Sport

Labdarúgás: a szünet után fordított, és bajnok lett a HFC + FOTÓK

Labdarúgás: a szünet után fordított, és bajnok lett a HFC + FOTÓK

2015. május 10., vasárnap
Labdarúgás: a szünet után fordított, és bajnok lett a HFC + FOTÓK
hfc_sandorfalva119_gs

Bár az első félidőben ráijesztett a Sándorfalva a bajnoki címre pályázó Hódmezővásárhelyre, Bódi Attila együttese a szünet utáni nagyszerű játékával megfordította a meccset, és ezzel megnyerte a bajnokságot.

Úgy vághatott neki a Hódmezővásárhelyi FC a Sándorfalva elleni bajnokinak, hogy amennyiben megnyeri a mérkőzést, akkor bebiztosítja bajnoki címét is, négy fordulóval a bajnokság vége előtt. Azonban a negyedik percben a Sándorfalva szerzett vezetést, egy bal oldali szögletet

Bálint

csúsztatott a bal alsóba, 0-1. A HFC nagyon görcsösen futballozott, a kapu előtt rendre nem jöttek be a hazaiak elképzelései, ráadásul a védelmük is zavarba hozható volt, ám

Takács

a tizenhatoson belül megcsinált visszacsele után sem tudta kettőre növelni a vendégek előnyét. A Vásárhely nyomott, de mezőnyfölénye meddő volt,

Kalapács Zoltánék

kontrái többször is nagy veszélyt hordoztak magukban, de végül nem tudták megduplázni előnyüket az első félidő alatt, a HFC előtt pedig nem adódott nagy helyzet az első 45 perc folyamán. A szünetben kettőt cserélt

Bódi Attila

,

Szilágyit

és

Tóthot

is bevetette a HFC mestere a második félidőre. Óriási elánnal kezdett a Vásárhely, ami hamar góllá is érett: mindössze három perc után egyenlítettek a hazaiak,

Maravic

bal oldali éles beadása a kapufáról pattant vissza, amit

Fábián

kotort be középről. Még 10 perc sem telt el a második félidőből, de máris a HFC-nél volt az előny, a szögletnél Kökény emelkedett a legmagasabbra, és fejelt a felső sarokba, ezzel megfordította a meccset a Vásárhely, és ezzel az eredménnyel már bajnoknak számított. Maradt lendületben a hazai csapat, de nem jött az újabb gól, ellenben az idő teltével egyre inkább felbátorodott a Sándorfalva, majd mindkét gárda eltalálta egyszer-egyszer a kapufát. A vendégek felső léccel végződő akciója után egyből indult a HFC, Fábián lépett ki középen, a kapuját messze elhagyó

Mikovic

jól ütemben érkezett, és tisztázott Fábián elé, ám a labda pont Maravichoz került, aki messziről az üres kapuba lőtt, ezzel eldöntötte a meccset, valamint a bajnoki cím kérdését is. A Sándorfalva ugyan remekül küzdött ma, és 45 percig nagyon keményen megnehezítette a HFC dolgát, Bódi Attila tanítványai viszont a második félidőben nagyon határozottan, támadólag játszva megfordította és megnyerte a meccset, ami egyben a bajnoki címét is jelenti. Négy fordulóval a szezon vége előtt tehát megszerezte a bajnoki címet a Hódmezővásárhelyi FC, amelyre még elképzelhető, hogy vár egy osztályozó, ami hivatott lesz eldönteni, hogy az NB III-ban indulhat-e a gárda. A HFC bajnoki címéhez kétség sem fér, hiszen 26 meccséből 23-at megnyert, csupán hármat adott döntetlenre, vereség nélkül hozta le az idény eddigi részét, a legtöbb gólt rúgta, és a legkevesebbet kapta a bajnokságban. A HFC immáron bajnokként Kisteleken lép pályára legközelebb, míg a Sándorfalvára hazai pályán a Csongrád vár a következő fordulóban.

Hódmezővásárhely, 250 néző
2015. május 10., 17.00
Hódmezővásárhelyi FC
Sándorfalva SK
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Szeles Ádám *• Asszisztens: Török Tamás, Dobai János.
3
-
1

Csongrád megyei I. osztály, 26. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC - Sándorfalva SK 3 - 1 (0-1)

Hódmezővásárhely, 250 néző. Vezeti: Szeles Ádám (Török Tamás, Dobai János).

HFC:

Kovács - Nagy A. (Faragó, 77'), Tóth, Kökény, Marton, Antal (Szilágyi - a szünetben), Varga, Nikutovic, Bertók (Tóth - a szünetben), Fábián (Huszár, 88'), Maravic (Király, 87').

Vezetőedző:

Bódi Attila.

Sándorfalva:

Mikovic - Bálint, Dargó, Farkas, Mucsi, Guberinic, Kanász L. (Törköly, 73'), Takács, Kalapács, Széll (Fodor, 67'), Vizin (Gémes, 85').

Vezetőedző:

Antal Róbert.

Gólszerzők:

Fábián (48'), Kökény (53'), Maravic (82') ill. Bálint (4')

Sárga lap:

Varga (21'), Kökény (34'), Fábián (75'), Maravic (82') ill. Kalapács (44'), Bálint (45') Bódi Attila:

"Azért raktam össze egy rutinosabb magot, hogy ne legyen gond a görcsölés, azonban mégis az lett. De a második félidőben megoldottuk, nem volt most olyan látványos, nem volt most olyan szép, de igazából jelen pillanatban az eredmény volt a fontos, boldogok vagyunk, hogy ez sikerült. Nagy dolog, hogy bajnokságot tudott nyerni a csapat, ez mindig egy érték, akárhol is nyertük volna meg. Büszke vagyok a csapatra! Szinten szeretnénk tartani a csapatot, hiszen még mindig nem tudjuk, hogy lesz-e osztályozó, ha pedig ne adj' isten ott nem úgy működnek a dolgok, akkor nem ért semmit az egész éves munkánk. Nekünk még mindig nagyon komolyan kell arra koncentrálnunk, hogyha lesz osztályozó, akkor ott esélyesként tudjon pályára lépni, és érjük el azt az eredményt, amit szeretnénk, hogy egy osztállyal feljebb lépünk, ez a célunk. Együtt van nagyon a csapat, ha nem is megy a játék, úgy gondolom, hogy akkor is sima győzelmeket tudunk aratni. Ez a meccs nem volt annyira sima, de azt is látni kell, hogy ez a Sándorfalva egy jó csapat, jövőre komoly eséllyel szállhatnak harcba akár a bajnoki címért is. Boldog és büszke vagyok, hogy sikerült nyernünk, de ugyanúgy dolgozunk tovább."

Antal Róbert:

"Először is a gratulálok a Vásárhelynek a bajnoki címhez! Az első félidőben ha három gólt lövünk, akkor senki nem szól egy rossz szót sem. Bár az öltözőben megbeszéltük, hogy figyeljünk oda, ne kapjunk gyorsan gólt, ehhez képest hat perc alatt kaptunk kettőt, ott nyilván el is dőlt a mérkőzés, bár 2-1-nél voltak még nagy helyzeteink, a felső kapufát is eltaláltuk, majd a kontrából gólt kaptunk. Helytálltunk, kár az első félidőért, ott eldönthettük volna a meccset. Összességében megérdemelt a Vásárhely sikere, a második félidő alapján pedig mindenképpen. Dolgozunk tovább, meglátjuk, mi lesz a folytatás."

A meccs végének hangulatáról az alábbi fotók árulkodnak!

Online közvetítésünk

"21 év után újra bajnokok" - áll a szurkolók drapériáján, a játékosok megköszönik a drukkerek biztatását. A Csongrád megyei I. osztály 2014-15-ös szezonjának bajnoka a Hódmezővásárhelyi FC!
90+3'
Még egy sándorfalvi szabadrúgás: fölérúgják, itt a vége, Szeles lefújja, nyert, és ezzel BAJNOK A HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC! A játékosok közösen ünnepelnek, pezsgő önti el a vásárhelyi pályát, Bódi Attila a levegőben!
90+1'
Még nem fújja le Szeles, a hazaiak már az ünneplésre készülnek. Még két perc, ennyit hosszabbít a játékvezető.
88'
Újabb csere a HFC-nél: Huszár áll be Fábián helyére.
87'
Cserél a HFC: Maravic hagyja el vastaps közepette a pályát, Király váltja.
87'
Maravic remek biciklicselei után ívelt a jobb oldalon üresen álló Tóth-hoz, aki azonban az oldalhálóba fejelt.
85'
Cserél a Sándorfalva: Gémes váltja Vizint a pályán.
82'
Maravic kap sárgát túlzott gólörömért, miután levette a mezét.
82'
GÓÓÓÓL! Egy remek kiugratással indult meg Fábián, Mikovic messze kijött a kapujából, el is tudta rúgni a labdát, de Maravic gyűjtötte be azt, aki jó 40 méterről hibátlanul lőtt az üres kapuba, ezzel valószínűleg eldőlt, 3-1!
80'
KAPUFA A TÚLOLDALON IS! Egy bal oldali akció végén remekül érkezett a jobb oldalon Törköly, aki a felső lécet zörgette meg, mindkét oldalon kimaradt egy-egy nagy helyzet. Tíz perc még a végééig, ha minden így marad, bajnok a HFC.
79'
KAPUFA! Remekül ment el Faragó két védő között, majd lövésre lekészített labdáját Nikutovic 16 méterről ballal a jobb kapufa tövére lőtte!
77'
Cserél a HFC is: Nagy helyére Faragó Béni áll be bő tíz perccel a meccs előtt.
75'
Fábián kap sárgát labdaelrúgásért: két vásárhelyi is lesen volt a támadásnál, de Fábián talán tényleg nem, ennek ellenére megállította őt a játékvezető.
73'
Cserélt az egyre inkább felbátorodó Sándorfalva: Kanász helyére Törköly érkezett a pályára.
69'
Egy szabadrúgás után szépen felépítette az akcióját a Sándorfalva, de a lövésre lekészített labdát Dargó nem tudta erővel kapura tűzni, Kovács könnyedén fogta próbálkozását.
67'
Vizin fejese lepattan egy hazai védőről, a szöglet előtt azonban cserél a Sándorfalva: Fodor váltja Széllt a vendégeknél.
65'
Maravic a szögletet nem ívelte be, hanem visszatette az érkező Nikutovicnak, aki kapásból lőtt 18 méterről, megpattanó lövését újra szögletre ütötte Mikovic. A második kornert Mikovic lehúzza.
59'
Egy hosszú bedobás után Fábián küzd meg a labdáért a tizenhatoson belül, meg is szerzi, de nem tudja már visszapasszolni az érkező Maravicnak, Farkas közbelép.
57'
Szeles elsőre a büntetőpontra mutat, miután Fábiánt buktatta Mikovic egy kiugratás után, de asszisztense lest intett, így tizenegyes helyett kifele szabadrúgás.
56'
Elképesztő, hogy kezdte a második félidőt a HFC, az első játékrészhez képest ég és föld a különbség a hazaiak játéka között. A Sándorfalva a félpályát is nehezen tudja átlépni most, alaposan beszorítják Kökényék a vendégeket.
53'
GÓÓÓÓL! Megfordítja a HFC! A szögletet Kökény bólintja a jobb felsőbe, már vezet a HFC, és jelen állás szerint bajnok is. Megjön az ultrák hangja is a vezetés után.
53'
Milyen Vásárhely jött ki a második félidőre! Ezúttal Nagy távoli bombáját tolja szögletre Mikovic, szép védés volt.
52'
Újabb labdaszerzés a HFC-től az ellenfél térfelén, Szilágyi élesen belőtt labdáját Maravic azonban hiába passzolja közelről a kapuba, már lest jelez a partjelző.
49'
Majdnem itt a második! Nikutovic lopott labdát a Sándorfalva tizenhatosán belül, csak Mikovic állt vele szemben, majd okosan visszatette a középen érkező Nagynak, aki kapásból, laposan lőtt, de Dargó kivágta gólba tartó labdáját, rövid idő alatt fordíthatott volna a Vásárhely.
48'
GÓÓÓÓL! Ahogy az első félidő, ez is a játékrész is góllal indul! Maravic cselezgetett addig a bal oldalon, amíg be tudta adni a labdát, a jobb oldalon üresen álló Fábián pedig a kapufáról lepattanó labdát bekotorta közelről, 1-1!
46'
A szünetben kettőt is cserélt Bódi Attila: Szilágyi és Tóth József érkezett a pályára, míg Bertók és Antal már nem jön ki a második félidőre.
46'
Folytatódik a mérkőzés, továbbra is erős keresztszél van a pályán, ami a második félidőben talán a HFC-t segítheti.
A szünetben kisorsolták a SZEGEDma.hu Csongrád megyei Magyar Kupa elődöntőit: a döntőbe kerülésért homokháti derbit rendeznek, ugyanis Mórahalom-Ásotthalom mérkőzésre kerül majd sor, így a másik párosítás FK Szeged-Hódmezővásárhely. Az elődöntőket május 20-án (szerdán) rendezik.SZÜNET
45+1'
Lefújja az első félidőt Szeles, a szünetben vezet a Sándorfalva, amely korán, egy szöglet után szerzett vezetést. A HFC előtt kevés igazi lehetőség adódott, a szünet után két gól kell Bódi Attila tanítványaitól a bajnoki cím bebiztosításához.
45'
Bálint állítja meg az ígéretes hazai kontrát, Maravicot rántja le a vendégek játékosa, ez is sárga.
44'
A vendégek közül Kalapács kap először sárgát egy kemény belépő után.
42'
Takács hagy ki egy nagy ziccert, egy remek labdával lépett meg a jobb oldalon, majd egy visszacsel után tiszta lövőhelyzetbe került a tizenhatoson belül, de bal lábas lövése éppen Kovács kezeiben kötött ki.
41'
Bertók kósza fejese köt ki a kapu fölött egy méterrel.
39'
Bertók remek keresztlabdájával Nikutovic ugorhatott volna ki, aki ütközött Mikovic-csal, Szeles kifele ítélt szabadrúgást, így oda lett ez a lehetőség is.
35'
A beívelt labdára a jobb oldalon teljesen egyedül érkezett Vizin, aki okosan középre tálalt, azonban lemaradtak a társak a passzáról, óriási lehetőség volt.
34'
Kökény kap sárgát, miután lerántja Takácsot a tizenhatos bal sarkánál. Jó helyről rúghat szabadot a Sándorfalva.
29'
Most a sándorfalvi szurkolók bosszankodnak, Maravic beívelését egyből rúgta az induló Guberinicnek Mikovic, három a kettőben vezethette a vendég csapat, de végül Kökény belelépett a Guberinic Takácsnak szánt passzába a tizenhatoson belül. A sarokrúgás után Széll lő éles szögből, de labdája élesen a kapu előtt elsuhan a nélkül, hogy valaki beleszúrt volna.
28'
Maravic erőtlen és pontatlan szabadrúgása után hördül fel a közönség. Szűk félóra alatt nem tudott kialakítani nagy helyzetet a HFC, a Sándorfalva pedig egy szöglet utáni fejessel vezet, egyelőre pontatlanok a hazai elképzelések.
24'
Marton valóban folytatja, majd egy jobb oldali beadásra érkeznek ketten is középen a hazaiaktól, de nem férnek a labdához, önfeláldozó mentés a vendégektől.
22'
Marton már másodjára marad lent egy párharc után, a bal térdét fogja, de úgy tűnik, ezúttal is a folytatás mellett dönt.
21'
Varga Róberté a meccs első sárgája, miután kézzel állít meg egy vendég akciót a félpályánál.
17'
Kökénytől Takács lop labdát a HFC tizenhatosán belül, de végül egy bedobást, majd egy szögletet tud kiharcolni. Közben Bódi Attila elküldi melegíteni cseréit.
15'
Labdát szerez a HFC a Sándorfalva térfelén, azonban Nagy beívelése túl hosszú lett a balon érkező játékosoknak. Letámad a HFC, de egyelőre a vendég védelem nagyon jól bírja a nyomást.
10'
Nagyot mentett Kalapács a balon teljesen üresen érkező Maravic elől,Fábián keresztlabdájával húzhatott volna kapura a vásárhelyi támadó, majd a Marton elleni fault után mégsem a hazaiak, hanem a Sándorfalva rúghat szabadrúgást, ugyanis Marton már lesen volt.
8'
Nikutovic lőtt 17 méterről a kapuval szemben egy beadás után dropból, nem sokat tévesztett, labdája épp hogy a jobb kapufa mellett suhant el, Mikovic nagyon nyugodtan nézte.
6'
Fábián ugrott volna ki középen Bertók passzával, de Mucsi remekül fogta őt, és nem tudott kapura fordulni a labdával a hazai csatár. Továbbra is nagyon erős szél fúj a pályán.
4'
GÓÓÓÓL! Guberinic szögletét a középen érkező Bálint csúsztatja a jobb alsóba, vezet a Sándorfalva, 0-1!
3'
A HFC kezd aktívabban, de egy vendég kontra végén Guberinic beadásába lépnek bele, szögletet végezhet el a Sándorfalva.
1'
A Sándorfalva kezdte a találkozót. A HFC kékben, sárga alsóban játszik, míg a Sándorfalva piros-fekete csíkos dresszben lép pályára.
16:55 - Igen erős a keresztszél a vásárhelyi pályán, ez rányomhatja a bélyegét a játékra, és néhány felhő is gyülekezik a pálya felett. 16:52 - Köszöntjük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, hamarosan kezdődik a mérkőzés. A képlet igen egyszerű a HFC számára: amennyiben Bódi Attila csapata győzelmet arat, övé a bajnoki cím - a döntetlen kevés, hiszen tegnap nyert a Tápé. A mérkőzés Szeles Ádám sípjelére 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Megfordította a meccset a második félidőben a Hódmezővásárhely, amely győzelmével megszerezte a bajnoki címet a megyeegyben!http://szegedma.hu/?p=535815

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 10.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.