Sport

Labdarúgás: meglátogatták nevelőklubjukat az U20-as válogatottba bekerült szegediek + FOTÓK

Labdarúgás: meglátogatták nevelőklubjukat az U20-as válogatottba bekerült szegediek + FOTÓK

2015. május 17., vasárnap
Labdarúgás: meglátogatták nevelőklubjukat az U20-as válogatottba bekerült szegediek + FOTÓK
kecskes_forgacs_szeol

Szombaton a Felső Tisza-parti Stadionban a SZEOL SC U14-es csapata országos I. osztályú bajnoki mérkőzést vívott a Ferencváros ellen. A mérkőzésre kilátogatott a hét végére rövid szabadságot kapott - az U21-es válogatottal a világbajnokságra utazó – három egykori Tisza Volán SC nevelésű játékos közül Forgács Dávid és Kecskés Ákos.

A kerethirdetés után megnyugodott, láthatóan igen feldobódott labdarúgókat (mindketten az Atalanta játékosai)

Halkó Pál

a SZEOL SC ügyvezetője és

Bóka Ferenc

Tisza Volános edzőjük fogadta. A gratulációk és a szapora vállveregetések, egy-egy ajándék póló – melyen korábbi szegedi mezszámuk, 6-os és 9-es volt feltüntetve - átadása után

Forgács

és

Kecskés

egykori mesterük jelenlegi csapattagjaival készített közös fotót. A jelenlegi 2001-es keret tagjainak nem ismeretlen a két labdarúgó, hiszen amikor itthon vannak, rendszeresen visszajárnak nevelő egyesületükhöz és beszállnak a gyerekek edzésjátékába. Halkó Pál egy történetet elevenített fel: "2007 szeptemberében UEFA „A” licences edzőhallgatóként a Megyeri úti Stadion lelátóján a büszkeségtől dagadó mellel szurkoltam, hiszen a Szerbia elleni U21-es válogatott keretben nem kevesebb, mint három Tisza Volán nevelésű játékos, Laczkó, Hrepka és Völgyi lépett pályára. (2:1-re nyertünk, a győztes gólt Hrepka lőtte.) Akkor azt gondoltam ez megismételhetetlen, nagyon büszke voltam korábbi játékosainkra! És íme, most ismét, Zsótér Donáttal kiegészülve hárman vagytok egy olyan korosztályos válogatottban, mely világeseményen képviseli hazánkat. Sportszervezetünk minden tagja nevében gratulálok, ezúttal teszem ezt Bóka Ferenc és Hüvös Gábor edzők felé is, akik hosszú éveken át neveltek-képeztek benneteket" – mondta az ügyvezető, majd a mérkőzésre készülő csapat felé fordulva példaképként méltatta Dávidot és Ákost. Bóka Ferenc szintén elismerően beszélt játékosairól, Forgács Dávidot közel 8, Kecskés Ákost majd 7 évig edzette: "Ezek a fiúk nagyon megérdemlik – hiszen sokat tettek érte – hogy idáig juthattak. Amellett, hogy tehetségesek, szorgalmuk, kitartásuk is példamutató volt mindig. Erős jellemek, pszichésen és mentálisan is kiváló alanyok. Képzésük során az egész korosztályuknak nagy iramot diktáltam, e két fiú példája azonban bizonyítja, hogy az igazi kiugráshoz rengeteg plusz munka, egyéni képzés is szükséges, amit ők igényeltek és maradéktalanul el is végeztek."

Zsótér Donáttal

telefonon sikerült beszélni, Hüvös Gábor egykori tanítványa (4 és fél évet húzott le a Tisza Volán SC ’96-os csapatában) elmondta, hogy ő még nem tud élni ezzel a rövid szabadsággal, mert a Puskás Akadémia színeiben a hét végén NB I-es bajnoki mérkőzést játszik a Kecskemét ellen. Gratulációnk természetesen neki is kijárt. Már elkezdődött a fiatalok mérkőzése, amikor Halkó Pál ügyvezető arról beszélt, hogy ebben a szezonban is tovább szaporodott, Zsótér,

Szivacski Donát

,

Lévai Norbert

(KTE) pályára lépésével 30 főre emelkedett az NB I-es,

Rózsahegyi Dominik

és Szivacski Donát beválogatásával 40 fő fölé nőtt a SZEOL SC-ben (előtte Tisza Volán SC) nevelkedett korosztályos válogatottak száma. „Múlt nyáron négy játékosunk került el a kiemelt akadémiák valamelyikére, idén sem lesz ez másképp. Ez egyrészt öröm, mert országosan elismerik kiemelkedő nevelő munkánkat, és nem lehetünk önzőek, az ambíciózus és különösen tehetséges fiatalok egyéni előmenetele szempontjából szükséges lépniük. A baj azzal van, hogy ezt a lépést helyenként nem csak a legtehetségesebbek és helyenként – az értük folyó versengés miatt – sokan túl korán teszik meg. Arról nem is beszélve, hogy mindezért a jelenlegi – tarthatatlan, kizárólag az akadémiák érdekeit figyelembe vevő – átigazolási szabályozás mellett anyagi ellentételezést sem kapunk. Egyértelműen látható a célunk, hazánkban egyetlen felnőtt csapatban sem játszik annyi saját nevelésű, vagy helyi kötődésű játékos, mint a SZEOL SC-ben. Továbbra is szeretnénk ezt a tendenciát erősíteni, tehát minél több játékost megtartani. Előrelépni akkor tudunk, ha Szegeden a labdarúgás társadalmi beágyazottságát, anyagi támogatottságát, infrastruktúráját és az összefogást számottevően javítani lehet – zárta a beszélgetést Halkó Pál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.