Sport

Labdarúgás: hatgólos meccsen játszott döntetlent a Sándorfalva és a Mórahalom + FOTÓK

Labdarúgás: hatgólos meccsen játszott döntetlent a Sándorfalva és a Mórahalom + FOTÓK

2015. május 3., vasárnap
Labdarúgás: hatgólos meccsen játszott döntetlent a Sándorfalva és a Mórahalom + FOTÓK
sandorfalva-morahalom16kf

Egészen az utolsó pillanatokig vezetett a magas színvonalú, kiváló meccsen a Mórahalom Sándorfalván, a végén azonban otthon tartotta az egyik pontot a hazai csapat.

Mindkét együttes a dobogós helyezések elérésének reményében lépett pályára Sándorfalván, ahová a Mórahalom látogatott. Rögtön egymásnak esett a két csapat, ám hiába kezdett támadásban aktívabban a Mórahalom, öt perc elteltével

Szücs

szerencsétlen mozdulata után a Sándorfalva szerzett vezetést. A folytatásban még nagyobb elánnal támadott a vendég csapat, majd bő húsz perc elteltével az addig is igen aktív

K. Tóth Gyula

középre tett labdájára remekül érkezett a Mórahalom játékos-edzője,

Magyar György

, és kapáslövése a bal alsóban kötött ki, 1-1. Lüktető, jó iramú mérkőzés volt, egy perccel az egyenlítést követően

Romic

ziccerét

Halász

hatalmas bravúrral szögletre mentette. Az első fél óra végén azonban megfordították a meccset

Udvari Szabolcsék

:

Zámbori

felívelését

Szőke

remekül fejelte le Magyarnak, majd a blokkolás utáni lecsorgót Szőke bombázta a kapuba, 1-2.

Szalma

és K. Tóth lehetőségénél is jól élt együtt a játékkal sándorfalvi kapus,

Mikovic

, kétgólosra növelhette volna előnyét a jól támadó Mórahalom, de kihagyta ziccereit a vendég gárda, amit a szünet előtt

Guberinic

16 méterről majdnem megbüntetett, de Halász megint nagy védést mutatott be Guberinic bombájánál, így egygólos Mórahalom-vezetéssel fordultak a felek. A második félidő elején letámadott a Mórahalom, amivel többször is zavarba hozták ellenfelüket, de újabb gólt nem tudtak szerezni, amit az 55. percben bánhattak meg igazán:

Takács

megkerülte

Márkit

a jobb szélen, majd centerezésére Romic érkezett, és lőtt a hálóba, ezzel egyenlített a Sándorfalva, 2-2. A 62. percben átmenetileg emberhátrányba került a Mórahalom, miután

Takács András

térde kifordult egy ütközés után, a játékost mentő szállította el a sándorfalvi pályáról. Azonban 10 emberrel is gólt lőtt a vendég együttes, és újból vezetéshez jutott, Szalma átverte védőjét a tizenhatoson belül, majd ballal a jobb alsóba lőtt, 2-3. A mérkőzés utolsó periódusában kicsit beszorította ellenfelét a Sándorfalva, de Halászt nem igazán tudták megtornáztatni, de a mórahalmi kontrák is rendre veszélyt hordoztak magukban. Kilenc perccel a vége előtt emberhátrányba került a Sándorfalva, Romic kapta meg a második sárgáját, így elvesztette támadóját a meccs hajrájára

Antal Róbert

. Többen már talán elkönyvelték a Mórahalom győzelmét, amikor a 91. percben a második hazai szöglet után, amelyhez Mikovic kapus is felzárkózott, nem tudtak felszabadítani a mórahalmi védők, sőt, Guberinicet buktatták, Soós játékvezető pedig befújta a büntetőt. A sértett állt oda, és magabiztosan a léc alá lőtt, ezzel az utolsó pillanatokban egyenlített csapatának, amely így tíz emberrel játszva fogott egy pontot a Mórahalom ellen, a vendégek hiába fordítottak, és vezettek, csupán egy ponttal térhettek haza. Remek mérkőzést vívott a két csapat, önmagukat nem meghazudtolva, hatgólos találkozón osztoztak meg a pontokon, ám a Mórahalom mégsem lehet elégedett az idegenbeli döntetlen után, hiszen több lehetősége is volt arra, hogy eldöntse a találkozót, kétszer is vezetett, de mindkét alkalommal egyenlíteni tudott a Sándorfalva. Ezzel mindkét együttes maradt a fordulót megelőzően elfoglalt pozíciójában, a Sándorfalva így az ötödik helyről várhatja a jövő heti, Hómezővásárhely elleni idegenbeli bajnokit, míg a Mórahalom negyedikként vághat neki a hétközi, UTC elleni kupameccsnek, valamint a hétvégi, Kistelek elleni hazai bajnokinak.

Sándorfalva, 200 néző
2015. május 3., 17.00
Sándorfalva SK
Mórahalom VSE
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Soós István *• Asszisztens: Halász József, Fodor Lajos
3
-
3

Csongrád megyei I. osztály, 25. forduló:

Sándorfalva SK - Mórahalom VSE 3 - 3 (1-2)

Sándorfalva, 200 néző. Vezeti: Soós István (Halász József, Fodor Lajos).

Sándorfalva:

Mikovic - Drogba (Széll, 59'), Dargó, Farkas, Mucsi (Törköly, 67'), Guberinic, Kanász, Takács G., Kalapács, Romic, Vizin (Gémes, 85').

Vezetőedző:

Antal Róbert.

Mórahalom:

Halász - Takács A. (Barna, 64'), Szücs, Udvari, Márki, K. Tóth, Zsoldos, Zámbori (Tóth L., 85'), Magyar, Szalma, Szőke (Gonda - a szünetben).

Játékos-edző

Magyar György.

Gólszerzők:

Szücs (5', öngól), Romic (55'), Guberinic (90+2', büntetőből) ill. Magyar (23'), Szőke (30'), Szalma (63')

Sárga lap:

Romic (40'), Kanász (41'), Takács G. (80')

Kiállítva:

Romic (81') Antal Róbert:

"Vérbeli rangadó volt, hál'istennek sok néző előtt. Megszereztük a vezetést, de nem tudtunk ezzel élni, az első félidő a Mórahalomé volt, és örültünk neki, hogy megúsztuk kevesebb góllal. A második félidőben összekapta magát a csapat, és úgy játszott, ahogy kell, igaz, nem nyertünk, de egy legalább megmentettünk egy pontot. Örülünk az egy pontnak, sok sikert a Mórahalomnak a folytatásban!"

Magyar György:

"Azt éreztem, hogy nekünk állt a mérkőzés, de 2-1-nél csináltunk butaságokat a felezőnél, ahol meg lehet állítani az ellenfelet, ott nem csináltunk faultot, taktikai fegyelmezetlenségeket követtünk el. Az utolsó percre nem tudunk mit mondani, egyszerűen kitérek a hitemből, két védőjük hátul maradt a felezővonalnál, annyit kért mindenki hátul, hogy rúgjuk el a labdát, ott már nem lehet ilyet csinálni, nem veszem le a labdát, jogos volt a hazaiak tizenegyese. A meccs a kezünkben volt végig, de ez a labdarúgás, nem mindig igazságos. Volt már fordítva is, amikor úgy nyertünk, hogy nem a mienk volt a meccs, de ezzel a döntetlennel csak a Sándorfalva lehet elégedett, mi abszolút nem, mert így messze elkerülhetünk az ezüstérmes helytől. Nekünk az volt a fontos, hogy hatból hatot nyerjünk, öt meccs van hátra, ma viszont csak magunkat hibáztathatjuk."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+2'
Vége, Soós lefújja, egy kiváló mérkőzésen 3-3-s döntetlent játszik a Sándorfalva és a Mórahalom, annak ellenére, hogy a kilencvenkettedik percig vezetett a Mórahalom, csak egy ponttal távozhat Sándorfalváról.
90+2'
GÓÓÓL! Guberinic a léc alá lövi a büntetőt, és ezzel kiegyenlít a Sándorfalva, 3-3!
90+1'
TIZENEGYES! Egymás után két szögletet is elvégezhetett a Sándorfalva a hajrában, még Mikovic kapus is feljött a sarokrúgáshoz, majd egy kavarodás után buktatták Guberinicet, Soós pedig befújta.
85'
Mindkét csapat cserél: Vizin helyett Gémes a Sándorfalvában, míg Zámborit Tóth Lukács váltja a vendégeknél.
81'
ROMICOT KIÁLLÍTJÁK! Egy talpalást fúj le a játékvezető, majd Romic már sípszó után lő egy óriási gólt Halász kapujába, Soós azonban felmutatja a második sárgát a csatárnak, íhgy megfogyatkozik a Sándorfalva.
80'
Takács Gábor kap lapot a hazaiaktól egy kemény belépő után. Közben megérkezett a mentő Takács Andrásért, akinek a térde van bekötve.
76'
Két szögletet is elvégezhetett a Sándorfalva, a második után a lecsorgó labdát nem tudta ellőni Romic, akit megelőzött Szücs, és kivágta a mezőnybe. Kicsit most leült a meccs, bár eddig végig kiváló ritmusban játszottak a csapatok.
67'
Változtat Antal Róbert is: Mucsi helyett Törköly a pályán a hazaiaknál.
64'
Az emberhátrányban szerzett gól után kiegészül a Mórahalom: Barna váltja a megsérült Takácsot.
63'
GÓÓÓÓL! Ismét vezet a Mórahalom! Szalma vett át remekül egy beívelést a tizenegyespont magasságában, majd áttette a bal lábára, és kilőtte a jobb alsó sarkot védője mellől, 2-3!
62'
Takács András marad lent a pályán, majd jelzi, hogy komolyabb a baj: le is viszik őt a csapattársak segítségével, átmenetileg tíz emberrel a Mórahalom.
59'
Cserél a Sándorfalva, Drogba helyett Széll Kristóf a pályán.
55'
GÓÓÓÓL! Egyenlít a Sándorfalva! Takács kerülte meg ellenfelét a jobb oldalon, egészen az alapvonalig vezette, majd a középen érkező Romic elé passzolt, aki kapásból kapura lőtt, Halász pedig csak beleütni tudott a labdába, védeni nem, így egyenlít a Sándorfalva.
49'
Megint egy rövid labda, jól működik most a Mórahalom letámadása, Mikovic kidobását szerzi meg Gonda, de jobb külsős lövése elsuhan a felső léc felett.
47'
Dargótól lopott labdát Magyar, egy védőre ketten vihették a labdát K. Tóth-al, de a kiugratásnál lest ítélt a játékvezető. A cserével K. Tóth húzódott középre, és Gonda játszik a jobb szélen.
46'
A szünetben cserélt a Mórahalom: a második vendég gól szerzője, Szőke Péter már nem jött ki a második 45 percre, Gonda váltja őt a mórahalmiaknál.
46'
Folytatódik a meccs.
SZÜNET
45'
Soós játékvezető nem hosszabbít, véget vet az első félidőnek, amely kiváló játékot hozott: bár a Sándorfalva vezetést szerzett, a Mórahalom fordítani tudott, és inkább a vendégek akarata érvényesült a hazaiak találata után, ugyanakkor Halász is két remek bravúrt mutatott be.
43'
Megint Halász, elképesztő bravúr! Egy jobb oldali kontra végén Romicnak rövid lett a visszatett labda, azonban a középen érkező Guberinic egy igazítás után ballal óriási bombát küldött a léc alá, de Halász szögletre ütötte.
43'
A megítélt szabadrúgást Zámbori tekerte középre, ahol Udvari fejelt, de labdája a kapu fölött szált el.
41'
Kanász is besárgul, miután megint lemarad Drogba K. Tóthról, majd Kanász megállította a vendégek csatárát hátulról, de ütemet tévesztett.
41'
Romicé az első lap, a csatár az előbb egy roppant kemény párharcot vívott védőjével, de néma maradt a síp, többen kiállítást követeltek akkor, de a játékmegszakítás után csak sárgát kap Romic.
39'
MIKOVIC! Remekül élt együtt a játékkal, Szőke egy fülelt le egy kényszerítőt a félpályánál, majd Magyar mesteri labdával szöktette K. Tóthot, azonban a hazaiak kapusa ért oda előbb, és tisztázni tudott.
37'
Kalapács jó harminc méteres szabadrúgását elsőre csak felütötte Halász, de másodjára megfogta a mórahalmi kapus. Közben Romic sípcsontvédője is lerepült, de kis szünet után visszakerül a "helyére" az eszköz.
35'
Mit hagyott ki Szalma! Halász felívelése után Zámbori csúsztatta meg a félpályánál a labdát, ezzel pedig Szalma ugorhatott ki, el is tudta lőni Mikovic mellett a labdát, de lövése a bal kapufa mellett kívülről hagyta el a játékteret, ez ziccer volt.
31'
Zsoldos a balösszekötő helyén ugrott ki, lapos lövését Mikovic fogta. A Sándorfalva a gólja után nehezen tud helyzetbe kerülni, míg a vendégek a kapu előtt jóval határozottabbak eddig.
30'
GÓÓÓÓL! Fordít a Mórahalom, 1-2! Zámbori középre tett labdáját Szőke le tudja fejelni, de Magyar lövését még blokkolják, a lecsorgóra viszont Szőke érkezik elsőnek, és a jobb alsóba lövi a labdát, megfordítja a meccset a Mórahalom.
25'
Megint K. Tóth marad üresen a jobb oldalon, ezúttal Takács zárkózott fel a vendégek támadásához, akinek jó K. Tóth ütempassza, viszont jobb külsővel nem tudja mattolni Mikovicot, aki lehúzza a labdát.
24'
HALÁSZ! Majdnem újra vezet a Sándorfalva, Romic ugrott ki ziccerben, vele szemben csak a mórahalmi kapus volt, de nem tudta mellette ellőni a labdát, Halász bravúrral szögletre ütötte. A sarokrúgást kifejelték a vendégek.
23'
GÓÓÓÓL! Magyar ezt már belövi, 1-1! Egy keresztbelőtt labdát a jobb oldalon érkező K. Tóth okosan visszatette Magyarnak, aki kapásból a bal alsóba bombázott, egyenlítenek a vendégek!
22'
Ezt most kicsit túlkombinálta a Mórahalom, bár tetszetős akció volt: K. Tóth előtt nyílt terület, aki Magyart szöktette egy pazar labdával, a vendégek játékos-edzője egy remek csellel visszavette a labdát, azonban arra már nem volt ideje, hogy ellője, beérték őt.
16'
Megint K. Tóth felé ment az indítás, Magyar ezúttal laposan próbálta kiugratni társát, de Drogba megnyerte a futóversenyt.
11'
Mit mentett Drogba! Egy bal oldali indításnál a kapujából kifutó Mikovic mellett Zsoldos el tudta húzni a labdát, majd a hosszún álló K. Tóth elé tekert az alapvonalról, Drogba pedig önfeláldozóan mentett az üres kapuba tartó labdánál, marad az 1-0, jó iramban kezdődik a meccs.
8'
A nézőtérről kapja az utasítást Drogba, miszerint közelebb álljon K. Tóthoz: éppen a mórahalmi támadó marad üresen a jobb oldalon, majd középre tett labdáját szögletre vágja a sándorfalvi védelem. A sarokrúgásnál szabálytalannak látja Szőkét a játékvezető, így kifele szabadrúgással folytatódik a játék.
5'
GÓÓÓL! Vezet a Sándorfalva! Egy kapu előtt elsuhanó keresztlabdába Romic szúr bele, a menteni igyekvő Szücsről azonban bepattan a labda a bal kapufa mellett, előny a hazaiaknál!
4'
Agresszívan kezd a Mórahalom, egyelőre nem tudja megtartani a labdát a Sándorfalva, most egy bal oldali akció végén Szalma lőtt, de blokkolt lövését fogja Mikovic.
2'
Rögtön egy nagy helyzet, egy bedobás után K. Tóth ugrott ki a jobbösszekötő helyén, majd félmagas lövését védte Mikovic. A hazaiak kapusa a karját fájlalta a védés után, de kisebb ápolás után folytatja a játékot.
1'
A Sándorfalva kezdte a találkozót.
16:53 - A hazaiak még az utolsó bemelegítő gyakorlatokat végzik, addig a vendégek már visszamentek az öltözőbe a meccsszerelésért. A Mórahalom a Dortmund mezére hajazó, fekete, sárga keresztcsíkos mezben, míg a Sándorfalva sárga dresszben lép pályára. 16:46 - Köszöntjük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, borongós idő fogadta a csapatokat a sándorfalvi műfüves pályán. Jó formában várhatja mind a két együttes a hamarosan kezdődő találkozót, ugyanakkor az FK Szeged tegnapi győzelme miatt egyaránt a három pont lehet a cél mindkét csapatnak. A mérkőzés Soós István sípszavára 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé

A negyedik és az ötödik csatázik egymás ellen vasárnap Sándorfalván, Nikola Romicék a Mórahalmot fogadják a 25. fordulóban. Az ősszel egy rendkívül jó mérkőzésen a mórahalmi pályaavató találkozón hátrányból tudott nyerni Magyar György legénysége, így a Sándorfalvát a dobogós helyekhez való közelebb lépés mellett a visszavágás vágya is fűtheti vasárnap. A két együttes az elmúlt fordulókban ontja a gólokat, a Sándorfalva például tizenkettőt vágott a Kisteleknek, de az elmúlt 12 mérkőzésén mindig esett legalább három gól, ugyanakkor a mórahalmi támadógépezetet sem kell félteni, amely múlt héten a Mindszentnek köszönt be hétszer, de három héttel ez előtt a Tiszasziget kapuját is hétszer vette be. Udvari Szabolcsék is reménykedhetnek még a dobogós helyekben a szezon végén, hiszen mindössze két pont a hátrányuk a harmadik helyen álló FK Szegeddel szemben, a második Tápé pedig csupán négy pontra van a mórahalmiaktól, akikre nem vár könnyű kilencven perc Sándorfalván, ahonnan ritkán szoktak három ponttal távozni az ellenfelek. Hatpontos derbit vív a két csapat vasárnap, amelynek a végén valamelyikük közelebb kerülhet az érmet érő helyekhez.

FOCIFANOK! Ezen a szép, napsütéses vasárnapon három ÉLŐ közvetítéssel jelentkezünk számotokra! Íme:Sándorfalva - Mó...

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 3.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.