Novemberi Szerencsenapok Extra

Magyar-német gazdasági fórum a Kamarában

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tn9_41822-dsc_0018_ok

Közös magyar-német gazdasági fórumot tartott szerdán a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozata, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Enterprise Europe Network Szegeden. A résztvevők a németországi vállalkozási feltételekről, az adózásról, valamint az exportbiztosítási és finanszírozási lehetőségekről hallhattak a Kamarai Székházban.

Szeri István, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozatának alelnöke bemutatta, hogy mivel tudják támogatni a Németország irányt érdeklődő vállalkozásokat. Kiemelte, hogy legfőbb céljuk a hazai cégek piachoz jutásának segítése. Ennek érdekében vásári és kiállítási megjelenéseket biztosítanak, üzletember találkozókat, delegációkat és szemináriumokat szerveznek. Sőt a németországi üzleti tevékenység útvesztőiben való eligazodáshoz információs kiadványokat is készítenek.

Emellett szakértői és szaktanácsadói hálózatot tartanak fenn, munkavállalással kapcsolatos, adózási, jogi, bírósági, hatósági képviseleti és befektetési kérdésekkel várják a hozzájuk fordulókat. Emellett profiljukból nem hiányzik a befektetési tanácsadás, céginformációk nyújtása és a piackutatás sem.

Koji László, a MKIK Magyar-Német Tagozatának elnökségi tagja szerint a piacra jutás mellett kiemelten fontos, hogy a tagozat segítségével a magyar vállalkozások minél hatékonyabban jelenjenek meg a német piacon. Egy vállalkozó helytelen magatartása ugyanis az egész magyar piac megítélésére hatással lehet, ezért is biztatja a cégeket arra, hogy kérjenek segítséget, tanácsot a tagozat szakembereitől.

A program bepillantást nyújtott a németországi adózási és könyvelési szabályokba, a cégek rendelkezésére álló exportbiztosítási és finanszírozási lehetőségekbe, és bemutatta a munkavállalásra vonatkozó legfontosabb ismereteket. Az eseményt követően konzultációra is lehetőség nyílt.

Előző sztori

Kárász Anna, Novoszáth Melinda, Kiss Zsolt - átadták a Szeged Sportolója kitüntetéseket + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Czibere: a szociális szférában dolgozók jövőre is megkapják a bérpótlékot

Legutóbbi hasonló cikkek