Sport

Labdarúgás: hatalmas csatában verte a Szőreg a Deszket + FOTÓK

Labdarúgás: hatalmas csatában verte a Szőreg a Deszket + FOTÓK

2015. május 24., vasárnap
Labdarúgás: hatalmas csatában verte a Szőreg a Deszket + FOTÓK
szoreg-deszk14kf

Bár sokkal több helyzetet dolgozott ki, végül csak egyetlen találattal verte a Szőreg a Deszket a megyei II. osztály 27. fordulójában.

Mindkét együttes magas iramban kezdte a találkozót, változatos, hullámzó volt a játék képe már az első pillanatoktól kezdve.

Mladen Kopunovic

már a 3. percben eltalálta a kapufát nagy helyzetben, majd

Gyenes János

12 méteres lökete zúgott el kevéssel a keresztléc felett. Futószalagon gyártották a csapatok a gólszerzési lehetőségeket, aminek nem egész fél óra elteltével lett meg az eredménye. Igaz, előbb a 25. percben tíz főre fogyatkoztak a vendégek, miután

Tóth Ákos

utolsó emberként lerántotta az őt megelőző

Váczi Bélát

. Szinte még fel sem ocsúdtak a deszkiek az esetből, máris még nagyobb bajba kerültek. A 27. minutumban ismét Váczi előzte meg védőjét,

Szretev Adamovot

, hogy aztán ziccerben magabiztosan mattolja

Farkas Bálint

kapust. (1-0) A 30. percben ismét Adamov hibázott, a mögötte kilépő Gyenes pedig már kettőre növelte a Szőreg előnyét. (2-0) Hamar összejött ugyanakkor a válasz

Tóth Tibor

tanítványainak:

Kozma Tamás

passzával Kopunovic vezethetett rá

Szendei Dánielre

, és az ötös sarkáról gond nélkül gurított a hálóba a kiszolgáltatott helyzetben lévő hálóőr mellett. (2-1) A 36. percben

Móra Tibor

megpattanó szabadrúgásánál kellett bravúrt bemutatnia Farkasnak, majd

Bujáki Dávid

pöccintett el a tizenhatoson kívülre merészkedő portás mellett, de

Rácz Balázs

még a gólvonal előtt ki tudta vágni a labdát. Fordulás után alig több mint tíz perc elteltével ismét gólnak tapsolhatott a szép számú helyi publikum, amikor

Barna Gábor

csípett el egy felelőtlen keresztpasszt az ellenfél térfelén, majd kiválóan szolgálta ki a jobb oldalon becsatlakozó Gyenest. A szélsőnek már csak 7-8 méterről a kapuba kellett bombáznia Farkas mellett. (3-1) A Deszk ugyanakkor szorult helyzete ellenére sem adta fel a küzdelmet, és Kopunovic újabb találatával ismét fel tudott zárkózni a 61. minutumban. (3-2) Szinte a következő támadás végén Gyenes találta el nagy helyzetben a kapufát, a 66. percben pedig Váczi botlott a labdába, miután kicselezte Ráczot és Farkas kapust is. A 81. percben

Ali Zsolt

nem tudta a hálóba gyötörni három méterről védője szorításában Gyenes bejátszását. A sok kihagyott lehetőség az utolsó pillanatokban kis híján megbosszulta magát: közvetlenül a lefújás előtt Rácz elé került a labda egy Szendreiről kipattanó szabadrúgás következtében, de a deszkiek játékosa közvetlen közelről nem tudta bevenni a kaput kapáslövésével. A szomszédvárak csatáját így a Szőreg nyerte, amely továbbra is jobb gólkülönbsége révén vezeti a tabellát a Bordányt 1-0-ra legyűrő Üllés előtt.

Szeged-Kiskundorozsma, 100 néző
2015. május 24., 18.00
Szőregi RSE
Deszk SC
játékvezető: Cseh Géza • asszisztens: Juhász Mihály, Kószó Csaba
3
-
2

Csongrád megyei II. osztály, 27. forduló:

Szőregi RSE - Deszk SC 3-2 (2-1)

Szeged-Kiskundorozsma, 100 néző. Vezette: Cseh Géza (Juhász Mihály, Kószó Csaba).

Szőreg:

Szendrei - Ali, Gyenes, Varga, Móra, Bartos (Csikós 13'), Barna, Szarvas, György (Balla 85'), Váczi (Szőke 90'), Bujáki (Szivacski 78').

Játékos-edző:

Móra Tibor.

Deszk:

Farkas - Mudri (Mityók T. 68'), Tóth, Adamov M., Rácz, Bosnyák, Kozma, Adamov F., Mityók G., Kopunovic, Néma (Peric - a szünetben).

Vezetőedző:

Tóth Tibor.

Gólszerzők:

Váczi (27'), Gyenes (30', 56'), ill. Kopunovic (34', 61').

Sárga lap:

Bujáki (38'), Ali (46'), Gyenes (53'), György (59'), Váczi (71'), ill. Bosnyák (54').

Kiállítás:

Tóth (25'). Móra Tibor:

"A három pont nagyon fontos számunkra, már csak azért is, mert szomszédvárak csatája volt ez a mai. Nagyon régi presztízsmérkőzés ez, függetlenül attól, a tabellán éppen hol helyezkedik el a két csapat. Küzdelmes volt, és magunknak tettük küzdelmessé, mert több góllal kellett volna megvernünk a deszkieket, akik nagyon jól küzdöttek, és kihasználták a kevés lehetőségüket. Gratulálok a csapatomnak, mert a taktikát betartották, és külön gratulálok a Deszknek, mert nagyon jól küzdöttek."

Tóth Tibor:

"Gratulálok a Szőregnek! Egy igazi szomszédvárak rangadóját láthattunk, nyílt volt a küzdelem, de az adok-kapokból a Szőreg jobban jött ki. Mind a játékosaimnak, mind az ellenfélnek csak gratulálni tudok."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+4'
Hihetetlen! Bosnyák tekert kapura élesen egy szabadrúgást a tizenhatos sarkától, a Szendreiről kipattanó labdát viszont Rácz 5 méterről kapu mellé és fölé bombázta kapásból! Cseh Géza ezt követően le is fújta a találkozót.
90'
Időhúzó jelleggel cserélnek még a szőregiek: Szőke váltotta Váczit.
87'
Ali tűzött rá szokásához híven egy rövid szöglet utáni felszabadítást, de kaput most nem talált.
85'
A védelemben frissítenek a hazaiak az utolsó percekre: György helyett Balla állt be.
81'
Elképesztő, mit úszott meg a Deszk! Gyenes játszotta két éles irányváltással tisztára magát a büntetőterületen belül, az ötös és az alapvonal találkozásától adott középre, de Ali nem tudta védője szorításában a hálóba gyötörni a labdát 3 méterről.
78'
Bujáki szánára véget ért a mérkőzés, Szivacski váltotta a hátralévő időre.
76'
Ali kísérelt meg egy átlövést, de a kellemetlenül pattogó löketet Farkas magabiztosan ölelte magához. Ahogy telik az idő, mind nagyobb fölénybe kerül az emberelőnyben lévő Szőreg fizikális téren. A deszkieknek egyre kevesebb erejük marad a támadások építésére.
75'
...Gyenes rakétája egy blokkoló lábról pattant a kapu fölé magas ívben.
74'
Csikós felvágták a deszki tizenhatos előterében, 19 méterről jár a szabadrúgás.
71'
Váczi előbb lesre futott, majd addig mondta a magáét Cseh sporttársnak, amíg meg nem kapta a neki kijáró sárgát.
68'
Csere a piros-feketéknél: Mityók Tamás állt be Mudri helyére.
66'
Egészen hihetetlen jelenetsor: Váczi indult meg, egy az egyben megverte Ráczot, majd Farkas kapus mellett is elhúzott, de aztán éles szögből belebotlott a labdába. Bár a deszkiek hálóőre ezt követően kétségbeesetten lerántotta, a játékvezető ítélete alapján közben kiment a labda az alapvonalon túlra.
64'
"Gyerünk, siessünk srácok, hiszen mi állunk vesztésre!" - hagyta el egy a leírthoz kísértetiesen hasonlító mondat Bosnyák száját, miután társai - meglátása szerint - lassan végeztek el egy bedobást a félpályánál.
63'
Mi maradt ki?! Szarvas szemfüles passzával Gyenes maradt teljesen üresen 11 méterre a deszki kaputól, de félfordulatból eleresztett lökete kifelé pattant a jobb kapufa tövéből.
61'
GÓÓÓL!!! Egy komoly védelmi hibát követően Mityók mehetett az ötös sarkáig szabadon, onnan Szendrei mellett Kopunovichoz passzolt középre, a társnak pedig mér csak a hálóba kellett továbbítania. 3-2!
59'
...Kozma középre tartó tekerését Szendrei magabiztosan fogta.
59'
György szinte ugyanott lökte fel a mellette elhúzó Mityókot. Újabb veszélyes lehetőséget kapott így a Deszk, a szőregi bekk pedig sárga lapot.
57'
...a sértett bombáját Szendrei csak öklözni tudta, volt benne erő!
57'
Csikós látványosan húzta el Kopunovic lábát, pontosan középről ,20 méterről jár a szabadrúgás.
56'
GÓÓÓL!!! Barna csípett el egy keresztpasszát a deszkiek térfelén, megindult vele, majd a jobbján érkező Gyenes elé tálalt, aki 7-8 méterről védhetetlenül lőtt a hálóba Farkas mellett. 3-1!
54'
Bosnyák indulatmentesen sem kicsit rúgta ki a felugró Váczi lábait hátulról. Ezért is járt a lap.
53'
Egy keményebb belépőt követően Gyenesnek is villant a sárga.
48'
Az év hidegebb részében a Tisza Volánnál jégkorongozó Bosnyák szélvészként száguldott alapvonalig a jobb szélen Mityók indításával, Móra blokkja kellett, hogy ne érjen középre a beadás. Ez az eset is megmutatta, a Deszk kontráiban rendre ott lakozik a veszély.
46'
Ali kapott egy sárga lapot, amiért visszarántotta meginduló ellenfelét a középpályán.
46'
Némát Milan Peric váltotta a folytatásra.
46'
Folytatódik a meccs, egyet cseréltek a vendégek a szünetben.
SZÜNET
45'
Vége az első félidőnek, amely után a Szőreg akár több góllal is vezethetne - legalább is a helyzetek száma alapján ez elmondható.
44'
Ali megpróbálta meglepni egy szabadrúgással Farkast a tizenhatos sarkától, de a kivitelezés már nem sikerült igazán veszélyesre.
41'
Gyenes szögletét a teljesen tisztán felugró Varga centikkel bólintotta csupán a jobb kapufa mellé. Nem sokon múlott a harmadik szőregi gól!
39'
Egy hosszan előrelőtt szabadrúgásnál Bujáki megelőzte a tizenhatosát is elhagyó Farkast, elpöccintette mellette a labdát, de a lélekszakadva sprintelő Rácz még ki tudta vágni azt a gólvonal előtt.
38'
Bujáki alapos ütemkéséssel csúszott oda Szretev Adamovnak, amiért megkapta a meccs első sárgáját - tegyük hozzá, egy kiállítás már volt.
36'
...Móra balos tekerése megpattant a négyfős sorfal egyik tagján, de így lett igazán veszélyes, az első szándékból a rövidre induló Farkas csak nagy bravúrral tudott visszavetődni a lövésre.
35'
Szarvas lendületből elhúzott középen Kozma mellett, de a védő válaszol becsúszva felvágta. Kicsit jobbról, 20 méterről jár a szabad.
34'
GÓÓÓL!!! Máris itt a cáfolat! Kozma mélységi indításával Kopunovic mehetett ziccerben, és az ötös sarkáról szépen csavart el Szendrei mellett a hálóba. 2-1!
33'
A gyorsan bekapott két gól megfogta a Deszket, továbbra is a hazaiak maradnak támadásban. Az imént Ali durrantott rá 18-ról egy szöglet utáni rövid felszabadítást, a kellemetlenül pattogó labda csak alig kerülte el a bal alsót.
30'
GÓÓÓL!!! Megint Adamov nézett el egy passzt, Gyenes pedig középen kitörve védhetetlenül tüzelt a léc alá 16-ról! 2-0!
27'
GÓÓÓL!!! Váczi ezúttal a Tóth helyére visszalépett Szreten Adamovot előzte meg, majd Farkas lába mellett mesterien gurított a hosszú alsóba ballal. 1-0!
25'
Piros lap! Váczi előzte meg egy felívelésnél Tóth Ákost, a védő pedig jobb híján már csak lerántani tudta a csatárt, még a tizenhatoson kívül. Cseh Géza egyből kiállította a deszkiek játékosát.
21'
Farkas Bálintnak nincs ideje unatkozni: az imént Csikós távoli bombáját kellett egy nagy vetődéssel kitolnia a jobb alsó elől.
20'
Váczi! A csatár Ali távoli beadását terelte homlokkal kapura, de Farkas még leért a próbálkozásra. Gyenes az ismétlést már az alapvonalon kívülről tessékelte az oldalhálóba.
18'
"Hagyd, hagyd!" - kiáltotta Szendrei Csikósnak egy magas felívelésnél. Más kérdés, hogy utána a hálóőr elsőre kiejtette a játékszert, és csak a szerencsén múlott, hogy az érkező Kopunovic lyukat rúgott az üres kapu előtt.
17'
...Kopunovic csavarása kevéssel száguldott el a felső léc felett.
16'
Mityók játszotta volna tisztára magát középen, 23-24 méterre a kaputól rántotta vissza György. Jó helyről jár a szabadrúgás.
15'
Mekkora bomba?! Ali tűzte rá Gyenes lekészítését, Farkasnak résen kellett lennie a léc alá tartó löketnél.
13'
És akkor a csere: Csikós József állt be a Szőregbe Bartos helyett.
12'
Bartos nagy fájdalmak közepette tűri a bal combját gyógyító ápolást. Csikós már fel is készült, hogy beálljon.
9'
Egy hosszan előrevágott labdával Mityók majdnem lefutotta Györgyöt, a középhátvéd becsúszva éppen csak annyit tudott tolni a labdán, hogy azt Szendrei még elérje lábbal a deszki előtt.
8'
Kis híján vezet a Szőreg! Ali tekerhetett középre szabadrúgást a szögletzászló mellől, és bár a védők fel tudtak szabadítani, de csak meglehetősen röviden. Gyenes így ziccerben célozhatott 12 méterről, életerős bombája azonban elzúgott a keresztléc felett.
7'
Nagy iramban kezdődik a találkozó, mindkét fél teljes erőbedobással indul neki a vezetés megszerzésének.
3'
Mi maradt ki?! Kopunovic már Szendrei mellett is elhúzta a labdát, de estében csak a kapufát találta el éles szögből.
1'
A fehér mezes hazaiak indították útjára a labdát, a deszkiek piros-fekete csíkos trikóban játszanak.
A mérkőzés Cseh Géza sípjelére 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Rendkívül szoros a megyei II. osztály mezőnye, hiszen a 27. forduló vasárnapi mérkőzéseit megelőzően még tíz csapat előtt is adott a matematikai lehetőség a bajnoki cím megszerzésére. Természetesen a legjobb esélyekkel az a Szőreg pályázik az elsőségre, amely - pontegyenlőséggel, de a legjobb gólaránnyal - vezeti a táblázatot. A cél elérése érdekében azonban nem hibázhat a Rákóczi az olyan mérkőzéseken, mint a 14. helyezett Deszk elleni csörte. Az ugyanakkor figyelmeztető jel lehet, hogy az őszi odavágón döntetlenre végeztek a felek, azaz a szőregiekre nagy valószínűséggel nem vár sétagalopp vasárnap este.

Szünetben 2-1-re vezet a Szőreg a már emberhátrányban lévő Deszk ellen - a mérkőzés és vele közvetítésünk hamarosan folytatódik ITT: http://szegedma.hu/?p=540973

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 24.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.