökségi tagja szerint a piacra jutás mellett kiemelten fontos, hogy a tagozat segítségével a magyar vállalkozások minél hatékonyabban jelenjenek meg a német piacon. Egy vállalkozó helytelen magatartása ugyanis az egész magyar piac megítélésére hatással lehet, ezért is biztatja a cégeket arra, hogy kérjenek segítséget, tanácsot a tagozat szakembereitől. A program bepillantást nyújtott a németországi adózási és könyvelési szabályokba, a cégek rendelkezésére álló exportbiztosítási és finanszírozási lehetőségekbe, és bemutatta a munkavállalásra vonatkozó legfontosabb ismereteket. Az eseményt követően konzultációra is lehetőség nyílt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.